Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт ректора УДУФМТ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
23.06 Mб
Скачать

5.2. Науково-експертна робота

Науковці Університету та його відокремлених структурних підрозділів постійно беруть участь у робочих комісіях, експертних групах, науково-технічних радах органів державної влади та інших установ, виступали опонентами та здійснювали рецензування дисертаційних досліджень, монографій, статей тощо.

Кафедра світового господарства і міжнародної економічної інтеграції у 2011-2012 навчальному році виступала провідною установою ряду дисертаційних досліджень, на засіданнях розглядались дисертаційні роботи для надання офіційних відгуків кафедри, а також відгуків на надіслані автореферати дисертацій з інших академічних та наукових установ зі спеціальності 08.00.02 – «Світове господарство і міжнародні економічні відносини».

Завідувачем кафедри професором Андрійчуком В.Г. надано 2 відгуки на дисертаційні дослідження; 8 відгуків на автореферати дисертацій. Професором кафедри Костюк Т.Й. надано 2 відгуки на дисертаційні дослідження, підготовлені до захисту аспірантами кафедри (Задираки О.І., Гарасим Ю.Й.).

Завідувач кафедри д.е.н., професор Андрійчук В.Г. є членом: секції «Менеджмент зовнішньоекономічної та антимонопольної діяльності» наукової ради Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України; спеціалізованої вченої ради з захисту докторських дисертацій зі спеціальності 08.00.02 – «Світове господарство та міжнародні економічні відносини» (з 1.09.2010р.) Д26.176.01 Інституту світової економіки і міжнародних відносин Національної академії наук України; спеціалізованої вченої ради з захисту докторських дисертацій зі спеціальності 21.04.01 «Економічна безпека держави» у Національному інституті стратегічних досліджень при Президентові України; Спілки економістів України; ВГО «Української асоціації економістів-міжнародників».

Професор кафедри Ковалевський Л.Г. є членом науково-експертної ради при Державному казначействі України. Професором кафедри Ковалевським Л.Г. надана експертна оцінка реформ у Державному казначействі України.

Доцент кафедри Науменко Н.С. є членом спілки економістів України. Доцент Науменко Н.С. обрана членом-кореспондентом Академії економічних наук України зі спеціальності «Міжнародна економіка», протокол № 300 від 11.05.2012 р., м. Донецьк.

Старший викладач кафедри Сібекіна А.Ю. є членом Правління ВГО «Українська асоціація економістів-міжнародників».

Науково-педагогічні працівники кафедри обліку, аудиту і статистики УДУФМТ здійснювали рецензування підручників, навчальних посібників, наукових статей, наукових проектів, дисертацій тощо.

Завідувач кафедри обліку, аудиту і статистики д.е.н., професор Моторин Р.М. входить до складу Вченої ради Науково-технічного комплексу статистичних досліджень Держкомстату України; є дійсним членом Міжнародної статистичного інституту з 1998 року (Ворбург, Нідерланди).

Крім цього, д.е.н., професор Моторин Р.М. виступив офіційним опонентом на захисті кандидатської дисертації Звірід Н.В. на тему: «Статистична оцінка інтенсивності міграції робочої сили» та Іванової Т.М. на тему: «Статистичне оцінювання малого бізнесу в Україні», надав відгуки на автореферати дисертаційних робіт: Матійчука Любомира Павловича на тему: «Статистичне оцінювання надійності банків України», Клімової Інни Олександрівни на тему «Статистичне вивчення ринку сільськогосподарської продукції».

Професори та доценти кафедр цивільних та кримінально-правових дисциплін і фінансового та адміністративного права також здійснювали опонування та рецензування дисертаційних досліджень, монографій, статей тощо. Так, д.ю.н., доцент Заросило В.О. підготував 18 відгуків серед яких відгуки та рецензії на дисертаційне дослідження як наукового керівника, монографію, автореферати дисертаційних досліджень, статтю.

Науково-педагогічні працівники кафедри міжнародної економіки здійснювали рецензування підручників, навчальних посібників, наукових статей, наукових проектів, дисертацій тощо.

Професор, д.е.н. Якушик І.Д. входить до складу членів експертної ради з економіки ДАК України.

Завідувач кафедри вищої математики та інформатики д.т.н., професор Васильченко І.П. є членом Спеціалізованої вченої ради з захисту кандидатських та докторських дисертацій факультету кібернетики КНУ імені Тараса Шевченка.

Заступник директора з наукової роботи та міжнародних зв’язків ХІФ УДУФМТ Мостовий Г.І. входить до складу Харківського регіонального Комітету з економічних реформ. Савченко І.Г., керівник організаційного відділу з питань наукових досліджень та міжнародних зв’язків, Бабаєв В.Ю., вчений секретар ХІФ УДУФМТ, входять до складу робочої групи – «Законодавче та інституційне забезпечення реформ Харківського регіонального комітету з економічних реформ».

Науково-педагогічними працівниками Харківського інституту фінансів було підготовлено 10 відгуків на автореферати дисертацій.

Науково-експертна робота Одеського інституту фінансів. За звітний період 2 науково-педагогічних працівника інституту – доцент, кандидат економічних наук Михайленко С.В., і кандидат економічних наук, доцент Чуркіна І.Є. надали 10 відгуків на автореферати кандидатських досліджень.

Довідка про участь працівників УДУФМТ у робочих комісіях, експертних групах, науково-технічних радах органів державної влади та інших установ, опонування та рецензування дисертаційних досліджень тощо у 2011-2012 навчальному році

Прізвище, ім’я, по батькові

Науковий ступінь, вчене звання

Назва комісії, групи, НТР, характер участі

Результати роботи

1

2

3

4

5

Факультет міжнародної економіки і менеджменту

Кафедра світового господарства і міжнародної економічної інтеграції

Андрійчук В.Г.

д.е.н., професор

Член секції «Менеджмент зовнішньоекономічної та антимонопольної діяльності» наукової ради Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Брав участь у засіданні секції та вносив пропозиції стосовно підготовки Програми нормативних навчальних дисциплін. За активну участь у розробленні основних напрямів реформування та розвитку менеджмент-освіти в Україні, підготовку галузевих стандартів вищої освіти України нагороджений 2 почесними грамотами МОНМСУ

Андрійчук В.Г.

д.е.н., професор

Член спеціалізованої вченої ради з захисту докторських дисертацій зі спеціальності 08.00.02 світове господарство та міжнародні економічні відносини ( з 1.09.2010р.) Д26.176.01 Інституту світової економіки і міжнародних відносин Національної Академії наук України.

Брав активну участь у засіданнях спеціалізованої вченої ради та виступав в обговоренні 20 дисертаційних робіт, в т.ч. по 1 дисертації виступив офіційним опонентом

Андрійчук В.Г.

д.е.н., професор

Член спеціалізованої вченої ради з захисту докторських дисертацій зі спеціальності 21.04.01. — «Економічна безпека держави» у Національному інституті проблем міжнародної безпеки при Президенті України

Брав участь у засіданнях вченої ради та виступав при обговоренні дисертацій.

По одній докторській дисертації виступав офіційним опонентом

Андрійчук В.Г.

д.е.н., професор

Член президії Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація економістів міжнародників»

Брав участь та виступав з доповідями на конференціях і семінарах

Андрійчук В.Г.

д. е. н., професор

Відгук на автореферат дисертації Передало Х.С. на тему: «Формування та оцінювання місії в системі менеджменту промислових підприємств», представленої на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами

Рецензування (06.03.12р.)

Ковалевський Л.Г.

к.е.н., доцент

Член Науково-експертної ради при Державному казначействі України

Рекомендації щодо вдосконалення роботи Державної казначейської служби України

Науменко Н.С.

к.е.н., доцент

Член спілки економістів України.

Член-кореспондент Академії економічних наук України зі спеціальності «Міжнародна економіка»

Брала участь у заходах Спілки та у засіданні щорічного з'їзду Академії економічних наук України (11 травня 2012 р.)

Сібекіна А.Ю

старший викладач кафедри

Член Правління ВГО «Українська асоціація економістів-міжнародників»

Брала участь в організації та проведенні наступних заходів:

1. Київський науковий клуб «Синергія», наукові читання «Методологічні засади наукового пізнання», Філіпенко А.С. (12 лютого 2011)

2. Київський науковий клуб «Синергія», круглий стіл «Час смертохристів: міражі 2077р.», Щербак Ю.М. (5 грудня 2011)

3. Київський науковий клуб «Синергія», круглий стіл «Єдиний метод обґрунтування наукових теорій раціоналізму», Бистряков І.К. (12 грудня 2011).

4. Київський науковий клуб «Синергія», Британська Рада в Україні, круглий стіл «Роль культурних інституцій в Британії», Мартін Даул (29 лютого 2012)

Лисецька Н.М.

к.е.н.,

Секретар спеціалізованої вченої ради з захисту дисертацій зі спеціальності 08.00.02 світове господарство та міжнародні економічні відносини Д26.176.01 Інституту світової економіки і міжнародних відносин Національної академії наук України.

Брала активну участь у засіданнях спеціалізованої вченої ради

Кафедра міжнародного менеджменту та маркетингу

Онищенко В.П.

д. е.н., професор

Відгук на автореферат дисертації Малишкіної Т.Г. на тему: «Організаційно-економічний механізм формування підсистем забезпечення маркетингу молокопереробних підприємств», поданої на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)

Рецензування (05.03.12р.)

Онищенко В.П.

д.е.н., професор

Відгуки на автореферати дисертацій

12 відгуків

Гонорська А.В.

к.е.н., доцент

Участь в підготовці заключного наукового звіту «Організаційно-методичне забезпечення експертизи міжнародних проектів в рамках міжнародного співробітництва Україна-Австрія та Україна-Франція». Київ, Державний центр науково-технічної та інноваційної експертизи МОН України, УкрІНТЕІ, 2011. Замовник НДР – Державний комітет України з питань науки, інновацій та інформатизації, ДР №01100006725

Заключний звіт (34 с.)

Кафедра міжнародних фінансів

Лисенков Ю.М.

к.е.н., доцент

Експертна група Міністерства фінансів України з внесенню поправок до Податкового кодексу України

Ураховані пропозиції експертів

Педь І.В.

д.е.н., доцент

Експертна група Міністерства фінансів України з внесення поправок до Податкового кодексу України

Ураховані пропозиції експертів

Кафедра інтелектуальних інформаційних технологій

Скрипник М.М.

д. т. н.,

професор кафедри

Рецензія на рукопис навчального посібника

Чуєнка М.О., Чуєнка Р.М. «Електричні машини»

Рецензування (28.03.12р.)

Факультет правознавства та міжнародних відносин

Кафедра міжнародного права

Мацко А.С.

к.ю.н., доцент

Експертна рада з питань акредитації вищих навчальних закладів МОНМСУ

4 експертизи, з них 2 ліцензування та 2 акредитації

Мацко А.С.

к.ю.н., доцент

Рецензія на статтю здобувача кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства КУП НАН України Гуленка Ю.М. «Тероризм як системно-соціальне явище»

Рецензування (13.02.12р.)

Мацко А.С.

к.ю.н., доцент

Рецензія на тези виступу здобувача кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства КУП НАН України Гуленка Ю.М. на Міжнародній науково-практичній конференції «Наукові читання присвячені пам’яті В.М. Корецького»

Рецензування (13.02.12р.)

Братко І.В.

к. ю. н.

Відгук на автореферат дисертації Фесенко В.І. на тему: «Інституційно-правові засади судової системи Європейського союзу», поданої на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.11 – міжнародне право

Рецензування (29.05.12р.)

Кафедра суспільних наук

Міщенко А.Б.

к. політ. н.

Верховна Рада України, Комітет з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Верховної Ради України. Консультування, участь в роботі та підготовка законопроектів

Прийнято 3 закони, підготовлено 9 законопроектів, організовано 23 робочі групи та 4 круглі столи

Шип Н.А.

д. істор.н., професор

Відгук офіційного опонента на дисертацію Дем’янюк Л.М. «Історія та сучасні тенденції розвитку бібліотечної справи в Україні» на здобуття наукового ступеня кандидата історичних наук за спеціальністю 27.00.03 – книгознавство, бібліотекознавство, бібліографознавство

Опонування (07.11.11р.)

Яковець Л.М.

к.філос.н., доцент кафедри

Рецензія на комплексну контрольну роботу з дисципліни «Основи філософських знань» розроблену Комаровою Л.А.

Рецензування (21.12.11р.)

Білозор Д.В.

к.філос.н.

Відгук офіційного опонента на дисертацію Заруцької О.А. «Моделі ісламської економіки: релігієзнавчий аспект», подану на здобуття наукового ступеня кандидата філософських наук за спеціальністю 09.00.11 – релігієзнавство

Опонування (12.01.12р.)

Міщенко А.Б.

к. політ.н.

Відгук офіційного опонента на дисертацію Кузьменко Т.В. «Легітимація політичної влади: ціннісний вимір», представлену на здобуття наукового ступеня кандидата політичних наук за спеціальністю 23.00.02 – політичні інститути та процеси

Опонування (09.02.12р.)

Сидоренко С.А.

к.філос.н., доцент кафедри

Відгук офіційного опонента про дисертаційну роботу Дєнєжнікова С.С. на тему: «Методологічна роль трансгуманізму в становленні постлюдини», поданої на здобуття наукового ступеня кандидата філософських наук за спеціальністю 09.00.09. – філософія науки

Опонування (25.05.12р.)

Кафедри теорії, історії та конституційного права

Гриценко В.В.

к. ю. н., доцент,

професор кафедри

Відгук на автореферат дисертації Шутого М.В. «Громадська безпека: регулювання та організація діяльності щодо її охорони», поданої на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право

Рецензування (13.12.11р.)

Благовісний С.Г.

к. ю. н., доцент

Відгук на автореферат дисертації Тімашової В.М. «Теоретико-правові засади федеративного устрою федеративного устрою Української держави в ученні М.Костомарова» на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.01. – теорія та історія держави і права; історія політичних і правових учень

Рецензування (11.01.12р.)

Кафедра цивільних та кримінально-правових дисциплін

Заросило В.О.

д. ю. н., доцент

Рецензія на статтю професора кафедри цивільних та кримінально-правових дисциплін Гвоздецького В.Д. на тему: «Корупція в Україні»

Рецензування (19.12.11р.)

Заросило В.О.

д. ю. н., доцент

Відгук офіційного опонента на дисертацію Мещерякової О.В. на тему: «Адміністративно-правове регулювання діяльності учасників операцій ООН з підтримання миру», поданої на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право

Опонування (22.02.12р.)

Заросило В.О.

д. ю. н., доцент

Відгук офіційного опонента на дисертацію Савченка С.С. на тему: «Реєстраційні процедури в діяльності органів внутрішніх справ», поданої на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право

Опонування (14.03.12р.)

Заросило В.О.

д. ю. н., доцент

Відгук на автореферат дисертації Тригуба А.Ю. на тему: «Адміністративно-правове забезпечення продовольчої безпеки України», поданої на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право

Рецензування (19.03.12р.)

Заросило В.О.

д. ю. н., доцент

Відгук наукового керівника на дисертаційне дослідження Тімашова В.О. «Конфліктні провадження в адміністративному процесі» на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право

Рецензування (17.04.12р.)

Заросило В.О.

д. ю. н., доцент

Відгук офіційного опонента на дисертацію Філатова В.В. «Імплементація міжнародних норм до митного законодавства», поданої на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право

Опонування (24.04.12р.)

Заросило В.О.

д. ю. н., доцент

Відгук офіційного опонента на дисертацію Тимчишина Т.М. на тему: «Адміністративно-правові заходи протидії правопорушенням, що вчиняються на залізничному транспорті», поданої на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право

Опонування (25.04.12р.)

Заросило В.О.

д. ю. н., доцент

Відгук наукового керівника на дисертаційне дослідження здобувача кафедри тактико-спеціальної підготовки Івчук С.В.

Рецензування (23.05.12р.)

Заросило В.О.

д. ю. н., доцент

Рецензія на статтю викладача кафедри ТСП ННІУ НАВС майора міліції Федченка О.С. на тему: «Сучасний стан правового регулювання обігу пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу набоїв, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями металевими снарядами несмертельної дії»

Рецензування (24.05.12р.)

Заросило В.О.

д. ю. н., доцент

Відгук на автореферат дисертації Спринчук С.В. на тему: «Психологічні особливості відбору працівників ОВС України для участі в міжнародних миротворчих операціях», на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук за спеціальністю 19.00.06 – юридична психологія

Рецензування (24.05.12р.)

Заросило В.О.

д. ю. н., доцент

Відгук на автореферат дисертації Андрущенко А.А. на тему: «Кваліфікація адміністративних правопорушень у сфері використання та охорони земель», представлену на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право

Рецензування (25.05.12р.)

Заросило В.О.

д. ю. н., доцент

Рецензія на монографію Дембіцької С.Л. на тему: «Повноваження органів місцевого самоврядування у сфері надання адміністративних послуг населенню України», асистента кафедри адміністративного та інформаційного права Навчально-наукового інституту права та психології Національного університету «Львівська політехніка»

Рецензування (07.06.12р.)

Заросило В.О.

д. ю. н., доцент

Відгук офіційного опонента на дисертацію Славної О.В. на тему: «Адміністративно-правове забезпечення прав і свобод людини і громадянина в Україні в умовах євроінтеграції», поданої на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право

Рецензування (07.05.12р.)

Кафедра фінансового та адміністративного права

Заросило В.О.

д. ю. н., доцент

Відгук на автореферат дисертації Турчина А.Б. на тему: «Адміністративна відповідальність за невиконання законних вимог посадових осіб органів виконавчої влади», поданої на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право

Рецензування (14.02.12р.)

Заросило В.О.

д. ю. н., доцент

Відгук на автореферат дисертації Ярового В.О. на тему: «Адміністративно-правове регулювання діяльності слідчих підрозділів в органах внутрішніх справ України», поданої на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право

Рецензування (14.02.12р.)

Фінансово-економічний факультет

Кафедра міжнародної економіки

Якушик І.Д.

д.е.н., проф.

Експертна рада з економіки ДАК України.

Басс В.О.

к.ю.н.

Засідання спеціалізованої вченої ради К 26.142.02 – офіційний опонент МАУП

Захист кандидатської дисертації Тімашова В.О

Кафедра вищої математики та інформатики

Васильченко І.П.

д.т.н., професор

Член Спеціалізованої вченої ради К. 26.001.04, Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Кафедра обліку, аудиту і статистики

Моторин Р.М.

д.е.н.,проф.

Член НТР Державної служби статистики України

Участь в засіданнях

Моторин Р.М.

д.е.н.,проф.

Член спеціалізованої вченої ради Д 26.853.01 ДННУ «Академія фінансового управління»

Участь в засіданнях

Моторин Р.М.

д.е.н.,проф.

Член спеціалізованої вченої ради Д 26.001.13 Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Участь в засіданнях

Моторин Р.М.

д. е. н., професор

Відгук офіційного опонента на дисертацію Іванової Т.М. на тему: «Статистичне оцінювання малого бізнесу в Україні», поданої на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.10 – статистика

Опонування (03.05.12р.)

Моторин Р.М.

д. е. н., професор

Відгук на автореферат дисертації Клімової І.О. на тему: «Статистичне вивчення ринку сільськогосподарської продукції», представленої на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.10 – статистика

Рецензування(07.05.12р.)

Кафедра фінансів, грошового обігу та кредиту

Якушик І.Д.

д.е.н., проф.

Експертна рада з економіки ДАК України.

Якушик І.Д.

д. е. н, професор

Відгук на автореферат дисертації Франчука В.І. на тему: «Теоретико-методологічні засади організації системи економічної безпеки акціонерних товариств», поданої на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук за спеціальністю 21.04.02 – економічна безпека суб’єктів господарської діяльності

Рецензування (05.03.12р.)

Якушик І.Д.

д. е. н., професор

Відгук на автореферат дисертації Петракова Я.В. на тему: «Формування неподаткових доходів державного бюджету України», поданої на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.08 – гроші, фінанси та кредит

Рецензування (15.03.12р.)

Якушик І.Д.

д. е. н., професор

Відгук на автореферат дисертації Лісовської Н.В. на тему: «Лізинг у системі фінансових інструментів інноваційного розвитку економіки», поданої на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.08 – гроші, фінанси та кредит

Рецензування (16.03.12р.)

Якушик І.Д.

д. е. н., професор

Рецензія на колективну монографію Бабаніна О.С., Любича А.В. «Аналіз стану виконання програм економічних реформ Президента України протягом 2010 року»

Рецензування (19.03.12р.)

Кафедра економічної теорії

Леоненко П.М.

д. е. н., професор

Рецензія на рукопис навчального посібника Ціх Г.В. та Мариненко Н.Ю. «Економічна теорія» (на англійській мові)

Рецензування (16.03.12р.)

Харківський інститут фінансів УДУФМТ

Кафедра сучасних європейських мов ХІФ УДУФМТ

Мариняк Р.С.

к. філол. н

Рецензії на науково-дослідні роботи в галузі «Українознавство», подані на міжнародний українознавчий конкурс ім. Ковальських (Університет Альберти, Канада). Член-журі конкурсу

Критичні відгуки-відхилення та рецензії – подання на заохочення та нагородження – 6 рецензій.

Романова І.В.

к. філол. н.

Рецензент навчально-методичного посібника к.філол.н., старшого викладача кафедри журналістики ХНУ ім. В.Н. Каразіна Хмель О.С. «Художньо-публіцистичні жанри»

Написання позитивного відгуку із декількома зауваженнями на навчально-методичний посібник «Художньо-публіцистичні жанри» (2,6 д.а.)

Романова І.В.

к. філол. н.

Рецензент на наукову роботу «Екзистенціальні мотиви в романі В. Підмогильного «Місто»», виконану учнем 11 класу Харківського університетського ліцею Харківської обласної ради Сподарцем О.М., МАН, секція «Українська література»

Написання позитивного відгуку на наукову роботу «Екзистенціальні мотиви в романі В. Підмогильного «Місто»»

Плотнікова Н.В.

к. філол. н.

Рецензент автореферату дисертації, поданої на здобуття наукового ступеня кандидата філологічних наук за спеціальністю 10.02.01 – українська мова (вчена рада ХНПУ імені Г. С. Сковороди).

Написання позитивного відгуку із декількома зауваженнями на автореферат дисертації Карпенко Н.А. «Вербалізація концепту жінка в дискурсі П.Загребельного»

Одеський інститут фінансів УДУФМТ

Кафедра фінансів, грошового обігу і кредиту ОІФ УДУФМТ

Михайленко С.В.

к.е.н., доц., зав. кафедри

Відгук на автореферат

Написання відгуку на автореферат кандидатського дослідження (5 відгуків)

Чуркіна І.Є.

к.е.н., доц. кафедри

Відгук на автореферат

Написання відгуку на автореферат кандидатського дослідження (5 відгуків)

Донецька філія УДУФМТ

Кафедра математики та інформатики

Бондарчук В.В.

к.т.н.

заст. директора з питань по науці

Робоча комісія International Center of Modem Education.

Збірник тез доповідей конференції у Празі, 2012