Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт ректора УДУФМТ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
23.06 Mб
Скачать

2.6. Підвищення кваліфікації

Відповідно до Типового положення про атестацію педагогічних працівників зі змінами і доповненнями від 30 січня 2012 року педагогічний працівник визнається таким, що відповідає займаній посаді, якщо він обов’язково пройшов підвищення кваліфікації.

Підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників здійснюється в різноманітних формах: на курсах підвищення кваліфікації, через аспірантуру і докторантуру, участь у всеукраїнських міжрегіональних та міжнародних конференціях, симпозіумах, шляхом стажування в навчальних закладах, у тому числі зарубіжних тощо.

Всього за 2011-2012 рр. підвищили кваліфікацію 11 (у 2011 році) та 15 (у 2012 році) науково-педагогічних працівника УДУФМТ.

Підвищення кваліфікації Харківського інституту фінансів УДУФМТ. План по підвищенню кваліфікації професорсько-викладацьким складом інституту повністю виконано: 8 викладачів у поточному році підвищили кваліфікацію в провідних ВНЗ та державних установах споріднених напрямів.

Підвищення ділової кваліфікації і педагогічної майстерності науково-педагогічних працівників Одеського інституту фінансів УДУФМТ здійснювалося згідно перспективного плану на 2011-2016 рр. У 2011-2012 навчальному році пройшли підвищення кваліфікації 12 осіб шляхом стажування у ВНЗ ІІІ – IV рівня акредитації, в фінансових структурах, на підприємствах різних форм власності, а саме:

  • Одеський національний університет ім.. І.І. Мечникова, Інститут інноваційної та післядипломної освіти – 1;

  • Одеський національний політехнічний університет – 2;

  • Одеський регіональний інститут державного управління – 1;

  • Південноукраїнський національний педагогічний університет ім. К.Д.Ушинського –1;

  • Одеський національний екологічний університет – 1;

  • Корпорація «Парус» – 4;

  • Одеський обласний інститут удосконалення вчителів – 1;

  • АКБ «Фінанси і кредит» – 1;

План підвищення кваліфікації за звітний навчальний рік виконано повністю.

Викладачі Донецької філії УДУФМТ підвищували кваліфікацію на курсах в інституті післядипломної освіти ДонНУЕТ ім. Туган-Барановського, Донецькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти тощо. Курси підвищення кваліфікації за останні 5 років закінчили 32 викладачі (таблиця 22).

Для проходження стажування створено Положення про стажування викладачів Донецької філії УДУФМТ на підприємствах, в організаціях, наукових установах та навчальних закладах, що затверджено директором ДФУДУФМТ від 20 вересня 2011 р. Шляхом стажування підвищили кваліфікацію протягом останніх 5 років 30 викладачів (таблиця 2.17). Стажування в цьому навчальному році викладачі філії проходили в наступних навчальних закладах: Донецькому національному університеті, Донецькому інституті ринку і соціальної політики, Донецькому інституті психології і підприємництва та інших ВНЗ IV рівня акредитації.

Важливим сегментом освітніх послуг, які надаються відділом підвищення кваліфікації Університету, є підвищення кваліфікації державних службовців у сфері державного управління, зокрема, з питань європейської інтеграції України та запобігання і протидії проявам корупції на державній службі, а також фахівців у сфері державних закупівель, фінансово-економічних та торгових галузей народного господарства.

За період з 2007 по 1 вересня 2012 року відділом підвищення кваліфікації постійно проводилась робота з підвищення кваліфікації державних службовців та фахівців у сфері державних закупівель.

Таблиця 22. Дані про підвищення кваліфікації викладачів Донецької філії у 2007-2012 роках.

з/п

Показники

Навчальні роки

2007/

2008

2008/

2009

2009/

2010

2010/

2011

2011/

2012

1

Загальна кількість викладачів, які пройшли підвищення кваліфікації в т.ч. з циклів:

7

7

7

7

8

– гуманітарного та соціально-еко­номічного

5

3

4

2

3

– природничо-наукового

1

1

1

1

2

– професійної та практичної підготовки

1

3

2

4

3

2

Кількість викладачів, які пройшли підвищення кваліфікації

шляхом стажування, в т.ч. з циклів:

-

6

6

7

11

– гуманітарного та соціально-еко­но­мічного

-

-

1

2

6

– природничо-наукового

-

-

-

-

5

– професійної та практичної підготовки

-

6

5

5

-

У результаті проведеної роботи за звітний період пройшло підвищення кваліфікації з зазначених напрямків понад 15 тис осіб, у т.ч. 601 державний службовець та 14,8 тис. фахівців у сфері державних закупівель.

За організацію навчання та підвищення кваліфікації на рахунок Університету надійшло 1 млн. 112,3 тис. грн., у т.ч. – 245,1 тис. грн. за підвищення кваліфікації державних службовців та 867,2 тис. грн. за навчання та підвищення кваліфікації фахівців у сфері державних закупівель.

За останні роки напрацьовані нові напрямки підвищення кваліфікації державних службовців у сфері державного управління. З 2009 по 2011 рік Університетом згідно договорів зі Школою вищого корпусу державної служби було проведено підвищення кваліфікації майже 200 державних службовців І-ІV категорій посад на триденних семінарах за темою «Проблеми та перспективи європейської інтеграції України».

У 2011 році на підставі договору з Національним агентством України з питань державної служби започатковано проведення семінарів для державних службовців з питань запобігання і протидії проявам корупції на державній службі. Пройшло підвищення кваліфікації за темою «Особливості запобігання і протидії корупції в Україні в умовах модернізації суспільства» 42 державних службовця.

На даний час вже укладено договір з Національним агентством України з питань державної служби на підвищення кваліфікації у 2012 році 180 державних службовців Державної казначейської служби України та Державної судової адміністрації України за цією темою.

Постійно продовжується робота щодо підвищення кваліфікації фахівців у сфері державних закупівель. Тільки на організацію навчання укладено 9 договорів.

За період 2011-2012 років пройшло навчання у зазначеній сфері понад 5,6 тис. осіб. В результаті на рахунок Університету надійшло 336,3 тис. грн.

Інформація про результати підвищення кваліфікації державних службовців у сфері державного управління, зокрема, з питань європейської інтеграції України та запобігання і протидії проявам корупції на державній службі, а також фахівців у сфері державних закупівель у 2007 – 2012 роках.

6 8 с.