Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА Завдання_для_СРС нова.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
285.18 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ЗАВДАННЯ

для самостійної роботи студентів

над курсом “ПОЛІТИЧНА ЕКОНОМІЯ”

для студентів 1 курсу денної форми навчання

всіх спеціальностей

О деса онеу 2012

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ЗАВДАННЯ

для самостійної роботи студентів

над курсом “ПОЛІТИЧНА ЕКОНОМІЯ”

для студентів 1 курсу денної форми навчання

всіх спеціальностей

Всі цитати, цифровий та фактичний матеріал, бібліографічні відомості перевірені, написання сторінок відповідає стандартам.

Затверджено на засіданні кафедри загальної економічної теорії.

Зауваження рецензентів ураховані

Протокол №

від 2012 р.

(підпис укладачів)

О деса онеу 2012 вступ

Велика роль в економічній освіті студентів належить політичній економії, яка є найважливішою складовою частиною економічної теорії. Політична економія як наука, що досліджує об’єктивні закони суспільного виробництва, сприяє розумінню об’єктивних тенденцій розвитку господарського життя суспільства. Глибоке вивчення політичної економії є необхідним і найважливішим компонентом підготовки спеціалістів-економістів. Серед різноманітних шляхів і засобів інтенсифікації цього процесу важливу роль відіграють різні форми самостійної роботи студентів.

Завдання для самостійної роботи включають в себе карти самостійної роботи студентів, теми рефератів, варіанти домашніх розрахункових завдань, список літератури для аналітичного огляду, тематику за якою здійснюється підготовка до презентації наочного матеріалу з використанням сучасних IT- технологій, список рекомендованої літератури.

Виконання домашніх розрахункових завдань і написання реферату за заданою тематикою є обов’язковими формами самостійної роботи студентів. Розв’язання задач дозволяє розкрити кількісні залежності між різними сторонами економічних явищ та процесів і тим самим глибше з’ясувати сутність категорій і законів політичної економії. Більше того, виконання розрахункових завдань базується на теоретичних знаннях з політичної економії, сприяє не тільки кращому засвоєнню нормативного курсу, але й дає можливість виробити точність мислення, навчитися самостійно аналізувати явища економічного життя. Більш глибокому засвоєнню окремих проблем курсу сприяє підготовка рефератів, яка дає можливість навчитися правильно та послідовно викладати матеріал, що вивчається.

Формуванню навичок до науково-дослідницької роботи сприяє підготовка до презентації наочного матеріалу з використанням сучасних IT- технологій за заданою тематикою та аналітичний огляд наукових публікацій, які дають можливість навчитися працювати з науковою літературою, робити висновки та узагальнення. Ці форми є вибіркові. Такий зміст методичних вказівок відповідає сучасній організації навчального процесу.

Завдання для самостійної роботи студентів складені відповідно до програми курсу “Політична економія” для студентів 1 курсу денної форми навчання усіх спеціальностей, який викладається на кафедрі загальної економічної теорії.