Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕП методичка.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
563.71 Кб
Скачать

І. Мета і завдання практики

Метою практики є опанування студентами сучасних методів форм організації та інструментів маркетингової діяльності,формування у них навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретної роботи в реальних ринкових умовах, виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності.

Іі. Організація та проведення практики

Проведення навчальної практики студентів спеціальності «Маркетинг» здійснюється відповідно до Положенням про проведення практики студентів вищих навчальних закладів, закону України «Про вищу освіту», наказів ректора та інших нормативних документів.

Навчально-методичне керівництво студентами під час проходження практики забезпечує кафедра маркетингу ЧДІЕУ у терміни, що передбачені навчальним планом і з урахуванням розподілу навчального часу.

Розподіл студентів за об'єктами для вивчення навчальної практики проводиться випусковою кафедрою.

До обов'язків керівника навчальної практики належить:

  • проводить разом із деканатом інструктивні збори студентів, які направляються на практику;

  • надає індивідуальні консультації про порядок проходження практики і виконання індивідуальних завдань із урахуванням особливостей навчального плану;

  • безпосередньо проводить аудиторні заняття з навчальної практики;

  • розробляє завдання на період проведення практики;

  • інформує студентів про систему звітності з практики;

  • здійснює контроль за виконанням програми практики;

  • аналізує підсумки практики та доповідає на засіданнях кафедри;

  • перевіряє звіти та приймає захист звітів з практики.

До обов'язків студентів належить:

  • відвідувати заняття з навчальної практики згідно розкладу;

  • виконувати відповідні завдання з навчальної практики (групові та індивідуальні);

  • розвивати навички щодо збору та обробки маркетингової інформації;

  • формувати творчі навички вирішення існуючих проблем;

  • підготуватися до підсумкового контролю з навчальної практики.

Ііі. Взаємозв'язок практики з науково-дослідною роботою студентів

Під час проходження практики студенти також набувають досвіду з науково-дослідної роботи. Вони повинні навчатися відбирати необхідну інформацію, аналізувати її, пов'язувати практичний матеріал із теоретичними положеннями, робити певні висновки та пропозиції.

Спрямованість студентів на вивчення певних проблем та проведення науково-дослідної роботи під час проходження практики дозволяє студентам поетапно накопичувати необхідний обсяг практичного матеріалу і використовувати його у підготовці курсових робіт, рефератів, доповідей на наукові конференції, а потім і у написанні дипломних робіт.

У досягненні цієї мети важливу роль відіграють індивідуальні завдання з науково-дослідної роботи, які може отримувати кожен студент при проходженні навчальної практики.

Відповідно до кваліфікаційної характеристики фахівця студенти під час проходження навчальної практики повинні навчитися самостійно вирішувати типові задачі, які притаманні видам діяльності відповідно до посад, на яких може працювати випускник вищого нав­чального закладу - бакалавр з маркетингу, здійснювати пошук потріб­ної інформації, аналізувати її, виявляти основні фактори, що зумовлюють фактичний стан діяльності підприємства, розкривати основні тен­денції його розвитку, пояснювати їх, розробляти науково обґрунтовані висновки та пропозиції щодо підвищення ефективності діяль­ності підприємства.

Значне місце у навчальній практиці посідає ознайомлення студентів з функціональними обов'язками службових осіб з профілю професійної діяльності, функціями, правами та обов'язками відпо­відних маркетингових комерційних, рекламних служб.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]