Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
11 Метод. рекомендації по проведенню лаб.робот.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
3.23 Mб
Скачать

Лабораторна робота 3 : "Комутаційні дослідження тягових двигунів"

(Тема 6. Порушення комутації в стаціонарних режимах роботи двигунів та методи експериментального дослідження машин на стенді )

1.Перед проведенням роботи варто повторити конструкцію та устрій щітково – колекторного вузла на наявних макетах:

Щіткова траверза

Механізм повороту щіткової траверзи

2. Проведення другої частини роботи має бути із огляду на вимоги безпеки має бути імітаційним, тобто студенти проводять досліди без спостереження за станом іскріння під щіткою.

Результати знятої ОБР пропонує викладач для подальшої обробки, корекція зазору під ДП теж задається за допомогою цих заготовок.

Лабораторна робота 4 : "Стендові випробовування тягового двигуна"

(Тема 8. Випробування тягових електричних машин. Програма типових, періодичних та приймально-здавальних випробувань. Схеми з’єднань обмоток машини. Шум та вібрація в машинах)

Роботу варто проводити у комплексі із аналогічними дослідами у роботах 1 і 2. При підготовці роботи слід зосередити увагу студентів на двох моментах: - проведення вимірювань опору обмотки;

- правильність складання схеми на взаємне навантаження, фазування машин.

Лабораторна робота 5 : "Теплові випробування тягових машин"

(Тема 10. Тепловий стан тягових електродвигунів. Режими роботи тягових моторів за тепловим станом. Термотривкість ізоляції. Теплові розрахунки тягових моторів)

Після ознайомлення студентів із методами визначення температури нагріву обмоток доцільно обробку результатів проводити імітаційно, вважаючи на досить тривалий час нагріву двигуна. Дані для обробки задає викладач, це стосується даних нагріву обмотки якоря, а також даних для еквівалентування робочих режимів до еквівалентного тривалого.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]