Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лаб 16.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
36.78 Кб
Скачать

3. Установка параметрів системи

Для установки робочих параметрів роботи системи «1С: Підприємство» використовується команда Параметры в головному меню Сервис. Ця команда виводить на екран вікно настройки параметрів системи. Параметри поєднано у декілька груп, назви яких на закладках вікон.

Загальні параметри

Закладка Общие дозволяє установити загальні параметри: Рабочая дата, Число цифр в представлении даты, Год начала столетия, Интервал видимости документов и операций.

Установка робочої дати необхідна для визначення дати у тих випадках, коли конкретна дата не вказана. При старті системи Рабочая дата зчитується з системного таймера.

Для зміни Рабочей даты треба натиснути на закладці Общие. На екрані з’явиться вікно Настройка параметров. В полі Рабочая дата необхідно ввести нову дату в форматі ДД.ММ.ГГГГ. Дату можна вибрати по календарю, показчик якого розміщений в кінці поля Рабочая дата.

Год начала рабочего столетия використовується у випадку представлення дати в форматі з 2-ма цифрами.

Интервал видимости документов встановлюється шляхом початкової та кінцевої дат інтервалу в групах Начало интервала та Конец интервала клацанням на закладці Журналы.

4. Введення и редагування констант

Константи — це набір характеристик та реквізитів нашого підприємства. Значення констант вважаються по­стійними чи умовно постійними.

Типова конфігурація має в спеціальному вікні «Список констант» — визначений набір констант, що використовують при формуванні документів, операцій, про­водок и звітів.

Для введення констант запропоновується спеціальна сервіс­на програма Помощник заполнения констант, яка запускається: Операции  Обработка  Помощ­ник  ОК. На екрані з’являється вікно Помощник з кно­почним меню: Назад Далее Отмена.

Натискаємо кнопку Далее та заповнюємо вікно Реквизи­ты организации.

В строчці Ваша организация клацаємо на кнопці ... для відкриття вікна довідника Контрагенты. Клацання на кнопці Новая строка відкриває наступне вікно Контрагент з ім’ям Новый. Вводимо назву нашого підприємства ООО «Уют» та повну назву ООО «Уют», фізичну адресу: Одесса, пр-кт Шевченко, 1, директор Богатый В.И., главный бухгалтер Верная В.И., коди, а в строчці Банк клацаємо на кнопці та вибираємо АКБ Одесса, записуємо розрахунковий рахунок 26001468, ОК Наше підприємство введено в довідник Контрагент, натискання [Еntеr] вводить його в строку Наша организация.

В строчці Директор клацаємо на кнопці та відкриваємо вікно довідника Сотрудники. Післе натискання кнопки Новая строка вводимо характеристики директора: ПІБ, посада, дата прийому. Активізуємо вкладку Данные по ЗП та вводимо ці дані. Далі активізуємо вкладки Паспортные и Налоговые данные, вводимо відповідні значення, [ОК]. В довідник Сотрудники введено Богатий Б.І., натискання [Еntеr] вводить ПІБ в строку Директор. Аналогічно заповніть строки Главный бухгалтер та Кассир.

Наступне натискання кнопки [Далее] дозволяє ввести коди нашого підприємства й реєстраційні характеристики.

Натискання кнопки [Далее] дозволяє записати інші реквізити (Форма собственности, Отрасль, Код налоговой инспекции, Отдел налоговой инспекции).

Наступне натискання [Далее] виводить на екран параметри по умовчанню (Вид НДС, Поставщик та ін.).

Натискання кнопки Далее показує облікову політику підприємства.

Наступне та послідуючі натискання [Далее] визначають службові параметри.

Послідуючі натискання [Далее] визначають параметри інтерфейсу користувача.

Нажатием [Далее] рекомендуется ввести начальную дату работы с конфигурацией.

Останнє натискання [Далее] виводить на екран повідомлення Настройка Завершена. НажатьОК.

Для перегляду констант необхідно в головному меню Операции активізувати команду Константы. На екрані з’явиться вікно Список констант. У списоку: «Название», «Описание» й «Значение». Вікно готово для перегляду набора констант.

При роботі системи в режимі користувача допускаєт­ься тільки корекція значень констант. Зміна коду чи найменування не допускається.

Щоб змінити значення константи, необхідно вста­новити курсор в комірку таблиці з цим значенням та на­тиснути клавішу [Еntеr]. Комірка переключається в режим редагування, та в ній з’являється текстовий курсор у вигляді блимаючої вертикальної смужки. Редактор готов до вводу нового значення константи.

Після завершення корекції значення слід знов натиснути клавішу [Еntеr] для виходу з режиму редагування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]