Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка КР маркетинг в туризме 2008.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
410.11 Кб
Скачать

МІНІСТРЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Методичні вказівки до виконання контрольної роботи з дисципліни «Маркетинг в туризмі» для студентів IV - го курсу заочної форми навчання спеціальності «Туризм»

ОДЕСА ОДЕУ 2008

Міністерство освіти і науки україни одеський державний економічний університет

Методичні вказівки до виконання контрольної роботи з дисципліни «Маркетинг в туризмі» для студентів IV - го курсу заочної форми навчання спеціальності «Туризм»

Усі цитати, цифровий і фактичний матеріал, бібліографічні відомості перевірені, написання сторінок відповідає Затверджено

на засіданні кафедри «Туризма»

стандартам. Зауваження

рецензентів враховані.

Укладач_____________

/підпис автора/

ОДЕСА ОДЕУ 2008

Методичні вказівки для виконання контрольної роботи з дисципліни «Маркетинг в туризмі» для студентів IV - го курсу заочної форми навчання спеціальності «Туризм» (Укл. Л.П. Коваленко – Одеса: ОДЕУ, ротапринт, 2008р. - ___с.)

УКЛАДАЧ Л.П.Коваленко, ст. викладач

РЕЦЕНЗЕНТИ: , канд. екон. наук, доцент (зовнішній рецензент)

, канд. екон. наук, доцент

, канд. екон. наук, доцент

Коректор

ВСТУП

Зростання конкуренції, комерціалізації туристської діяльності привели до необхідності впровадження основних елементів маркетингу в практику роботи туристських підприємств. Разом з тим, туризм має певні особливості, пов'язані з характером надаваних послуг, формами продажів, характером праці тощо. Маркетинг у туризмі має цілий ряд характерних рис, які й виділили його в окремий напрямок маркетингу, як науки й навчальної дисципліни.

Україна поступово входить до висококонкурентного глобального середовища, прискорити і полегшати цей процес може адекватний розвиток ринку туристичних послуг. Проблема впровадження маркетингових підходів у діяльність вітчизняних підприємств туристичного бізнесу з метою підвищення ефективності їх функціонування є надзвичайно актуальною.

Контрольна робота з курсу «Маркетинг у туризмі» необхідна студентам, щоб оволодіти методологією маркетингу й умінням творчо застосовувати її залежно від конкретної ситуації. Контрольна робота може бути використана: у системі поточного контролю успішності студентів в рамках модульно-рейтингової системи, студентами при самостійному виконанні завдань на семінарських заняттях, тощо.

Методичні вказівки містять задачі, які розроблені за окремими темами відповідної програми навчального модуля з курсу «Маркетинг у туризмі». Кожна задача вміщує теоретичні та методичні пояснення для вирішення запропонованих задач. Задачі дають можливість майбутнім фахівцям набути практичний досвід щодо вміння кожного студента аналізувати маркетингові ситуації за метою розробки плану маркетингу.

Контрольна робота непов‘язана з діяльністю конкретної турфірми, але наведені дані відображають загальні тенденції формування маркетингового середовища у туризмі.

Номер варіанта завдання для контрольної роботи з курсу «Маркетинг у туризмі» для студентів заочної форми навчання визначається за останньою цифрою номера залікової книжки студента.