Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dek-2_komplexny.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
58.56 Кб
Скачать

Злочини проти встановленого порядку несення військової служби (військові) злочини

Поняття, кримінально-правова характеристика та види злочинів проти встановленого порядку несення військової служби (військові) злочини. Поняття військового злочину.

Злочини, що посягають на порядок взаємовідносин між військовослужбовцями. Порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності ознак підлеглості. Поняття, склад і види цього злочину.

Злочини, що посягають на встановлений порядок проходження військової служби. Самовільне залишення військової частини або місця служби. Поняття, склад і види цього злочину. Дезертирство. Поняття, склад і види цього злочину.

Злочини, що посягають на встановлений порядок користування військовим майном. Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем. Поняття, склад і види цього злочину.

Злочини, що посягають на встановлений порядок поводження зі зброєю та порядок експлуатації військової техніки. Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення. Поняття, склад і види цього злочину.

Злочини, що посягають на встановлений порядок несення окремих видів військової служби. Порушення статутних правил вартової служби чи патрулювання. Поняття, склад і види цього злочину.

Злочини, що посягають на встановлений порядок збереження військових відомостей, що становлять державну таємницю. Розголошення відомостей військового характеру, що становлять державну таємницю, або втрата документів чи матеріалів, що містять такі відомості. Поняття, склад і види цього злочину.

Військові службові злочини. Зловживання військовою службовою особою владою або службовим становищем. Поняття, склад і види цього злочину.

Злочини, вчинювані в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці. Мародерство. Поняття і склад цього злочину.

Злочини проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку

Поняття, кримінально-правова характеристика та види злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

Злочини проти миру. Пропаганда війни. Поняття і склад цього злочину. Найманство. Поняття, склад і види цього злочину.

Злочини проти безпеки людства. Застосування зброї масового знищення. Поняття, склад і види цього злочину. Геноцид. Поняття, склад і види цього злочину.

Злочини проти міжнародного правопорядку. Порушення законів та звичаїв війни. Поняття, склад і види цього злочину. Піратство. Поняття, склад і види цього злочину.

Конституційне право україни Конституційне право як галузь національного права України

Поняття і предмет конституційного права. Метод конституційно-правового регулювання. Поняття системи конституційного права. Інститути конституційного права України. Норми конституційного права, їх структура і зміст. Роль і місце конституційного права в системі національного права України.

Джерела конституційного права України. Класифікація джерел конституційного права України.

Конституційно-правові відносини. Суб’єкти конституційно-правових відносин. Об’єкти конституційно-правових відносин. Юридичні факти в конституційно-правових відносинах. Конституційно-правова відповідальність.

Конституційне право як юридична наука і навчальна дисципліна.

Поняття про науку конституційного права як систему ідей, концепцій, вчень про конституційне право як галузь національного права. Методологія науки конституційного права. Конституційне право як навчальна дисципліна.

Конституція України – Основний Закон держави і суспільства

Поняття і основні юридичні властивості Конституції України. Основні етапи новітнього конституційного процесу в Україні. Структура і функції Конституції України 1996 р. Правова охорона Конституції України. Підготовка, прийняття та внесення змін до Конституції України 1996 року.

Загальні засади конституційного ладу України

Поняття конституційного ладу України. Поняття державного ладу, закріпленого Конституцією України. Принципи державного ладу України. Поняття і принципи суспільного ладу України. Гарантії конституційного ладу України.

Загальні засади конституційно-правового статусу людини і громадянина в Україні.

Поняття конституційно-правового статусу особи в Україні. Конституційні принципи правового статусу особи в Україні. Права, свободи та обов’язки людини і громадянина в Україні. Класифікація основних прав і свобод людини і громадянина в Україні.

Поняття особистих (громадянських) прав і свобод людини в Україні та їх юридичні гарантії. Поняття політичних прав і свобод громадян України та їх юридичні гарантії. Поняття економічних, соціальних, культурних прав і свобод особи в Україні та їх юридичні гарантії. Конституційні обов’язки людини і громадянина в Україні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]