Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мій звіт з практики Марішка.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
512.51 Кб
Скачать

3.3 Організація технічного обслуговування

Технічне обслуговівання комплексу АСДК-Б повинно виконуватися відповідно до вимог Інструкції з розміщенням, встонавлення та експлуатації засобів автоматичного контролю технічного стану рухомого стану під час руху поїзда ЦВ-ЦШ/0053 (далі - Інструкція ЦВ-ЦШ/0053) і здійснюється робітниками дистанції сигналізації та зв'язку, які пройшли спеціальну піготовку та вивчили документацію на складові частини комплексу:

- Подсистема базовая АСДК-Б ААБР.665235.001 РЭ. Руководство по эксплуатации, ОАО «Прожектор», м. Малин;

- Шасси промышленного контроллера РАС-700. Руководство по эксплуатации;

- Плата АЦП L-264. Техническое описание и инструкции по эксплуатации;

- Плата диспетчерского ввода вывода ISO-P32C32. Руководство по эксплуатации;

- Модем 1200 (ISА). Руководство по эксплуатации;

- Датчик прохода колес позиционный дифференциальный ДПД. Техническое описание и инструкция по эксплуатации ААЕЭ.407523.002 ТО;

- Плата материнская. Руководство по эксплуатации;

- Принтер. Руководство по эксплуатации;

- Модем 1200 (РСІ). Руководство по эксплуатации;

- Имитатор нагретой буксы. Руководство по эксплуатации ААЕЭ.681943.001 РЭ;

- Речевой имитатор РИ-1М. Руководство по эксплуатации;

- Контейнер для монтажа радиотехнической аппаратуры ААБР.458424.001 РЭ. Руководство по эксплуатации.

Технічне обслуговування комплексу АСДК-Б включає в себе дві групи робіт: поточне обслуговування та комплексну перевірку. До поточного обслуговування та відносять зовнішній огляд стану пристроїв (огляд, очищення, змащування тощо), перевірка роботи основних вузлів, профілактика пристроїів, а також відновлення працездатності апаратури та контроль за її основними параметрами.

Ця група робіт повинна проводитися лінійними електромеханіками (у необхідних випадках – за участю бригадирів колії) на станціях і перегонах із періодичністю, як правило, щотижня і не потребує високої кваліфікації обслуговуючого персоналу.

До комплексної перевірки відносяться повний огляд і заміна візлів та деталей, окремі види робіт з перевірки параметрів схем, настроювання пристроїв, відновлення працездатності електронних пристроїв. Ці роботи повинні виконуватися за участю старшого електромеханіка. Окремі роботи, що пов'язані з відновленням працездатності пристроїв та настроювання їх переиетрів, повинні виконуватися в умовах ремонтно-технологічної дільниці сигналізації та зв'язку.

Усі види робіт із технічного обслуговування комплексу АСДК-Б, як правило, повинні виконуватися у перервах між поїздами або під час технологічних «вікон» для виконання робіт інших господарств при повному забезпеченні безпеки руху. Роботи, що пов'язані з відключенням засобів контролю, здійснюють із попереднім повідомленням чергового по станції або оператором ПТО (чи оператором при ДСП) у відповідності до пункту 9.21 Інструкції ЦВ-ЦШ/0053.

Для технічного обслуговування, діагностики та ремонту складових частин комплексу АСДК-Б дистанція сигналізації та зв'язку створює підмінний фонд, виходячи з кількості комплексів, що експлуатуються. Перелік підмінного фонду, ЗІП, вимірювальних приладів та додаткового обладнання складаються у відповідності з конструкторською документацією на комплекс АСДК-Б та даними ТК. Частина підмінного фонду може зберігатися на ЛПК. При складанні переліків необхідних приладів припустима заміна засобів вимірювання на аналогічні, які забезпечують перевірку необхідних параметрів і точність вимірювання. Для проведення робіт обслуговуючий персонал використовує також типовий набір інструментів електромеханіка СЦБ.

При технічному обслуговуванні комплексу АСДК-Б повинні дотримуватися:

Правил технічної експлуатації залізниць України;

Інструкції з сигналізації на залізницях України ЦШ/0001;

Інструкція з розміщення, встановлення та експлуатації засобів автоматичного контролю технічного стану рухомого складу під час руху поїзда ЦШ/0053;

Інструкція з технічного обслуговування пристроїв сигналізації, централізації та блокування (СЦБ) ЦШЕОТ/0012;

Інструкція з забезпечення безпеки руху поїздів при виконанні робіт з технічного обслуговування та ремонту пристроїв сигналізації, централізації та блокування (СЦБ) ЦШЕОТ/0018.