Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
wurobnucha_praktuka_ред.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
151.04 Кб
Скачать

14

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

ЗАТВЕРДЖУЮ

В.о. ректора НУХТ________________

(ініціали, прізвище)

« » 2011р.

ПРОГРАМА

виробничої практики студентів ІV курсу

напряму підготовки 6.051701 “Харчові технології та інженерія”

спеціальності “Технологія зберігання, консервування та

переробки молока”

денної форми навчання

СХВАЛЕНО

Вченою радою ТЦММ

Протокол № 9

від « 28 » квітня 2011 р.

СХВАЛЕНО

Вченою радою НУХТ

Протокол №

від « » 2011 р.

на засіданні кафедри технології молока і молочних продуктів,

Протокол № 11

від « 13 » квітня 2011 р.

Київ нухт 2011

Програма виробничої практики студентів ІV курсу напряму підготовки 6.051701 “Харчові технології та інженерія” спец. “Технологія зберігання, консервування та переробки молока” ден. форми навч. / Уклад.: О.В. Кочубей-Литвиненко, Н.О. Касьянова, О.М. Вашека – К.: НУХТ, 2011. – с.15.

Рецензент: Т.О. Рашевська, доктор. техн. наук, проф

Укладачі: О.В. Кочубей-Литвиненко,

Н.О. Касьянова, кандидати техн. наук

О.М. Вашека

Відповідальний за випуск Г.Є. Поліщук, канд. техн. наук, доц.

  1. ВСТУП

Виробнича практика є невід’ємною частиною навчального процесу в університеті.

Програма виробничої практики відповідає «Положенню про проведення практик студентів вищих навчальних закладів», затвердженому Міністерством освіти і науки України та вимогам освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра за напрямом підготовки “Харчові технології та інженерія” спеціальністю “Технологія зберігання, консервування та переробки молока”.

Згідно з навчальним планом виробнича практика проводиться на передових молочних підприємствах України на початку ІV курсу навчання в університеті і триває 4 тижні. Загальний обсяг годин, що відводиться на виробничу практику становить 216 годин (6,0 кредитів ECTS).

Студенти відбувають на практику згідно з наказом по університету, у якому зазначаються підприємства, де відбуватиметься практика, термін її проходження та керівники практики від університету. Вона (практика) проводиться в умовах професійної діяльності під організаційно-методичним керівництвом викладача університету та спеціаліста з даного фаху (на підприємстві, в установі, організації).

  1. Мета і завдання практики

Мета практики – вивчення виробничо-господарської діяльності підприємств молочної промисловості та структурних підрозділів підприємства, що забезпечують їх комплексну роботу; ознайомлення з технологією і обладнанням виробництва; закріплення, поглиблення та розширення знань, одержаних у процесі вивчення загальноінженерних та фахових дисциплін; набуття знань та практичного досвіду з організації виробництва молочних продуктів, експлуатації обладнання, проведення технохімічного та мікробіологічного контролю виробництва, тощо; відпрацювання вмінь і навичок, передбачених для посад, що відповідають фаху.

Завдання практики – вивчення структури й організації підприємства, призначення його окремих підрозділів, основних та допоміжних цехів; ознайомлення з основними техніко-економічними показниками роботи підприємств молочної промисловості; вивчення сутності та режимів основних технологічних операцій оброблення молока та виробництва молочних продуктів; набуття навичок застосування нормативної документації для оцінки якості готової продукції; вивчення будови та рівня технічної експлуатації основного технологічного та допоміжного обладнання; ознайомлення з використанням контрольно-вимірювальної апаратури; вивчення питання охорони праці, виробничої санітарії, техніки безпеки на підприємствах молочної промисловості; ознайомлення з питаннями екології навколишнього середовища; поглиблення одержаних теоретичних знань; підготовка до вивчення дисциплін “Технологія галузі”, «Проектування підприємств галузі», «Технологічні розрахунки», «Автоматизація харчових виробництв» та ін.; підготовка та збір матеріалів для виконання курсового проекту з дисципліни “Проектування підприємств галузі”; набуття практичних навичок у роботі на окремих ділянках технологічного процесу.

В результаті проходження практики студенти повинні:

знати питання, викладені у розділі 5 «Зміст практики»;

вміти складати апаратурно-технологічну схеми виробництва окремих молочних продуктів, читати компановочні рішення (плани) окремих цехів та відділень підприємства, регулювати технологічний процес, аналізувати і оцінювати роботу технологічного устаткування, приймати рішення у різних виробничих ситуаціях, виконувати окремі ручні операції в ході технологічного процесу, обслуговувати машини і апарати;

набути практичного досвіду у вирішенні типових професійних завдань, передбачених для посад, відповідних фаху, та оброблення матеріалів для виконання реальних курсових проектів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]