Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСОВА РОБОТА МЕНЕДЖМЕНТ.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
392.19 Кб
Скачать

3.2.Графік руху людських ресурсів після оптимізації

Тепер побудуємо графік людських ресурсів до і після оптимізації для порівняння ( рис. 3.2).

Рис. 3.2 - Графік людських ресурсів після оптимізації

Бачимо, що після оптимізації у 3-й, 4-й, 5-й день вивільнилося по 4 працівника, у 6-й, 10-й і 11-й день вивільнилося по 2 працівника. Збільшення відбулося у 1-й, 2-й день на 1 особу, у 7-й день відбулося збільшення з 7 осіб до 12 осіб, у 8-й день збільшення відбулося з 5 осіб до 10 осіб та у 12-й, 13-й день відбулося збільшення з 4-х осіб до 9-ти осіб.

Загальна чисельність працівників до оптимізації та після оптимізації становить 120 чоловік.

3.3.Побудова сітьової моделі процесу ремонту пасажирських вагонів

Тепер на основі попередньої сітьової моделі і лінійної діаграми після оптимізації, складаємо новий сітьовий графік в який занесемо всі зміни які відбулися .

При переобчислені графіка, зміни можуть статися у тих подіях, які не лежать на критичному шляху. Після обчислення можуть з’явитися нові критичні роботи.

Так, робота 4.6 має очікування в 2 дні, робота 1.3 має очікування в 2 дні. В результаті звуження роботи 1.4 її тривалість зменшилась на 1 день ( з 5-ти днів до 4-ох днів), роботу 6,9 ми розтягували, і її тривалість тепер становить не 1 день, а 2 дні, роботу 6.11 ми також розтягнули, в результаті її тривалість збільшилась на 1 день (з 3-ох днів на 4-и дні).

Розраховуємо сітьовий графік та визначаємо критичний шлях, довжина якого становить 13 днів. Він проходить через події 1,3,5,8,10,11, також через 1,3,8,10,11, також через події 1,4,6,11 та через події 1,4,6,9,11. Тепер ми маємо 4 критичних шляхів.

Ось такий закінчений сітьовий графік зі всіма змінами виходить (рис.3.3).

Рис. 3.3 – Сітьовий графік після оптимізації

Висновки і пропозиції

Норми праці є технічною основою раціональної організації виробництва. Зміст роботи з нормування праці на підприємстві включає: аналіз виробничого процесу; поділ його на частини; вибір оптимального варіанта технології й організації праці; проектування режимів роботи обладнання, прийомів і методів роботи, систем обслуговування робочих місць, режимів праці і відпочинку; розрахунок норм згідно з особливостями технологічного і трудового процесів; їх впровадження і подальше коректування у зв'язку зі зміною організаційно-технічних умов трудової діяльності.

Норми праці — це складова частина організації оплати праці на підприємстві, це активний засіб забезпечення оптимального співвідношення між мірою праці та мірою її оплати, що відповідає вимогам соціальної справедливості у розподілі фонду споживання.

Обєктом дослідження даної роботи є ДП «Моторвагонне депо Фастів – 1 ». Депо ремонтує і експлуатує рухомий склад, тут реставрується, відновлюється і виготовляється близько 400 видів запасних частин і деталей.

У складних умовах господарювання спеціалістами депо ведеться постійний пошук технічних і організаційних рішень, спрямованих на удосконалення конструкції електропоїздів, технології їх ремонту і експлуатації, культури обслуговування пасажирів.

В даній курсовій роботі на основі ДП «Моторвагонне депо Фастів – 1 » досліджували процес ремонтування пасажирського вагона, оптимізацію лінійної діаграми процесу процесу ремонту вагона, графік руху людських ресурсів до та після оптимізації.

Процес ремонту вагонів є досить складним і важливим для розвитку підприємств залізничного транспорту, адже від нього залежить справність рухомого складу Він складається з 11 операцій, де на кожну припадає певна кількість днів та працівників.

Для покращення процесів роботи підприємства ДП «Моторвагонне депо Фастів – 1 » потрібно підвищити контролінг за роботою працівників, вдосконалити систему новітніх технологій, підвищити кваліфікацію персоналу, впроваджувати заохочувальні програми для працюючих, створити більш безпечні і надійні умови для праці.