Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСОВА РОБОТА МЕНЕДЖМЕНТ.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
392.19 Кб
Скачать

1.2. Структура та загальна характеристика дп «Моторвагонне депо Фастів1 »

ДП «Моторвагонне депо Фастів-1» є відокремленим структурним підрозділом Галузевої служби локомотивного господарства Державного територіально-галузевого обєднання “Південно-Західна залізниця ” і підпорядковується Галузевій службі локомотивного господарства згідно з наказом начальника Південно-Західної залізниці від 07.08.2000р. №181.

Підрозділ здійснює свою господарську діяльність на основі і у відповідності з чинним законодавством України, нормативних актів Міністерства транспорту України, Укрзалізниці, Управління Південно-Західної залізниці і положеннями.

Предметом і метою діяльності підрозділу є:

  • повне і своєчасне забезпечення потреб залізниці в тяговому рухомому складі для організації перевізного процесу;

  • забезпечення перевезень пасажирів у межах встановлених дільниць обслуговування;

  • забезпечення технічно-справного парку і стійкої роботи електропоїздів в експлуатації, відповідно вимог безпеки руху поїздів та маневрової роботи;

  • проведення навчання кадрів локомотивних і ремонтних бригад, раціональне використання їх праці;

  • забезпечення перевезень кваліфікованими локомотивними бригадами;

  • забезпечення ремонту та технічного обслуговування тягового рухомого складу у відповідності з діючими правилами і положеннями;

  • впровадження раціональних режимів водіння електропоїздів з дотриманням встановленого розкладу.

Електропоїзди ДП «Моторвагонне депо Фастів-1» курсують на території 11 областей України. Більш як на 1680 км протягнулися плечі дільниць обслуговування електропоїздами. Розмір руху поїздів від 14 пар на добу зріс до 186 пар.

Депо має потужну ремонтну базу. Тут виконуються всі види поточного ремонту електропоїздів (ПР-1, ПР-2, ПР-3) і їх технічне обслуговування.

Виконується заводський ремонт в обсязі КР-1. В середньому за рік 120 секцій ремонтуються в обсязі ПР-3, понад 200 електросекцій – в обсязі ПР-2, 1966 електросекцій – в обсязі ПР-1.

Депо не тільки ремонтує і експлуатує рухомий склад, тут реставрується, відновлюється і виготовляється близько 400 видів запасних частин і деталей.

У складних умовах господарювання спеціалістами депо ведеться постійний пошук технічних і організаційних рішень, спрямованих на удосконалення конструкції електропоїздів, технології їх ремонту і експлуатації, культури обслуговування пасажирів.

Сьогодні депо експлуатує електропоїзди змінного струму серій ЕР-9М, ЕР-9Є, ЕР-9Т, ЕР-9ЄТ. Інвентарний парк складає 86 поїздів.

З 2002 року почалося чергове оновлення рухомого складу депо. Від холдингової компанії „Луганськтепловоз” в депо надійшли перші вітчизняний електропоїзди змінного струму ЕПЛ 9Т, також було закуплено електропоїзди серії ЕД -9М із «Деміховського заводу» Росії.

Керівництво ДП «Моторвагонне депо Фастів-1» здійснює начальник, який призначається на посаду начальником Державного територіально-галузевого об'єднанням «Південно-Західна залізниця».

Начальник депо безпосередньо підпорядкований начальнику Галузевої служби локомотивного господарства Державного територіально-галузевого об'єднанням «Південно-Західна залізниця». Організаційна структура ДП «Моторвагонне депо Фастів-1» зображена на рис. 1.2.

Начальник ДП «Моторвагонне депо Фастів-1» самостійно вирішує питання діяльності депо за винятком тих, що віднесені до компетенції інших органів управління.

Начальник депо:

  • несе повну відповідальність за стан виробничо-господарської діяльності депо, а також за достовірність обліку та статистичної звітності;

  • діє за довіреністю, яка видається начальником Державного територіально-галузевого об'єднанням «Південно-Західна залізниця» та згідно вимог дійсного Положення;

  • в межах компетенції розпоряджається коштами та майном депо;

  • на підставі довіреності, виданої начальником Державного територіально-галузевого об'єднанням «Південно-Західна залізниця», у межах повноважень, укладає господарчі договори, які стосуються виробничо-господарської діяльності депо згідно вимог наказів та Положень, які регламентують дії структурного підрозділу стосовно укладання договорів, крім договорів по відчуженню державного майна;

  • відкриває рахунки в установах банку;

  • призначає на посаду та звільняє з посади працівників депо згідно КЗпП та чинного законодавства України;

в межах своєї компетенції видає накази, вказівки та розпорядження, обов’язкові для виконання всіма працівниками депо. Депо забезпечує безпеку руху, зберігання матеріально-технічних засобів і коштів, пожежну безпеку.

Відношення депо з іншими структурними підрозділами Південно-Західної залізниці за межами перевезень, а також сторонніми підприємствами, організаціями і громадянами в усіх сферах господарської діяльності здійснюється на, підставі угод.

Соціальний розвиток колективу депо здійснюється згідно законодавчих актів України, колективними договорів між адміністрацією і трудовим колективом депо, Положенням про моторвагонне депо..

Південно-3ахідна залізниця фінансує депо по перевезеннях у відповідності із доведеними експлуатаційними витратами (цінами) за фактично виконаний обсяг перевезень.

Рисунок 1.2. Організаційна структура ДП «Моторвагонне депо Фастів-1»

ДП «Моторвагонне депо Фастів-1» веде самостійний баланс, який входить до зведеного балансу Галузевої служби локомотивного господарства, має поточний та інші рахунки в установах банків, печатку зі своїм найменуванням, штампи, власні бланки та інші реквізити.

ДП «Моторвагонне депо Фастів-1» не є юридичною особою, в своїй діяльності керується чинним законодавством, наказами Міністерства транспорту України, наказами та розпорядження Укрзалізниці, Державного територіально-галузевого об’єднання «Південно-Західна залізниця», Галузевої служби локомотивного господарства Південно-Західної залізниці .

Метою діяльності підрозділу є отримання прибутку для забезпечення соціальних і економічних інтересів членів трудового колективу, удосконалення виробництва.

Майно депо складають основні фонди та обігові кошти, а також інші цінності, вартість яких відображається в балансі підприємства. Майно ДП «Моторвагонне депо Фастів-1» є державною власністю і закріпляється за ним Державним територіально-галузевим об'єднанням «Південно-Західна залізниця» на правах господарчого видання.

Джерелом формування майна підрозділу є:

  • майно, передане йому, Державним територіально-галузевим об'єднанням «Південно-Західна залізниця»;

  • доходи, одержані від надання послуг, реалізації продукції, а також від інших видів фінансово-господарської діяльності, якщо це не суперечить чинному законодавству України;

  • безплатні, або благодійні внески, пожертвування організацій, підприємств, громадян;

  • кредити банків та інших кредиторів;

  • інше майно, що набуте на підставах, не заборонених чинним законодавством України.

Свою виробничо-господарську діяльність ДП «Моторвагонне депо Фастів-1» планує і здійснює згідно планам, доведеним Галузевою службою локомотивного господарства Державного територіально-галузевого об'єднанням «Південно-Західна залізниця», у відповідності з виробничими завданнями залізниці, кошторисом експлуатаційних витрат депо, економічними нормативами.

ДП «Моторвагонне депо Фастів-1» в установленому порядку розробляє річні, квартальні та оперативні плани обсягів перевезень, пробігів локомотивів, планів ремонту і обслуговування рухомого складу та ремонту основних фондів, фінансові плани, плани по праці для підрозділів, підпорядкованих депо.

Галузева служба локомотивного господарства Державного територіально-галузевого об'єднанням «Південно-Західна залізниця» доводить до депо завдання по наступних показниках:

  • обсяг перевезень тоно - кілометрова робота (тис. т км брутто) в межах роботи локомотивних бригад та лінійний пробіг (тис. лок. км) – в межах роботи локомотивних бригад і локомотивів;

  • число або відсоток несправного тягового рухомого складу;

  • завдання по обсягам капітального і деповського ремонту та обслуговування тягового рухомого складу;

  • завдання по росту продуктивності праці, чисельності виробничого персоналу по основній діяльності;

  • чисельність тягового рухомого складу для утримання в запасі Укрзалізниці та резерві залізниці;

  • чисельність тягового рухомого складу для списання та розробки в брухт, завдання по здачі брухту кольорових та чорних металів;

  • обсяг реалізації товарів та надання платних послуг допоміжної діяльності та іншої операційної діяльності;

  • нормативи питомих норм витрат палива, масел та електроенергії на тягу поїздів;

  • обсяг капітального ремонту та поліпшення основних фондів;

  • обсяг будівельно-монтажних, підрядних робіт та ін.

Перспективи розвитку обсягів перевезень пасажирів, обслуговування та ремонту електропоїздів визначаються депо виходячи із перспектив розвитку перевезень пасажирів на Південно-Західній залізниці і затверджується Управлінням Південно-Західної залізниці.

Експлуатаційна робота депо здійснюється у відповідності з графіком руху поїздів під керівництвом Південно-Західної залізниці. Депо зобов'язане суворо виконувати графік руху поїздів, нормативи забезпечення безпеки руху, не допускати збоїв. Депо несе матеріальну відповідальність за допущені по його вині збої в русі поїздів та неналежне виконання завдання Південно-3ахідної залізниці.

Депо забезпечує безпеку руху, зберігання матеріально-технічних засобів і коштів, пожежну безпеку.

Відношення депо з іншими структурними підрозділами Південно-Західної залізниці за межами перевезень, а також сторонніми підприємствами, організаціями і громадянами в усіх сферах господарської діяльності здійснюється на, підставі угод.

Соціальний розвиток колективу депо здійснюється згідно законодавчих актів України, колективними договорів між адміністрацією і трудовим колективом депо, Положенням про моторвагонне депо..

Південно-3ахідна залізниця фінансує депо по перевезеннях у відповідності із доведеними експлуатаційними витратами (цінами) за фактично виконаний обсяг перевезень.