Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Наукова робота.rtf
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.11.2019
Размер:
633.84 Кб
Скачать

Висновок

Зараз проводиться робота на державному, міському на людському рівнях, яка дозволяє призупинити шкідливий вплив діяльності суспільства на здоров’я, екосистему, на умови життєдіяльності та Землю, що маємо передати в майбутнім поколінням. Для цього діють громадські організації, державні та міжнародні закони, договори, конвенції, здатні знешкодити те, чого не може пересічна людина. На сьогодні ще наявні проблеми, але планується вирішити їх за допомогою виховання в людях та дітях екологічної свідомості. Суспільство розуміє шкідливість хімікатів та експлуатування природи, але поки що не відступила від забруднюючих речовин. Це в свою чергу викликає загальну слабкість організму, негативний вплив на кістки та шкіру, викликає ракові та інші хвороби. Страждає не тільки людина, а й увесь навколишній світ. Чимало тварин, рослин стають рідкісними або опиняються на межі вимирання, що впливає на кількість їжі, а від нестачі води та їжі загострюється загроза гибелі. Люди по різному ставляться, але не визнавати свого зв’язку з довкіллям просто не можуть. Проаналізувавши ставлення людини до охорони навколишнього середовища, я дізналась, що все ж таки люди знають про вплив суспільства, чимало людей дотримуються екологічного ставлення на речі, але притримуватися правил у всьому все ж таки не виявляють особливого бажання.

Список використаної літератури

  1. Білявський Г.О. Та Фурдуй Р. С. – «Основи екологічних знань» - «Либідь» - Київ – 1997;

  2. «Обережно СОЗ» - Мама-86 –Київ – 2000-2001;

  3. Тимченко О.І. – «Загрози для здоров’я населення від впливу антропогенних чинників та можливості їх попередження» - ІГМЕ АМН України – Київ – 2005.

  4. Світ СОЗ і Стокгольмська Конвенція – Харківська міська екологічна громадська організація «МАМА-86» - Харків – 2004

  5. Екологічні новини – екологічний клуб «Зелена хвиля» - Організація «МАМА-86» - Травень 2009р. – (www.http//ecoclub.kiev.ua)

  6. Закон України «Про загальну програму формування національної екологічної мережі України на 2000-2015 роки від 21 вересня 2000року № 1989-ІІІ – Верховна Рада України

  7. Подласый И.П. Учебник для студентов высших педагогичных учебных заведений. – М.: Гуманітарний видавничий Центр «Владос», 1996 – 432с

  8. О.Кузьменко - Київська муніципальна Газета «Хрещатик» - 29 вересня 2004 року, №142 (2545)

  9. В.П.Кучерявий – «Екологія» - Допущено Міносвіти України – Львів – Видавництво «Світ» - 2000р.

  10. «Загальні відомості про Швецію» - Видання швецького інституту – Вересень 1999 року – Класифікація: UK 58a Ukrainian

  11. В.Є.Чайка Навчальний посібник з Екології – Видавництво «Вегакнига» - Вінниця 2002 рік

  12. Як ми можемо зробити енергію майбутнього чистою – екологічна організація «Екоклуб» - Рівне 2003