Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичні рекомендації по виконанню курсової ро...doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
06.11.2019
Размер:
68.1 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Державний вищий навчальний заклад

Київський індустріальний коледж

МАРКЕТИНГ

Методичні рекомендації

до виконання курсової роботи

за спеціальністю 5.03050701 «Маркетингова діяльність»

Київ – 2012 р.

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДЛЯ НАПИСАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ З ДИСЦИПЛІНИ «МАРКЕТИНГ»

1. Мета та завдання курсової роботи.

Виконання курсової роботи студентами всіх форм навчання є складовою частиною навчального процесу, активною формою самостійної роботи студентів. Мета курсової роботи полягає у тому, щоб закріпити та поглибити теоретичні знання, отримані у процесі вивчення курсу, виробити уміння застосовувати теоретичні положення даної дисципліни у практичній діяльності.

Завдання курсової роботи зводиться до того, що її автор повинен систематизувати, поглибити і закріпити знання з теорії маркетингу; набути досвіду використання теоретичних знань при розв’язанні практичних завдань; вдосконалити навички самостійного проведення спостережень, опитувань, експериментів.

Отримані результати мають засвідчити, якою мірою студент виконав розроблений та погоджений з викладачем план, наскільки він вміє працювати з носіями вторинної інформації ( монографіями, поточною періодикою, законодавчими та нормативними актами, підручниками, навчальними посібниками); аналізувати відомості, які вони вміщують; формулювати висновки та рекомендації; обгрунтовувати доцільність заходів, які пропонуються, для підвищення ефективності маркетингу підприємства.

2. Загальні вимоги до курсової роботи.

Курсова робота повинна виконуватися творчо, на високому науково-методичному рівні. Вона має орієнтувати автора на пошук елементів новизни того чи іншого питання обраної теми у порівнянні з існуючою практикою маркетингової діяльності.

При виконанні курсової роботи студенти, по-перше, поглиблено вивчають джерела, які містять інформацію щодо обраної теми; по-друге, опановують суміжний теоретичний й практичний програмний матеріал; по-третє, здобувають дослідницькі навички і набувають креативного досвіду.

Курсова робота за своїм характером повинна бути такою, яка б давала змогу автору у комплексі висвітлювати як теоретичні, так і практичні аспекти обраної теми.

Наслідки дослідження мають бути викладені у вигляді підсумків та пропозицій.

Обсяг курсової роботи 30-35 аркушів стандартної форми ( в тому числі таблиці графіки, діаграми схеми тощо). Правок закреслень, а також скорочення слів та використання абревіатур (крім загально прийнятих) не дозволяються.

3. Послідовність виконання курсової роботи.

Процес виконання роботи поділяється на три етапи.

Підготовчий етап передбачає вибір теми, знайомство з нею, її обґрунтування. Пошук, виявлення та вибір літератури з теми. Визначення об’єкта, предмета, мети та завдань дослідження. Формування бази даних щодо теоретичного та практичного висвітлення теми.

Основний етап роботи передбачає накопичення вторинної та первинної інформації,її творче осмислення й систематизацію; складання попереднього плану роботи (додаток 1) , вивчення практичного досвіду роботи конкретних підприємств; написання тексту роботи згідно з її структуризацією.

Заключний етап передбачає написання висновків та рекомендацій; написання вступної частини, оформлення списку використаних джерел та додатків, подання роботи на рецензування.

4. Вибір теми курсової роботи.

Тема курсової роботи може бути вибрана студентом з рекомендованого переліку або за власною ініциативою. Обираючи тему курсової роботи, студент повинен враховувати її наукову та практичну значимість, наявність необхідних матеріалів відповідно до теми курсової роботи, а також власних можливостей.

Тема курсової роботи є індивідуальною і не може дублюватися будь-ким з студентів академічної групи. Не виключається внесення уточнюючих чи деталізуючих коректив до тем, з числа рекомендованих. Однак, вони обов’язково погоджуються з викладачем.

Варіант практичного завдання обирається відповідно до номера залікової книжки.