Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Статут Фонду_Громадське Здоров'я new.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
26.09.2019
Размер:
133.63 Кб
Скачать

ЗАРЕЄСТРОВАНО

Управлінням Юстиції у Полтавській області

Свідоцтво № 6 від 3 травня 1995 року

ЗАТВЕРДЖЕНО

Президентом Фонду

від 23 квітня 1995 року

ПОГОДЖЕНО

із змінами та доповненнями

Управлінням Юстиції у Полтавській області

від 6 лютого 1997 року

Із змінами та доповненнями

ЗАТВЕРДЖЕНО

Президентом Фонду

від 17 січня 1997 року

ПЕРЕРЕЄСТРОВАНО

Полтавським обласним управлінням юстиції

Свідоцтво № ________

від «_____» ___________________ 200___ р.

Начальник відділу

_____________Т.М. Колотілова

ЗАТВЕРДЖЕНО

засновником

і загальними зборами

членів фонду

Протокол № 1 від 01.03.2004 р.

СТАТУТ

Полтавського

обласного благодійного фонду

«Громадське Здоров’я»

2004 р.

  1. Загальні положення

  1. Полтавський обласний благодійний фонд «Громадське Здоров’я», надалі – Фонд «Громадське Здоров’я», є неурядовою місцевою благодійною організацією, предметом діяльності якої є здійснення благодійної безкорисливої діяльності у відповідності з Законом України «Про благодійництво та благодійні організації», що не передбачає отримання прибутків від цієї діяльності.

  2. Фонд «Громадське Здоров’я», діє на засадах солідарності, спільності інтересів і рівності прав його членів, добровільності, гласності та самоврядування.

  3. Діяльність Фонду «Громадське Здоров’я», здійснюється у відповідності з Конституцією України, Законом України «Про благодійництво та благодійні організації», іншими законами та нормативно-правовими актами України, які стосуються благодійних неприбуткових організацій, та на основі цього Статуту.

  4. Діяльність Фонду «Громадське Здоров’я» має суспільний характер, що не суперечить його взаємодії з органами державної влади і не позбавляє права на отримання державної допомоги. Втручання органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб у діяльність Фонду «Громадське Здоров’я» не допускається, так як не допускається втручання Фонду «Громадське Здоров’я» у діяльність органів державної влади та органів місцевого самоврядування, крім випадків, передбачених Законом України «Про благодійництво та благодійні організації».

  5. Фонд «Громадське Здоров’я» не відповідає по зобов’язаннях засновника та членів, зас­новник та члени фонду не відповідають по зобов’язаннях Фонду «Громадське Здоров’я».

  6. Фонд «Громадське Здоров’я» не відповідає по зобов’язаннях заснованих під­приємств та організацій, рівно як і засновані Фондом підприємства та організації не відповідають по зобов’язаннях Фонду.

  7. Фонд «Громадське Здоров’я» не відповідає по зобов’язаннях держави, держава не відповідає по зобов’я­заннях Фонду.

  8. З метою здійснення благодійної діяльності Фонд «Громадське Здоров’я» може:

  • самостійно вирішувати питання про подання благодійної допомоги її набувачам, використовувати цільові пожертвування, що подаються благодійниками на реалізацію благодійної програми згідно з умовами цього пожертвування;

  • об'єднуватися з благодійними організаціями у спілки, асоціації та інші об'єднання, що створюються на добровільній основі і сприяють виконанню статутних завдань;

  • обмінюватися інформацією та спеціалістами з відповідними організаціями зарубіжних країн;

  • організовувати збір благодійних пожертвувань та внесків від фізичних та юридичних осіб, іноземних держав та міжнародних організацій;

  • постійно визначати форми, об'єкти, суб'єкти і обсяги благодійної допомоги;

  • відкривати рахунки (у національній та іноземній валютах) в установах банків;

  • засновувати засоби масової інформації, підприємства і організації, займатися видавничою діяльністю;

  • бути членом інших благодійних організацій;

  • мати власну символіку, яка підлягає державній реєстрації у порядку, визначеному Законом України «Про об'єднання громадян» для реєстрації символіки об’єднань громадян;

  • популяризувати своє ім'я (назву), символіку;

  • приймати участь в міжнародних благодійних проектах, в роботі міжнародних благодійних організацій, в інших заходах, що не суперечать законодавству України, нормам і принципам міжнародного права;

  • мати інші права згідно з законодавством України.

  1. Фонд «Громадське Здоров’я» набуває права юридичної особи з моменту його державної реєстрації. Фонд «Громадське Здоров’я» має свою круглу печатку, штампи, фірмовий бланк, самостійний баланс, рахунки в установах банків, власну символіку, зразки якої затверджуються правлінням Фонду «Громадське Здоров’я» та реєструються у встановленому законодавством порядку.

  2. Фонд «Громадське Здоров’я» є місцевою благодійною організацією, її діяльність поширюється на територію Полтавської області.

  3. Організаційно-правова форма Фонду «Громадське Здоров’я» – благодійний фонд.

  4. Повна назва Фонду «Громадське Здоров’я»:

Полтавський обласний благодійний фонд «Громадське Здоров’я».

  1. Юридична адреса Фонду «Громадське Здоров’я»: 36023, м. Полтава, вул. Ціолковського 55, к. 97.

  2. Засновник Фонду «Громадське Здоров’я» затверджує статут Фонду «Громадське Здоров’я», формує орган управління Фондом «Громадське Здоров’я», заслуховує звіти наглядової ради щодо контролю за цільовим використанням коштів і майна Фонду «Громадське Здоров’я», вирішує інші питання, віднесені Законом України «Про благодійництво та бла­годійні організації», та цим Статутом до його компетенції.