Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
R_3.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
1.67 Mб
Скачать

9.4. Термінологічний словник

АРМавтоматизоване робоче місце, проблемно-орієнтова­ний апаратно-програмний комплекс, що включає апаратні, програмні та інформаційні засоби для розв’язання задач користувача (спеціаліста з управління) безпосередньо на його робочому місці в режимі діалогу з ЕОМ.

Application Service Providing — надання в оренду необхідного споживачеві набору завчасно сформованих прикладних програм, які виконуються та обслуговуються самою компанією-провайде­ром на її технологічному майданчику. Споживач одержує доступ до даних і прикладних програм через Internet або по локальній мережі.

CRM (Customer Relationship Management) — керування взаємовідносинами з клієнтами. Являє собою спрямовані на побудову стійкого бізнесу концепцію та стратегію бізнесу, ядром яких є підхід, орієнтований на клієнта.

Crystal Reports — генератор звітів фірми Seagate. Для побудови звітів використовує візуальне, контрольоване на рівні окремих зон звіту середовище разом із мовою програмування і бібліотекою функцій. Звіти зберігаються як файли Crystal Reports (з розширенням .RPT).

EDI (Electronic Data Interchange) — електронний обмін даними, передавання між інформаційними системами електронним способом структурованих повідомлень у погодженому стандарті.

EDI системи — міжвідомчі системи обміну електронними документами, що використовують суворо стандартизовані правила складання електронних документів.

FASB (Financial Accounting Standards Board) — Комітет зі стандартів фінансового обліку. Комітет розробляє і випускає положення, спрямовані на стандартизацію облікової практики.

SSAP (Statements of Standard Accounting Practice) — сімейство стандартів практики бухгалтерського обліку.

179

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]