Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Базові тестові завдання.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
2.18 Mб
Скачать

33. Укажіть лабораторний аналіз яких матеріалів має найбільше діагностичне значення для ідентифікації харчових токсикінфекцій:

Даценко І. І., Габович Р. Д. Профілактична медицина. Загальна гігієна з основами екології: Підручник. ― 2 видання: К.: Здоров’я, 2004. ― С. 362.

1). Лабораторний аналіз блювотних мас

2). Лабораторний аналіз промивних вод

2). Лабораторний аналіз калу хворого

*4). Лабораторний аналіз крові на гемокультуру та проведення серологічних реакцій

5). Лабораторний аналіз змивів з рук на наявність патогенної мікрофлори

6). Лабораторний аналіз змивів з носоглотки персоналу на наявність патогенної мікрофлори

7). Лабораторний аналіз змивів з інвентарю на наявність патогенної мікрофлори

8). Лабораторний аналіз підозрілої їжі на наявність стафілококів

9). Лабораторний аналіз сечі хворого

34. Перерахуйте етіологiчнi фактори мiкотоксикозiв:

Гігієна та екологія: Підручник / За редакцією В. Г. Бардова. ― Вінниця: Нова Книга, 2006. ― С. 327.

1). Умовно придатнi гриби

2). Мухомор

*3). Афлатоксини

*4). Гриби Claviceps purpurea

5). Сушенi гриби

6). Перезрiлi гриби

*7). Гриби роду Fusarium

8). Консервованi гриби

9). Фазін

35. Укажіть найбільш типову тривалість інкубаційного періоду при токсикоінфекціях, що икликаны ентеропатогенними штамами e.Coli (у годинах):

Ципріян В.І., Аністратенко Т.І., Білко Т.А. Гігієна харчування з основами нутриціології. Підручник / За ред.. В.І.Ципріяна / — К.: Здоров’я, 1999. — С. 403.

1). До 1

*2). 410

3). 2430

4). 3036

5). 3648

6). 4860

7). 6072

8). 72100

9). Понад 100

Тема: Основи охорони праці у медицині. Санітарне законодавство в галузі охорони праці. Служба охорони праці лікувально-профі­лактичного закладу: функції, права, організація роботи. Особливості охорони праці лікарів різних спеціальностей та основні шляхи профілактики негативного впливу виробничого середовища.

Гончарук Т.І., асистент

Базові тестові завдання — кафедри гігієни та екології:

1. В якому році була прийнята нова редакція Закону України „Про охорону праці”?

Мороз В.М., Сергета І.В., Фещук Н.М., Олійник М.П. Охорона праці в медицині та фармації (посібник). — Вінниця: Нова книга. — 2005. — С. 11-12.

1).1994

2). 1995

3). 1996

4). 2000

5). 2002

*6). 2004

7). 2005

8). 2006

9). 2007

2. Дайте повне визначення поняття „охорона праці”:

Мороз В.М., Сергета І.В., Фещук Н.М., Олійник М.П. Охорона праці в медицині та фармації (посібник). — Вінниця: Нова книга. — 2005. — С. 10.

1). Охорона праці являє собою систему правових заходів, що спрямовані на збереження життя, здоров’я і працездатності людини у процесі трудової діяльності.

2). Охорона праці являє собою систему правових та соціально–економічних заходів, що спрямовані на збереження життя, здоров’я і працездатності людини у процесі трудової діяльності.

3). Охорона праці являє собою систему санітарно–гігієнічних та лікувально–профілактичних заходів, що спрямовані на збереження життя, здоров’я і працездатності людини у процесі трудової діяльності.

4). Охорона праці являє собою систему організаційно–технічних та санітарно–гігієнічних, що спрямовані на збереження життя, здоров’я і працездатності людини у процесі трудової діяльності.

*5). Охорона праці являє собою систему правових, соціально–економічних, організаційно–технічних, санітарно–гігієнічних та лікувально–профілактичних заходів, що спрямовані на збереження життя, здоров’я і працездатності людини у процесі трудової діяльності.

6). Охорона праці являє собою систему соціально–економічних заходів, що спрямовані на збереження життя, здоров’я і працездатності людини у процесі трудової діяльності.

7). Охорона праці являє собою систему організаційно–технічних, санітарно–гігієнічних та лікувально–профілактичних заходів, що спрямовані на збереження життя, здоров’я і працездатності людини у процесі трудової діяльності.

8). Охорона праці являє собою систему організаційно–технічних та лікувально–профілактичних заходів, що спрямовані на збереження життя, здоров’я і працездатності людини у процесі трудової діяльності.

9). Охорона праці являє собою систему правових та лікувально–профілактичних заходів, що спрямовані на збереження життя, здоров’я і працездатності людини у процесі трудової діяльності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]