Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_мс2011_КР.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
410.62 Кб
Скачать

2. Загальні положення

Курсова робота виконується на основі поглибленого вивчення чинного законодавства України з питань діяльності організацій у сфері митної справи, спеціальної вітчизняної та зарубіжної літератури, передового досвіду з проблеми, яка вивчається, а також результатів проведених студентом власних досліджень реального об'єкта.

Основні етапи виконання курсової роботи:

1. Вибір теми і об'єкта дослідження.

2. Опрацювання літературних джерел по досліджуваній проблемі і складання плану роботи та узгодження його з викладачем.

3. Накопичення фактичного матеріалу стосовно виробничо-господарської та зовнішньоекономічної діяльності об'єкту дослідження, його обробка із застосуванням ЕОМ.

4. Написання першого варіанту тексту курсової роботи, подання його на рецензування викладачу.

5. Усунення недоліків, коригування тексту і оформлення курсової роботи.

6. Подання доопрацьованої роботи на кафедру і її захист.

Розподіл тем курсових робіт, які мають виконуватися студентами, відбувається з урахуванням їх наукових інтересів і за принципом товарного спрямування досліджуваного об’єкту.

Темою курсової роботи (предметом дослідження) є опис процедур митного контролю і оформлення при переміщенні через митний кордон товарів і транспортних засобів за різних митних режимів.

Тематика курсових робіт розробляється викладачем і щорічно переглядається та поновлюється. Орієнтовна тематика курсових робіт наводиться у додатку А до цих Методичних вказівок.

Студентові надається право самостійно обрати тему курсової роботи згідно з тематикою, затвердженою кафедрою менеджменту ЗЕД. Крім того, курсові роботи можуть виконуватися за тематикою, яку замовлятимуть державні установи, підприємства та підприємницькі структури, що уклали із Уманським національному університеті садівництва контракти на навчання студентів, або мають із ним договори співпраці. Студент, за погодженням із керівником дипломної чи магістерської роботи, може запропонувати власну тему дослідження за умов обґрунтування доцільності її розробки.

Назва курсової роботи повинна бути, по можливості, короткою, відповідати обраній спеціальності, суті досліджуваної наукової проблеми (задачі), вказувати на мету дослідження і його завершеність. У назві обов’язково зазначається вид операції і країна з якою здійснюється зовнішньоекономічна операція.

Після остаточного узгодження теми і плану роботи, студент виконує курсову роботу і в завершеному виді її подає на розгляд викладачеві.

Перед початком виконання курсової роботи викладач реєструє реквізити автора, фіксує тему і дату її оформлення студентом.

3. Організація виконання роботи

Мінімальний термін написання курсової роботи – 4 тижні.

Курсова робота повинна виконуватися студентом у повній відповідності до затверджених календарного плану та завдання. У випадку відставання від графіка студент зобов'язаний надати пояснення викладачу або завідувачу кафедри.

Відповідно до календарних термінів студент має подавати роботу викладачу частинами на перегляд, а у встановлений графіком кінцевий термін – підготувати і здати роботу в завершеному виді.

Після рецензування у разі позитивного висновку викладача робота допускається до захисту.