Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Опорний конспект.rtf
Скачиваний:
7
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
614.56 Кб
Скачать

2. Навчання студентів за індивідуальним навчальним планом.

Навчання студентів здійснюється за індивідуальним навчальним планом.

В навчальному закладі розроблено Положення про індивідуальний навчальний план студента згідно з вимогами Закону України „Про вищу освіту”, Закону України „Про освіту”, Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах, затвердженого наказом Міністерства освіти України 02.06.93. №161.

Положення про індивідуальний навчальний план студента розроблено з урахуванням Європейської системи залікових кредитів (ECTS) з метою забезпечення гнучкості навчання студентів відповідно до вимог кредитно-модульної системи організації навчального процесу. Індивідуальний навчальний план студента максимально враховує індивідуальні потреби студентів щодо фахової підготовки, вимог ринку праці та замовників фахівців.

Індивідуальний навчальний план студента – це робочий навчальний документ студента, який формується на підставі затвердженого навчального плану і містить інформацію про перелік та послідовність вивчення навчальних дисциплін, обсяг навчального навантаження студента (усі види навчальної діяльності), форми організації навчання, систему оцінювання (поточний та підсумковий контроль знань, державну атестацію випускника).

Індивідуальний навчальний план студента, з метою індивідуалізації навчального процесу, формується виходячи з вимог освітньо-професійної програми на підставі затвердженого навчального плану відповідно освітньо-кваліфікаційного рівня та напряму підготовки, з урахуванням особистих освітньо-професійних інтересів і потреб студента.

Індивідуальний навчальний план студента формується на весь термін підготовки за відповідним освітньо-кваліфікаційним рівнем у розрізі навчальних років (семестрів).

У Положенні використовуються такі терміни і поняття:

нормативні (обов’язкові) навчальні дисципліни – базова частина вимог до освітньо-кваліфікаційної характеристики певної галузі знань та напряму підготовки;

вибіркові навчальні дисципліни – варіативна частина освітньо-кваліфікаційної характеристики певної галузі знань та напряму підготовки. Їх формування студент здійснює з урахуванням власних потреб та інтересів щодо майбутньої фахової діяльності.

навчальні дисципліни, що вивчаються додатково – навчальні дисципліни, що не входять до переліку дисциплін встановленого освітньо-професійною програмою даної галузі знань (напряму підготовки). Вони включаються до ІНПС за бажанням студента за наявності офіційного документа.

кредит ECTS – це залікова одиниця, що є еквівалентом навчального навантаження 36 академічних годин і є одиницею виміру навчального навантаження необхідного для засвоєння студентом.

поточна успішність – передбачає проведенням модульної форми контролю після закінчення логічно завершеної частини лекційних та практичних занять з певної дисципліни і їх результати враховуються при виставлення підсумкової оцінки;

підсумкова успішність – передбачає семестровий контроль, який здійснюється у формах семестрового екзамену, заліку з конкретної навчальної дисципліни в обсязі навчального матеріалу, визначеного навчальною програмою, і в терміни, установлені навчальним планом;

види навчальних занять – включають лекційні, лабораторні, практичні, семінарські заняття, консультації.

Студент несе персональну відповідальність за виконання індивідуального навчального плану.