Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика 2 курс.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
1.01 Mб
Скачать

10. Форми та методи контролю

З метою підвищення ефективності практичної підготовки студентів організована система контролю проходження виробничої (технологічної) практики: підготовка і початковий період, хід практики, підведення підсумків. Усі ці питання обговорюються на засіданнях кафедр.

Викладачі-керівники практики від університету систематично, не менш ніж 2 рази на тиждень, відвідують бази практики, які розташовані в м. Донецьк.

Результати перевірок практики фіксуються у наявному на кафедрі журналі «Відвідування баз практики», узагальнюються і заслуховуються на засіданнях кафедр і нарадах факультету. При відвідуванні практики викладач робить відповідний запис у щоденниках студентів.

З метою удосконалення контролю практики і підвищення її ефективності періодично проводяться взаємні консультації викладачів кафедр із керівниками практики від підприємств.

Студенти зобов`язані щодня записувати в щоденник практики звіти про виконану роботу відповідно до графіку проходження практики. Ці матеріали систематично перевіряються керівником практики від університету і відмічаються відповідні зауваження у щоденнику студента. У випадку декількох зауважень або грубих порушень дисципліни окремі студенти можуть бути відсторонені від проходження практики з наступним повідомленням завідуючого кафедри, деканату або адміністрації університету для вживання відповідних заходів.

Підсумковий контроль проводиться при захисті студентом звітів з практики про її проходження.

11. Вимоги до оформлення звітів

Наприкінці практики студенти складають один письмовий звіт про виконання програми та індивідуального завдання.

Основним матеріалом для складання звітів є щоденник. Звіт включає результати всіх етапів проходження практики на підприємстві, самостійну роботу студентів по виконанню індивідуальних завдань.

Звіти з текстовим документом оформляються згідно з вимогами ГОСТ 2.106.68 «ЕСКД. Загальні вимоги до текстових документів» на папері формату А-4 (210 х 297 мм).

Текст розміщується на сторінці, яка обмежується полями: лівими — 30 мм, правим — не менше ніж 10 мм, верхнім — 20 мм, нижнім — 20 мм. Відстань між заголовком і текстом має бути 2 інтервали.

У роботі повинні бути чіткі, не розпливчасті лінії, букви, цифри й інші знаки. Всі рядки повинні бути чорного кольору середньої жирності. Щільність тексту наукової роботи має бути однаковою.

Заголовки мають бути виділені жирним шрифтом. Друкарські помилки, описки і графічні неточності допускається виправляти підчищенням чи зафарбуванням білою фарбою і нанесенням на тому ж місці або між рядками виправ­леного тексту машинописним способом чи від руки. Припускається наявність не більше двох виправлень на одній сторінці.

Сторінки проставляються в верхній частині аркушу праворуч.

Текст звіту розбивається на розділи і підрозділи. Кожний розділ необхідно починати з нової сторінки. Розділи і підрозділи повинні бути пронумеровані. Номери розділів пишуть арабськими цифрами з крапкою в кінці, номер підрозділів складається з номерів розділу і підрозділу, розділених крапкою.

Графіки, рисунки, схеми та інші ілюстративні матеріали розміщують в тексті після посилання на них або в кінці звіту окремими додатками.

Таблиці слід розміщувати безпосередньо після тексту, в якому вони згадуються вперше, або на наступній сторінці. На всі таблиці повинні бути посилання в документі. Таблиця повинна мати назву, котру друкують малими літерами (крім першої прописної) і розміщують над таблицею. Назва повинна бути короткою і відображати зміст таблиці.

Слово «Таблиця...» вказується один раз ліворуч над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть: «Продовження таблиці...» із зазначенням номера таблиці.

Звіт повинен бути зброшурований у швидкозшивач і мати титульний лист. Зразок оформлення титульного листа наведений у Додатку.

Додатками до звіту є наступні матеріали:

  • щоденник практики;

  • документи, що засвідчують право підприємства вести господарчу та туристичну діяльність;

  • договори підприємства;

  • форма № 1-ТУР підприємства за декілька останніх років;

  • прайс-листи на тури підприємства;

  • рекламні проспекти підприємства;

  • інші матеріали.

Порядок брошурування звіту наступний:

  • титульний лист,

  • зміст,

  • вступ,

  • основний розділ у відповідності програми практики;

  • індивідуальне завдання,

  • висновки та пропозиції,

  • список використаної літератури,

  • додатки.

У кінці звіту ставиться дата і підпис.