Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Роб програм ОПП-10-2.doc
Скачиваний:
80
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
262.66 Кб
Скачать

4.Порядок поточного та підсумкового оцінювання знань студентів

Упродовж семестру студенти вивчають дисципліну «Основи психології і педагогіки», яка складається з двох змістових модулів «Основи психології» та «Основи педагогіки». Незважаючи на незначну кількістю годин (14 год.), відведених для практичних занять, здійснюються два поточні (модульні) контролі у вигляді комп’ютерного тестування. Студенти, які не в повному обсязі пройшли практичні заняття, до поточного контролю не допускаються.

Оцінювання навчальних досягнень студентів на поточному (модульному) контролі проводиться за 60-бальною системою, що проводиться у вигляді комп’ютерного тестування. Підсумковий контроль оцінюється за 100-бальною системою: середній бал за виконання двох тестових завдань на модулях (до 60 балів) та 40 балів за індивідуальні і самостійні завдання, активність роботи (з них до 15 балів за виконання індивідуального завдання, 15 балів за колоквіум у вигляді письмової контрольної роботи, 10 балів за активність і систематичність під час семінарських занять).

Індивідуальне завдання передбачає:

  • написання та оформлення реферату за однією із запропонованих тем (до 5 балів) та його захист (до 5 балів);

  • підготовка мультимедійної презентації за матеріалами певної лекції або виступу на семінарі (до 5 балів).

Бали за активність та систематичність включають середній бал, отриманий на семінарських заняттях за відповіді та виконання тестових завдань, з коефіцієнтом важливості 2 (до 10 балів).

Якщо студент займається науково-пошуковою діяльністю та готує наукову роботу на конкурс або бере участь у предметній олімпіаді з дисципліни, то він звільняється від виконання всіх видів індивідуальної та самостійної роботи із виставленням йому 30 балів.

Студент, який в результаті навчання впродовж семестру отримав більше 50 балів, має право не складати залік з дисципліни, у залікову відомість заносяться результати, отримані за наслідками семестру. У випадку, коли студент хоче покращити (змінити) свої результати, він проходить підсумковий контроль (залік) у вигляді комп’ютерного тестування з врахуванням балів, отриманих за виконання індивідуальних та самостійних завдань і балів за роботу на семінарських заняттях.

Якщо студент за результатами навчання впродовж семестру отримав на підсумковому контролі менше 50 балів, він повинен обов’язково складати залік.

Оцінювання навчальних досягнень студентів здійснюється за такою шкалою:

Бали, набрані за всі форми навчальної діяльності

Оцінка в ЕСТS

Оцінка за національною шкалою

екзамен

залік

90-100

А

відмінно

зараховано

83-89

В

добре

зараховано

75-82

С

добре

зараховано

65-74

D

задовільно

зараховано

50-64

Е

задовільно

зараховано

30-49

FX

незадовільно

не зараховано

1-29

F

незадовільно

не зараховано