Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СЗ Аграрное студ стац.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
411.65 Кб
Скачать

Теми рефератів

  1. Прибуток від підприємницької діяльності.

  2. Контроль за цільовим використанням кредитів.

Питання для самостійного вивчення

1. Підстави для звільнення суб’єктів агарного права від сплати податків.

.

П.З 2 год.

Завдання № 1

При перевірці господарської діяльності СТОВ "Корнішон" був складений акт перевірки, згідно з яким управління АПК зобов'язало СТОВ передбачити в бізнес-плані на наступний господарський рік вирощування на більших площах не тільки огірків, а й помідорів та визначити їхні середню урожайність і сортність. Крім цього, запропонувало запровадити технологію вирощування овочів, розроблену за кордоном і закуплену АПК.

Директор СТОВ. вважаючи розпорядження неправомірним, оскаржив його в арбітражному суді та Міністерстві аграрної політики України.

1. Визначте, чи є правомірними дії управління АПК?

2. Які законодавчі акти слід вивчити і застосувати при розгляді цієї скарги?

3. Який порядок складання бізнес-плану? Чи потребує він розгляду і затвердження з боку районного управління АПК?

Завдання № 2

При перевірці роботи бухгалтерії ВСГК "Чорноморець" ревізійна комісія виявила, що у касі кооперативу є гроші, які бухгалтерія видає під звіт на різні господарські витрати. Гроші видаються згідно з документами, підписаними касиром. Головний бухгалтер не контролює дії касира.

Вважаючи зазначені дії порушенням законодавства, ревізійна комісія склала акт про порушення фінансової дисципліни, про що повідомила голову кооперативу. Ревізійна комісія пропонувала правлінню кооперативу притягти головного бухгалтера і касира до відповідальності.

1. Які правила ведення касових операцій?

2. В чому полягають повноваження ревізійної комісії та голови кооперативу при проведенні ревізії"?

3. Хто несе відповідальність за порушення фінансової дисципліни у ВСГК?

Завдання № 3

Голова обслуговуючого сільськогосподарського кооперативу дав розпорядження старшому бухгалтеру влітку не здавати у відділ агропромбанку наявні гроші, виручені від надання послуг іншим кооперативам, громадянам і юридичним особам з переробки гречки і соняшника, а також залишки грошових сум, одержаних з банку для оплати невідкладних витрат. Зазначені кошти голова обслуговуючого сільськогосподарського кооперативу мав намір спрямувати на організацію утримання літнього дитячого табору відпочинку для дітей працівників коо­перативу.

1, Який порядок ведення касових операцій?

2. Чи законне розпорядження обслуговуючого сільськогосподарського кооперативу?

Завдання №4

Голова приватно-орендного підприємства Сердюк звернувся до Каховського відділення Херсонської області акціонерного комерційного банку "Україна" із заявою про отримання кредиту на спорудження об'єктів для зберігання сільськогосподарської продукції. Предметом застави Сердюк запропонував орендовані ним земельні ділянки. /. Проаналізуйте цю ситуацію.

  1. Якими нормативно-правовими актами регулюється кредитування сільськогосподарських товаровиробників?

  2. Наведіть перелік док} ментів, що вимагаються від позичальника?

  3. Які існують види забезпечення кредиту?

Завдання № 5

У положенні про оплату праці агрофірми "Нива" був пункт про те. що трактористам-машиністам, які працювали в підприємстві понад три роки, виплачується надбавка до річного заробітку. Між тим підприємство відмовило у виплаті такої надбавки робітникові Савчуку, який працював у господарстві трактористом-машиністом понад десять років. У зв'язку з цим Савчук звернувся до суду з позовом до агрофірми "Нива".

1. Визначте, чи прийнято в агрофірмі "Нива" положення про оплату праці. Яким чином в цьому положенні регулюється оплата праці трактористам-машиністам. які мають стаж понад три роки?

  1. За яких умов суд має право прийняти цей трудовий спір до свого переведення?

  2. Яке рішення повинен прийняти суд?

Завдання № 6

До правління ВСГК "Урожай" надійшла заява від ланкової, яка просила нарахувати їй додаткову оплату за виробництво позапланової продукції та керівництво ланкою.

Правління кооперативу відмовило їй у виплаті додаткової Оплати за керівництво, мотивуючи відмову тим, що вона одержувала додаткову плату нарівні із членами ланки і тому немає підстав для видачі їй грошей вдруге. Ланкова звернулась із заявою до загальних зборів кооперативу.

  1. Чи передбачена положенням про оплату праці виплата ланковій надбавки за керівництво ланкою? Як вирішити цей спір?

  2. Яке рішення повинні ухвалити загальні збори?