Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мій звіт з практики Марішка.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
512.51 Кб
Скачать

Міністерство інфраструктури України

Державна адміністрація транспорту України

Київський електромеханічний технікум залізничного

транспорту імені М.Островського

Спеціяльність 5.05020203

Відділення: АСУ

Звіт

З виробничої технологічної практики

КЕМТ. ЗП АСУ 17. 00.00 ПЗ

Керівник практики

викладач

О.М. Комаровська

Звіт підготувала

студентка

групи 409АСУ-11

М.С. Ящук

2011

Зміст

Вступ 3

1 Організація та планування роботи дистанції ШЧ-3 4

1.1 Основні види роботи 4

1.1 Структура дистанції ШЧ-3. 8

2 Технічне обслуговування пристроїв СЦБ 11

2.1 Обслуговування станцій 11

2.2 Автоматична переїзна сигналізація 13

2.3 Кола рейкові 15

2.4 Централізовані стрілки 18

2.5 Світлофорів. 20

2.6 Кабельні мережі 22

3. Індивідуальне завдання: «Автомаитчна система

діагностики АСДК-Б» 24

3.1 Сфера застосування 24

3.2 Загальні положення. 25

3.3 Організація технічного обслуговування 27

3.4 Порядок користування технологічними картами 30

3.5 Вимоги безпеки 32

Перелік посилань 34

Вступ

Виробничо-технологічна практика є складовою частиною у підготовці молодих спеціалістів. Я проходила практику терміном з 8 липня по 12 жовтня у Козятинській дистанції сигналізації та

зв'язку ШЧ-3, станції Козятин-ІІ. Під час практики я була закріплена за електромеханіком Півень А.М.

Після інструктажу з правил техніки безпеки в мене почалося стажування, яке тривало десять днів, потім я розпочала обслуговувати пристрої СЦБ разом із ШН. Роботи проводилися найрізноманітніші. Щовівторка відбувалась перевірка стрілок на неможливість замикання при закладанні шаблону товщиною чотири міліметри. Та замикання стрілки при закладанні шаблону товщиною два міліметри. Недоліки, що були виявленні негайно усувалися.

Далі опишу структуру козятинської дистанції та детальніше опишу роботи, які виконувалися мною під час проходження виробничої технологічної практики. У індивідуальному завдання розкрию тему : «Автомотична система діагностики АСДК».

1 Організація та планування роботи дистанції шч-3

1.1 Основні види робіти

Основними видами робіт з технічного обслуговування є:

  • перевірка залежностей у відповідності вимогам ПТЕ;

  • перевірку дії;

  • огляд;

  • вимірювання параметрів характеристик;

  • чистка, змазка, покраска;

  • заміна зношених деталей та вузлів;

  • заміна з встановленою періодичністю пристроїів на перевіреній в ремонтно-технологічних дільницях (РТД);

  • відновлення нормальної роботи пристроїв у випадку виникнення відмов;

  • поточний ремонт.

Технічне обслуговування здійснюється, як правило, без виключення приладів із залежності.

Основними видами робіт планового ремонту є розробка, перевірка, відновлення або заміна зношених деталей, складання, вимірювання параметрів і характеристик, регулювання і випробування апаратури та обладнання. Роботи по ремонту апаратури і обладнання виконують в РТД або спеціальних майстернях дистанції.

Виконання робіт з технічного обслуговування і ремонту повинні виконуватися безпосередньо старшими електромеханіками, електромеханіками та електромонтерами у відповідності з порядком, викладеним в типових технологічних процесах з технічного обслуговування пристроїв СЦБ.

Для виконання робіт використовують типові норми часу. Метод обслуговуання і ремонту пристроїв СЦБ встановлюються начальником дистанції сигналізації та зв'язку. Основними методами обслуговування є бригадний та комплексний, основні правила викладені у відповідних типових проектах органазації праці. Крім того, в залежності від місцевих умов можуть використовуватись вахтовий або інший метод технічного обслуговування при обв'яозковому виконанні вимог інструкції ЦШЕОТ - 0012. Змінний інженер дистанції призначається для оперетивного керівництва і контролю за технічним обслуговуванням і ліквідації відмов пристроїв СЦБ, зв'язку, радіо, ПОНАБ.

Накази змінного інженера можуть біти відміненні тільки керівництвом дистанції.

Начальник виробничої дільниці призначений для огранізації на закріплених ділянках виробничо-господарської діяльності, в тому числі технічним обслуговуваннм, ремонтно-будівним, інших робіт і безпоснрндньо керує старшими електромехеніками і начальниками воробничих бригад.

Старший електромеханік СЦБ призначається для безпосереднього керування роботою електромеханіків і інших підпорядкованих йому працівників, виконання робіт в межах своєї ділянки. Старший електромеханік підпорядковується безпосередньо начальнику виробничої дільниці, а в оперативному відношенні також змінному інженеру сигналізації та зв'язку.

Електромеханік СЦБ призначається для виконання робіт з технічного обслуговування і ремонту закріплених пристроїв і забезпечення їх справної роботи. Електромеханік підпорядковується безпосередньо старшому електромеханіку або начальнику виробничих бригад.

Електромонтер СЦБ призначаэться для виконання робыт з технічного обслуговування та ремонту елементів пристроїв СЦБ та забезпечення їх справної роботи електромонтер підпорядковується безпосередньо електромеханіку.

Роботи з технічного обслуговування і ремонту повинні плануватися, як правило, з періодичністю встановленою інструкцією ЦШЕОТ - 0012. Для забезпечення циклічності періодичності робіт, що плануються в чотири тижневому плані-графіку з технічного обслуговування, повинна бути кратною неділі.

З ціллю забезпечення сил на важливих дільницях в залежності від інтенсивності руху поїздів, наявність засобіів в деяких пунктах інструкції ЦШЕОТ – 0012 начальнику служби сигналізації та зв'язку залізниці дозволяється встановлювати збільшену періодичність технічного обслуговування в порівнянні з інструкцією.

Для кожної дільниці електромеханіка (бригади) складається та затверджується річний та чотирьох тижневий план-графік технічного обслуговування приборів. В чотирьох тижневому плані-графіку включаються роботи. Які виконуються рідше одного разу в місяць.

План-графік складається старшим електромеханіком, узгоджується з начальником дільниці і затверджується начальником дистанції чи цого замісником.

Особи, які призначаються на посаду електроментера, електромеханіка, страршого електромеханіка, начальника виробничої дільниці, змінного інженера з надійністю і забезпеченням безперебійної роботи пристроїв автоматики, телемеханіки та зв'язку повинні відповідати кваліфікаційним вимогам і здати екзамен на перевірку знань правил, інструкцій та інших нормативно технічних документів у відповідності з вимогами ПТЕ.