Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СЗ Аграрное студ стац.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
411.65 Кб
Скачать

Завдання № 2

В Лозовський місцевий суд надійшов позов про відшкодування шкоди від 21ушман212121я В.Г. громадян Тищенко А.К. та Лисовського Ю.В. В позовній заяві зокрема вказувалося, що 21ушман212121я В.Г. займається приватним підприємництвом по виготовленню сільськогосподарської 21ушман212121. Недалеко від земель, що належать 21ушман212121я В.Г. на праві власності протікає р. Самоткань, біля якої приватний підприємець постійно здійснює сінокосіння. 2 серпня 2001 року громадяни Тищенко А.К. та Лисовський Ю.В. зі своїми друзями приїхали відпочити на берег р. Самоткань. Вони розпалили багаття. А потім стали грати у футбол, внаслідок чого, сіно, заготовлене 21ушман212121я21, було фактично знищено.

Як нeoбxiднo вирішити справу? Чому?

Завдання № 3

До дільничного інспектора надійшла наступна скарга від жителів с. 21ушман2121. Працівники ЗАТ „Рома” на березі р. Опень викопали ями під час видобування глини та піску, лишивши таким чином, жителів села місця вiдпoчинкy. Головний інженер ЗАТ „Рома” пояснив дільничному, що основною діяльністю підприємства є вирощування сільськогосподарської продукції, а також та глина видобувались для побутових потреб в загальному порядку, тому скарги жителів є безпідставними.

Як необхідно вирішити справу? Які підстави для загального використання надр? Аргументуйте свою відповідь.

Завдання №4

До слідчого відділу П’ятихатського РВ УМВС України надійшли оперативні матеріали про незаконну підприємницьку діяльність приватного підприємця Москаленка Т.М. В результаті перевірки з’ясувалося, що основною діяльністю ПП „Атас” є вирощування сільськогосподарської продукції. Між тим, протягом 2001 року Москаленко Т.М. продав 3600 штук саморобної цегли „саман” без спеціального дозволу. Даючи пояснення Москаленко вказав. Що виготовляв цеглу з глини, яка знаходиться на його власному земельному наділі для власних господарчих потреб, а продавав непотрібні залишки.

Чи повинен був Москаленко Т.М. отримати спеціальний дозвіл? Як необхідно вирішити справу?

Завдання № 5

Фермеру Семенку І.П. надійшло повідомлення з районного Управління лісового господарства з вимогою припинити випас худоби в лісовому масиві поблизу с. Прилужжя, такі дії” повинні здійснюватися за спеціальним дозволом та платно. Якщо ж Семенко І.П. не виконає зазначені вимоги, то буде порушена справа про адміністративне правопорушення.

Чи підпадає випасання худоби в лісах під вимоги про спеціальне використання лісових ресурсів? Хто правий в ситуації, що склалася? Аргументуйте свою відповідь.

Завдання № 6

Власнику ПП „Явір” Колосову А.П. належить на пpaвi власності 8 га земель сільськогосподарського призначення, іще 374 га він орендував строком на 5 років у фізичних oci6 – членів колишнього КСП. 3 метою поліпшення умов праці найманих робітників Колосов А.П. наказав збудувати безпосередньо поряд з виробничими спорудами столову, пункт медичної допомоги та готель для сезонних працівників. Місцевий орган Держкомзему України заборонив зведення вказаних будівель на землях сільськогосподарського призначення, визнавши таке їх використання нецільовим. Колосов А.П. оскаржив заборону в суді, підкресливши, що вказані споруди будуватимуться на землі, що належить йому на пpaвi приватної власності.

Яке 22ушман22 повинен прийняти суд? Чому?