Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktika 3 курсу.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
248.32 Кб
Скачать

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ СТАТИСТИКИ, ОБЛІКУ ТА АУДИТУ

Кафедра бухгалтерського обліку

Програма

ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ ДЛЯ СТУДЕНТІВ

ТРЕТЬОГО КУРСУ

Факультету «Обліку і аудиту»

(напряму підготовки 6.030509 “Облік і аудит”)

Київ 2012 р.

Зміст

Стор.

Загальні положення

3

Розділ 1. Виробнича практика

5

1.1. Організація виробничої практики

5

1.2. Програма виробничої практики для студентів третього курсу.

8

Розділ 2. Оформлення звіту з практики

16

Список літературних джерел

17

Додатки

20

Загальні положення

Виробнича практика студентів займає важливе місце у формуванні висококваліфікованих фахівців із бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту. Вона здійснюється з метою закріплення одержаних студентами теоретичних знань, практичних вмінь та придбання навичок технічної та організаційної роботи за напрямом підготовки 6.030509 «Облік і аудит».

Навчальним планом Національної академії статистики, обліку та аудиту передбачено такі види практик:

  1. На другому курсі – запланована згідно навчального плану навчальна практика з теорії бухгалтерського обліку.

  2. На третьому курсі – запланована виробнича практика згідно тематичних питань фінансового обліку, складання звітності, проведення економічного аналізу та аудиту.

  3. На четвертому курсі - запланована виробнича практика згідно тематичних питань складання фінансової звітності, фінансового аналізу, організації аудиту, податкового обліку;

  4. На пятому курсі - запланована виробнича переддипломна практика з питань методики та організації обліку, аналізу та аудиту управлінського обліку на підприємстві, за матеріалами якого виконується дипломна робота.

За час проходження практики студент зобов'язаний вивчити постановку облікового процесу на всіх об'єктах обліку, включаючи теоретичні основи, законодавчу та нормативну бази організації та ведення бухгалтерського, фінансового та управлінського обліку, порядок складання звітності: бухгалтерської, фінансової та податкової; особливості методики та організації: фінансово-аналітичної, управлінської i правової роботи; методику та організацію щодо проведення аудиту.

Навчальну практику студенти проходять у навчальних кабінетах та аудиторіях Академії за спеціально розробленою програмою.

Виробнича практика є продовженням навчального процесу професійної підготовки фахівців із бухгалтерського обліку, яка проводиться на підприємствах, органiзацiяx та установах різної форми власності та різних галузей діяльності згідно Договору встановленої форми.

Керівництво виробничою практикою здійснюють викладачi вузу, згідно наказу ректора. Вони контролюють своєчасне прибуття студентів на місце практики, а також хiд її виконання; консультують студентів - практикантів із питань програми, науково-дослiдницької роботи; приймають участь у вирiшеннi питань щодо забезпечення відповідних умов праці та побуту студентів. Про результати перевірки керівник наукової практики робить запис у щоденник практики та інформує деканат.

Від підприємства, організації керівництво виробничою практикою здійснюють фінансові директори, головні бухгалтери, заступники головних бухгалтерів, економісти – аналітики.

Права та обов’язки студентів-практикантів.

В період проходження виробничої практики студент зобов'язаний своєчасно та якісно виконувати поставлені завдання, передбачені програмою практики, засвоювати передові прийоми обліку, аналізу та аудиту, дотримуватися правил внутрішнього розпорядку підприємства, де проводиться виробнича практика, дотримуватися трудової дисципліни, сприяти виконанню практичних завдань, які вирішує підприємство, приймати активну участь у громадському житті колективу підприємства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]