Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ГУЦОЛ.doc
Скачиваний:
83
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
850.94 Кб
Скачать

Ключові поняття курсу:

Інноваційний менеджмент, організаційні форми інноваційного менеджменту, управління процесом інновації, стратегічні інновації, конкурентоспроможність, система морального стимулювання, система матеріального стимулювання, AdCast, Indoor TV.

Глосарій

Інноваційний менеджмент - один з напрямків стратегічного управління, здійснюваного на вищому рівні керівництва компанією. Його метою є визначення основних напрямів науково-технічної і виробничої діяльності фірми в таких областях: розробка і впровадження нової продукції (інноваційна діяльність); модернізація і удосконалення що випускається продукції; подальший розвиток виробництва традиційних видів продукції; зняття з виробництва застарілої продукції.

Управління процесом інновації – це створення на вищому рівні спеціалізованих підрозділів - рад, комітетів або робочих груп з розробки технічної політики; створення центральних служб, відділень нових продуктів для координації інноваційної діяльності; виділення цільових проектних груп чи центрів по розробці нової продукції; підвищення ролі перебувають у складі виробничих відділень відділів НДДКР, лабораторій, наукових центрів, що займаються інноваційною діяльністю; освіта венчурних підрозділів і спеціальних фондів стимулювання інноваційної діяльності; організація консультаційної допомоги в області нововведень; створення спеціальних галузевих лабораторій з проблем освоєння нової технології.

Стратегічні інновації – спрямовані на одержання значних конкурентних переваг у перспективі та носять характер, що попереджає.

Конкурентоспроможність - це характеристика товару (послуги), що відбиває його відмінність від товару-конкурента як по ступені відповідності конкретної потреби, так і по витратах на її задоволення.

Система морального і матеріального стимулювання - комплекс заходів, спрямованих на підвищення трудової активності людей і як наслідок підвищення ефективності праці та її якості.

AdCast - новий програмно-апаратний комплекс управління рекламними відео потоками Indoor TV розробки ТОВ «ОФТ-Медіа».

Indoor TV (Indor TV, індор тв) - це локальне рекламне телебачення в торгових точках (торгові центри, супермаркети, аеропорти і т.п.). З моніторів і плазмових панелей, розташованих в магазинах, транслюються розважальні програми і реклама.

тематичний План курсу

Модуль 1. Інноваційний менеджмент на готельному підприємстві.

Розділи:

Лекція. Вступна. Особливості роботи з дистанційним курсом

    1. Основні напрями інноваційного менеджменту.

    1. Особливості бізнес-плану інноваційного проекту готелю.

    1. Аспекти розвитку інноваційної діяльності на готельному підприємстві

    1. Інновація як об’єкт управління.

Консультація № 1 (до модулю 1)

Практичні заняття

Практичне заняття 1

Практичне заняття 2

Практичне заняття 3

Модульний контроль 1 (Тест №1).

Модуль 2. Прикладні аспекти інноваційної діяльності

Розділи:

Консультація № 2

2.1. Соціальні інновації.

2.2. Інноваційні технології в рекламі, ПР готельного підприємства.

2.3. Інноваційні процеси в готельному господарстві.

2.4. Оцінка ефективності інноваційного проекту.

2.5. Прогнозування інноваційних планів.

Самостійна робота

Консультація № 3 (до модулю 2)

Практичні заняття

Практичне заняття 4

Практичне заняття 5

Модульний контроль 2 (Питання №2).