Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мій звіт з практики Марішка.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
512.51 Кб
Скачать

3.4 Порядок користування технологічними картами

Усі роботи з технологічного обслуговування комплексу АСДК-Б по винні виконуватися за затвердженим поаном-графіком технологічного процесу в обсязі та порядку, що передбачені цією Технологією.

У технологічній карті (ТК) наведені види робіт та їх виконавці, перераховані основні операції та послідовність їх виконання, наведені приклади, інструменти та матеріали, які необхідно при виконанні операцій, а також вказівки з використання контрольно-вимірювалбної апаратури. При відсутності переліченої контрольно-вимірювальної апаратури можуть бути використані прилади інших типів, які мають аналогічні технічні характеристики. Перелік таких приладів має бути погоджений з ДорЦСМ та затверджений начальником служби сигналізації та зв'язку.

ТК необхідно використовувати під час підготовки до роботи та в процесі роботи, а також для навчання обслуговуючого персоналу раціональній технології виконання робіт.

В ТК не враховані підготовчі та заключні роботи технічного обслуговування (прохід до місця роботи, підготовка прладів та інструменту тощо), але час на їх проведення необхідно врахувати в загальний час виконання робіт при складанні графіка техгологічного процесу.

При складанні графіка технологічного процесу необхідно передбачати суміщення однорідних робіт з обслуговування, що передбаченні різними ТК.

Результатами виконання робіт за усіма ТК необхідно фіксувати в робочому журналі електромеханіка форми ШУ-2 і детально в робочих журналах вимірювань, які оформлюються окремо для перегінного та станційного обладнання згідно з формами записів, наведеними у у додатку.

3.5 Вимоги безпеки

При виконанні робіт з технічного обслуговування комплексу АСДК-Б кожний виконавець повинен дотримуватися вимог Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів ДНАОП 0.00-1.21-98, Правила безпеки для працівників залізничного транспорту на електрифікованих лініях ДНАОП 5.1.11-1.48.00, Правила безпечної експлуатації пристроїв автоматики, телемеханіки та зв'язку на залізницях України ЦШ/0030, інших діючих правил та інструкцій з охорони праці, пожежної безпеки та виробничої санітарії, встановлених для роботи, яка виконується. Робочі, місця повинні бути забезпечені інструкціями з охорони праці для працівників професій та при виконанні окремих видів робіт, які діють на підприємстві.

Працівники дистанцій, сигналізації та зв'язку, що обслуговують комплекси АСДК-Б, при прийнятті на роботу і періодично в процесі роботи повинні проходити навчання і перевірку знань згідно з вимогами Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці НПАОП 0.00-4.12-05. Допуск до роботи без навчання і перевірки знань з питань охорони праці забороняється.

Всі інструменти, механізми та пристосування, що використовуються в роботі, повинні бути справними, пройти перевірку та випробування у встановлені терміни.

Перед початком виконання будь-яких робіт на залізничних коліях з працівниками повинен бути проведений цільовий інструктаж стосовно вимог безпеки при знаходженні на залізничних коліях та утримання робочих місць із обов'язковим оформленням в Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці й призначенням відповідальної особи згідно з наказом по підприємству.

При обслуговуванні польового обладнання комплексів АСДК-Б забороняється виконання однією особою робіт, проведення яких за технологічними картами передбачено проводити двома особами.

Весь персонал, який обслуговує комплекс АСДК-Б повинен мати відповідну виконуваним роботам кваліфікаційну групу з електробезпеки, у встановлені терміни проходить інструктаж з охорони праці при експлуатації електроустановок, теоретичне та практичне навчання способам надання першої медичної допомоги, прийомам звільнення від електричного струму, виконання штучного дихання і зовнішнього масажу серця.

Перелік посилань

  1. Монтаж устройств железнодорожной автоматики и телемеханики.

М. Транспорт 1998г ст 444 Автор: гончаров А.Я., Папичев В.В.

  1. Технологія обслуговування пристроїв сигналізації. Централізації та блокування. К.Транспорт 2009 ст. 85.

  2. Інструкція з технічного обслуговування пристроїв сигналізації, централізації та блокування. К.Транспорт 2008 ст.75

  3. Справочник. Строительство усторйств железнодорожной автоматики и телемеханики. М. Транспорт 1981 ст.399 Автор6 Сорок В.И., Разумовский Ю.А.

  4. Підсистема базова АСДК-Б автоматичної діагностики контролю АСДК. Технологія обслуговування.