Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт з упрпрак.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
26.09.2019
Размер:
702.76 Кб
Скачать

3.4 Облік і контроль

На ЧнМЕМ облік передбачає: облік операцій з банком та касою; основних засобів та нематеріальних активів; матеріалів та МШП; товарів, послуг, виробленої продукції; валютних операцій; взаєморозрахунків з організаціями, дебіторами, кредиторами, підзвітними особами; розрахунків по заробітній платі; розрахунків із бюджетом; інші розділи обліку.

Вдосконалюються системи обліку електроенергії. Спеціалісти НЕК “Укренерго” реалізували комплекс заходів щодо переходу на комерційний облік електроенергії за показаннями приладів обліку, встановлених на ПЛ, що відходять (згідно з вимогами “Інструкції комерційного обліку електроенергії”).

Найважливішим засобом попереднього контролю фінансових ресурсів є бюджет (поточний, фінансовий план). Попередній контроль в області людських ресурсів досягається в організації за рахунок ретельного аналізу тих ділових і професійних знань і навичок. Поточний контроль проводиться безпосередньо в ході виконання робіт. Поточний контроль базується на виявленні фактичних результатів, одержуваних після проведення робіт шляхом зворотного зв'язку (наприклад повідомлення начальника підлеглим про те, що їхня робота не задовільна, якщо він бачить, що вони роблять помилки). Заключний контроль здійснюється після виконання роботи. Такий вид контролю забезпечує керівників інформацією, що може знадобитися в майбутньому, якщо передбачаються аналогічні роботи. Крім цього, важливим є порівняння фактичних показників із запланованими, що дає змогу встановити відхилення і прийняти певні міри заходів.

Н-д: для заміни морально та фізично застарілого обладнання спочатку виконуються операції з реєстрації господарських фактів на відповідних

технічних носіях, підсумовування даних, складання різних розрахункових таблиць, надають інформацію до вищих інстанцій, де складають проектно-кошторисну документацію, яку потім погоджують та рекомендують до використання.

Таблиця 3 – Загальна кошторисна вартість у поточних цінах на 5 липня 2010 року згідно проектно-кошторисної документації робочого проекту «ПС 330 кВ «Чернігівська»

Найменування

Вартість, тис.грн

Заміна вентильних розрядників 110 кВ Ι СШ 110кВ на ОПН

Будівельні та монтажні роботи

38,476

Устаткування

90,594

Інші витрати, в т.ч. ПДВ

127,952

Всього:

257,022

Заміна вентильних розрядників 110 кВ ΙΙ СШ 110кВ на ОПН

Будівельні та монтажні роботи

38,476

Устаткування

90,594

Інші витрати, в т.ч. ПДВ

127,070

Всього:

256,140

3.5 Мотивація

ЧнМЕМ мотивує різними методами, починаючи від доплат та компенсацій, надбавок, премій, соціальних виплат та закінчуючи усілякими заходами для своїх робітників та їх сімей, н-д: створено пансіонат «Енергетик», який використовують як для відпочинку, так і для проведення нарад, семінарів, конференцій. Середня заробітна плата на НЕК «Укренерго» в 2010 р. становить 2712,1 грн.

3.6 Регулювання

Для регулювання діяльності НЕК «Укренерго» існує Держенергонагляд. Однією з основних задач цього органу є здійснення державного регулювання технічного стану електростанцій, енергетичних установок на підприємствах та в установах. 2008 -2010 рр. впроваджено Автоматизовану інформаційно-аналітичну систему енергетичного нагляду (АСЕН), яка за своєю суттю замінила щоденну рутинну роботу інспектора щодо підготовки здійснення заходу з державного енергетичного регулювання, оформлення необхідних документів, підготовки картки споживача енергії, контролю за виконанням приписів та багато-багато іншого.

На державному рівні регулюючі функції виконують: Мінпаливенерго, Загальні збори ОРЕ (Оптовий ринок електричної енергії України), НКРЕ (Національна комісія регулювання електроенергетики України).

Регулюючі функції

Мінпаливенерго

Загальні збори ОРЕ

НКРЕ

НЕК «Укренерго»

Виробництво електричної енергії

НЕК «Укренерго»

Системний оператор оперативно-диспетчерське управління ОЕС України

Оператор Мережі передача електроенергії магістральними та міждержавними мережами

Рисунок 6 – Схема взаємодії НЕК «Укренерго» в Оптовому ринку електричної енергії України

4 Підсистема управління

4.1 Управління персоналом

Кадрова політика НЕК «Укренерго» спрямована на удосконалення структури компанії, якісне управління персоналом та забезпечення підрозділів із висококваліфікованим персоналом у необхідній кількості.

В Навчальному центрі компанії постійно вдосконалюється методичне забезпечення, поповнюється технічна бібліотека. В центрі проходять підготовку та підвищення кваліфікації електромонтери, електрослюсарі, стропальники, заплітальники тросів, чергові електромонтери ПС 220-750 кВ, акумуляторники, керівники та спеціалісти з питань охорони праці, а також проводиться навчання керівників з безпечного виконання робіт у зоні дії наведеної напруги. Пропускна спроможність центру досягає 1300 слухачів за 23 напрямами.