Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мій звіт з практики Марішка.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
512.51 Кб
Скачать

2.6 Кабельні мережі

Перевірити відсутність тріщин, вибоів, відколів на корпусі та кришці, оглянути кріплення муфт і відсутність їх осідання в грунт, наявність маркування, стан залізобетонних основ і захищеність кабелів від механічних ушкоджень, правильність планування балласту навколо муфт.

Кабельні муфти повинні бути позначені відповідно до виконаного кабельного плану. Кабелі, що підведені до муфти повинні бути захищені від механічних ушкоджень надійно закріпленими захисними трубами і не бути оголеними на виході з них. Під муфтами не повинно бути сторонніх предметів, пожежонебезпечного сміття, сухої трави тощо. Машинним маслом потрібно змастити болти, що кріплять кришкку. Потім муфти розкрити для внутрішнього огляду.

При внутрішньому огляді кабельних муфт необхідно особливу увагу звернути на кріплення жил кабелю гайками і контргайками, а також на наявність кореневих нижніх гайок контактних штирів клем, їх кріплення та відсутність вологи в муфті. Візуально перевірити стан ізоляції жил кабелю, ущільнення кришок муфти, наявність позначень робочих і маркування запасних жил. При необхідності почистити Кабельні муфти всередині щіткою-флейц і обиртальним матеріалом.

Кріпильні гайки підтягти торцевим ключем. У випадку виявлення слабкого кріплення кореневої чи нижньої гайки та контргайки спочатку без надмірного зусилля підтягти кореневу, а потім нижню гайку та контргайку.

3 Індивідуальне завдання «Автомаитчна ситема діагностики АСДК-Б» 3.1 Сфера застосування

Ця тенологія обслуговування підсистеми базавої АСДК-Б автоматичної системи діагностичного контролю АСДК (далі – комплекс АСДК-Б) встановлює періодичність, порядок та обсяги виконання основних видів робіт для утримання комплексу АСДК-Б у справному стані. Технологія розроблена у відповідності до вимог Правил технічної експлуатації залізниць України., Інструкції з розміщення, встановлення та експлуатації засобів автоматичного контролю технічного стану рухомуго складу під час руху поїздів ЦВ-ЦШ/0053. Техноогія розрахована на електромеханіків дистанції сигналізації та зв'язку, які обслуговують апаратуру комплексу АСДК-Б, інженерно-технічних працівників дистанцій та служб залізниць України.

3.2 Загальні положення

Комплекс АСДК-Б являє собою стаціонарний комплекс телеметричної апаратури, розташованої на узбіччі залізничного полотна, та призначеної для виявлення перегрітих буксових вузлів рухомого складу, який нею контролюється, передачі до станції та реєстрації інформації про кількість та розташування таких буксових вузлів у поїзді, що прослідував. Крім того, комплекс АСДК-Б забезпечує підключення додаткових пристроїв (наприклад, охорона приміщення, пожежна сигналізація, повідомлення про наближення поїзда, сигнальний світловий покажчикV, мовний інформатор). В апаратурі комплексу АСДК-Б використовується мікропроцесорна техніка, що дає можливість розширити функціональні можливості комплексу шляхом модифікації прикладного программного забезпечення та підключення додаткових датчиків, а токож використовувати апаратуру комплексу АСДК-Б для створення розподілених систем збору та обробки інформації, інтегрування її в систему диспетчкрської централізації.

Кожний комплекс складається з перегінного (польове та постове) і станційного обладнання та каналу зв'язку.

До складу польового обладнання входять:

  • чотири камери приколійні (дві - буксові та дві - маточинні);

  • три датчики проходу коліс;

  • огородження для захисту камер приколійних від деталей рухомого складу та сторонніх предметів, що волочаться за поїздом;

  • кожухи з пристроєм обігріву для захисту камер приколійних від сонячної радіації та снігових заносів;

  • з'єднувальні кабелі.

До складу постового обладнання входять:

  • стійке управління перегінного обладнання;

  • датчик темперетари навколишнього середовища;

  • щиток ввідно-ізольований для захисту апаратури та обслуговуючого персрналу від небезпечних напруг та струму, що виникаютьв лініях зв'язку;

  • щиток ввідно-силовий;

  • з'єднувальні кабелі.

Крім того, для одержання сигналу про наближення поїзда використовується двопровідна лінія передачі сигналу СПП(вита пара).

До складу станційного обладнання входять:

  • станційний пульт контролю та сигналізації;

  • щиток ввідно-ізольований;

  • щиток ввідно-силовий;

  • з'єднувальні кабелі.

Дана технологія обслуговування є основним нормативним документом, що забезпечує раціональну організацію технічного обслуговування комплексу АСДК-Б, підвищення надійності роботиі якості обслцговування на основі єдиного груфіка технологічного процессу та скорочення трудових витрат експлуатаційного штату.