Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Роб програм ОПП-10-2.doc
Скачиваний:
74
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
262.66 Кб
Скачать

4.1.Оцінювання індивідуальної (самостійної) роботи

Індивідуальне завдання передбачає написання та оформлення реферату за однією із запропонованих тем (5 балів) та його захист (5 балів).

Реферат повинен мати зміст: вступ, основна частину не менш як із двох розділів, висновки, список використаної літератури та джерел, в тому числі Інтернет-джерела. Оформлення наукового апарату має відповідати вимогам до наукових публікацій.

Захист реферату може проходити у вигляді виступу на семінарі, якщо його тема відповідна тематиці семінару, або на консультації у викладача у позанавчальний час.

Студент може отримати до 5 балів за підготовку мультимедійної презентації за темою однієї з лекцій або при виступі на семінарі відповідно до запропонованого переліку питань. При оцінюванні цього виду роботи враховується повнота відображення змісту теми або питання, естетичне оформлення та оригінальність. Прийом і захист презентацій відбувається на семінарських заняттях або на консультаціях.

4.2. Оцінювання активності під час аудиторних занять

Бали за активність та систематичність включають середній бал, отриманий на семінарських заняттях за відповіді та виконання тестових завдань, з коефіцієнтом важливості 2 (до 10 балів).

При визначенні середнього балу, отриманого на семінарських заняттях, додаються всі оцінки (за усні відповіді та письмове виконання тестів на семінарах), сума ділиться на кількість оцінок, а результат множиться на 2 (коефіцієнт важливості).

4.3. Оцінювання колоквіуму

Колоквіум з дисципліни проводиться у вигляді письмової контрольної роботи на останньому семінарському занятті у семестрі. Завдання містить три складові: тестові завдання та два теоретичні питання (по одному з кожного змістового модуля), на які потрібно дати розгорнуту відповідь. Тривалість роботи 45 хв. Максимальна оцінка за кожне завдання 5 балів, всього за колоквіум до 15 балів. Питання для підготовки до колоквіуму оголошуються не менш, ніж за два тижні до його проведення.

5.Рекомендована література

1. Варій М.Й. Психологія: навч. пос. [для студ. вищ. навч. закл.] / М.Й.Варій – [2-ге вид.]. – К.: Центр учбової літератури, 2009. – 288 с.

2. Волкова Н.П. Педагогіка: Посібник для студентів вищих навчальних закладів. – К.: Видавничий центр «Академія», 2008. – 576 с. (Альма-матер).

3. Кузьмінський А.І., Омеляненко В.Л. Педагогіка: Підручник. – К.: Знання-Прес, 2003. – 418 с.

4. Лозниця В.С. Психологія і педагогіка: основні положення. Навчальний посібник для самостійного вивчення дисципліни. – К.: «Екс об», 2001. – 304 с.

5. Максименко С.І., Соловієнко В.О. Загальна психологія: Навч. посібник. – К.: МАУП, 2000. – 256 с.

6. Основи психології: Навч. посібник для студентів вищих навч. закладів / А.І. Веракіс, Ю.І. Завалевський, К.М. Левківський. – Х. – К., 2005. – 416 с.

7. Психологія: Підручник / Ю.І. Трофімов, П.А. Гончарук та ін.; за ред. Ю.І.Трофімова. – 3-тє вид., стереотип. – К.: Либідь, 2001. – 560 с.

8. Серьожнікова Р.К., Пархоменко Н.Д., Яковицька Л.С. Основи психології і педагогіки: Навчальний посібник. – К.: Центр навчальної літератури, 2003. – 243 с.

9. Фіцула М.М. Педагогіка: Навчальний посібник для студентів вищих педагогічних закладів освіти. – К.: Видавничий центр «Академія», 2000. – 544 с. (Альма-матер).

10. Шадських Ю.Г. Психологія і педагогіка: Навчальний посібник. – Львів: «Магнолія плюс», 2005. – 320 с.