Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod_rek_dekМВЕ.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
107.01 Кб
Скачать
    1. Критерії оцінювання

3.5.1. Підсумковий контроль знань здійснюється у формі державної атестації (державного іспиту).

3.5.2. Мета державного екзамену з дисципліни «Методика викладання економіки» – визначити рівень теоретичної та практичної підготовленості студентів як викладачів економіки.

3.5.3. На екзамен виносяться вузлові теоретичні питання, ситуації, завдання, що потребують творчої відповіді та уміння синтезувати набуті знання і застосовувати їх для вирішення практичних задач тощо.

3.5.4. Екзаменаційний білет містить 5 завдань, кожне з яких оцінюється за шкалою від 2 до 5 балів залежно від рівня знань.

3.5.5. Кожне завдання білету державного іспиту оцінюється:

  • 5 балів – чітке, логічне, стисле розкриття сутності питання, що має доводити високий рівень вміння письмового відтворення відповідних елементів бази знань, тенденцій, закономірностей, зв’язків, відношень тощо; висока акуратність щодо оформлення відповідей, яка є свідченням високої внутрішньої культури виконання завдання;

  • 4 бали - розкриття сутності питання, відтворення відповідних елементів бази знань, тенденцій, закономірностей, зв’язків, відношень тощо, акуратність щодо оформлення відповідей, яка є свідченням високої внутрішньої культури виконання завдання, але спостерігається порушення логіки викладання та незначні прогалини в знаннях;

  • 3 бали – розкриття основних аспектів питання, що характеризує посередній рівень вміння письмового відтворення та розуміння відповідних елементів бази знань, тенденцій, закономірностей, зв’язків, відношень тощо; посереднє ставлення до якості оформлення роботи (наприклад, текст важко прочитати);

  • 2 бали – відповідь відсутня; несформоване вміння стислого відтворення та порозуміння сутності відповідних елементів бази знань, тенденцій, закономірностей, зв’язків, відношень тощо; недбале ставлення до оформлення результатів своєї праці, яку мають оцінювати інші (наприклад, практична неможливість прочитати текст).

3.5.6. Для переведення результатів екзамену до 100-бальної шкали, набрані бали множаться на 2 (крім незадовільної оцінки).

Таблиця

Шкала оцінювання екзаменаційних завдань:

Оцінювання за 4-ри бальною шкалою, передбаченою чинним положенням МОН України

Рівень знань

Оцінка за 100-бальною шкалою

5

Відмінний

10

4

Добрий

8

3

Задовільний

6

2

Незадовільний

0

3.5.7. Результати екзамену оцінюються в діапазоні від 0 до 50 балів включно.

3.5.8. У разі, якщо відповіді студента оцінено менше ніжу 30 балів (до 60%), він отримує незадовільну оцінку за результатами екзамену, а набрані за екзамен бали не враховуються у загальній підсумковій оцінці.

3.5.9. Загальна підсумкова оцінка з дисципліни складається з суми балів за поточну успішність та за виконання екзаменаційних завдань (за умови, що на екзамені студент набрав не менше 30 балів).

3.5.10. Бали поточного контролю (0-50 балів) визначаються за середнім балом, який відображає результати з усіх видів навчальної роботи:

  • курсова робота (за результатами підготовки та захисту);

  • вивчення курсу «Методика викладання економіки» у 5 семестрі (за результатами поточного модульного контролю);

  • педагогічна практика (за результатами підготовки та захисту звіту);

  • вивчення курсу «Методика викладання економіки» у 6 семестрі (за результатами навчальної діяльності, індивідуально-консультативної, самостійної роботи, модульного контролю);

  • науково-дослідна робота.

3.5.11. Для визначення балу поточного контролю по усьому курсу використовується шкала оцінювання, представлена у таблиці.

Таблиця

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]