Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Раздел 11.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
108.03 Кб
Скачать

11. Розробка частини основних даних для технологічного процесу роботи вантажної станції і розкладання составів поїздів

11.1 Кількість та спеціалізація колій на станції Ован

Колійний розвиток станції приведений відповідно до заданого обсягу робіт. Для приймання та відправлення поїздів виділено дві колії (2 та 3), 4-9 колії призначені для сортування вагонів. Оскільки перероблюваний вагонопотік складає більше 100 вагонів за добуто станція має спеціальний сортувальний пристрій – профільовану витяжну колію (10). До парної горловини примикають під’їзна колія Нафтобаза та вантажний район станції. До непарної горловини примикають під’їзні колії: Тракторний завод та Завод залізобетонних виробів. Прямування складу поїзда на (з) ТЗ не дає можливості одночасного приймання або відправлення поїзда на напрямок К. Прямування складу поїзда на (з) ЗБВ не дає можливості проводити операції на профільованій витяжці. Проїзд складу поїзду на НБ робить неможливим прямування іншого складу на (з) ВР.

11.2 Норми часу на обробку составів поїздів по прибуванню і

відправленню та на розформування і формування составів

Технологію роботи вантажної станції будують таким чином, щоб була забезпечена взаємна згода при виконанні маневрових, вантажних і комерційних операцій, а також ув'язування в роботі станції і під'їзних колій, що примикають до неї. Час на обробку потягів по прибуттю приймаємо відповідно завданню 20 хв. По закінченні операцій прибуття склад розформовують і вагони подають на колії накопичення пунктів навантаження-розвантаження. Час на розформування складу приймаємо відповідно завданню 25 хв. Час на подачу (збирання) вагонів від сортувальних шляхів станції до вантажного району і під'їзних колій, а також час на розстановку, перестановку і забирання вагонів зазначено в додатку 4.

ТЗ: tпп = 10 хв., tр = 0,7 хв.

ЗБВ: tпп = 11 хв., tр = 0,7 хв.

НБ: tпп = 10 хв., tр = 0,6 хв.

ВР: tпп = 8 хв., tр =1,0 хв.

З метою економії часу і маневрових засобів, операції подачі, по можливості, сполучаємо зі збиранням, тобто локомотив, доставивши вагони до пункту навантаження-вивантаження, при поверненні в сортувальний парк забирає раніше подані вагони, з якими навантажувальні або розвантажувальні операції вже відбулися або локомотив, виставляючи на колії накопичення вагони, з якими вантажні операції вже закінчені, по можливості забирає вагони, що очікують подання.

11.3 Кількість та черговість подач і забирань вагонів під навантаження і розвантаження

Кількість подач до пунктів навантаження-розвантаження звичайно відповідає кількості поїздів, в яких прибувають вагони, призначені у даний пункт.

Черговість подачі і забирання вагонів до пунктів навантаження-розвантаження встановимо шляхом порівняння середніх витрат локомотиво-хвилин на один вагон між пунктами навантаження-розвантаження. В першу чергу подають і забирають групи, для якої середня витрата локомотиво-хвилин на один вагон буде найменшою. Детальна кількість і черговість подач представлена у таблиці 11.1.

Таблиця 11.1 – Кількість та черговість подач і забирань вагонів на вантажних пунктах

Розрахункові дані

Пункт подачі та забирання

ЗБВ

НБ

ВР

1

2

3

4

Поїзд № 2001

1.Кількість вагонів у подачі

5

23

2. Час на подання, розстановку, забирання вагонів та повернення локомотива на сортувальні колії станції, хв

28

62

3. Витрати локомотиво-хвилин на один вагон

5,6

2,70

4. Черговість подання

2

1

Поїзд № 3603

1.Кількість вагонів у подачі

8

24

Продовження таблиці 11.1

1

2

3

4

2. Час на подання, розстановку, забирання вагонів та повернення локомотива на сортувальні колії станції, хв

30

64

3. Витрати локомотиво-хвилин на один вагон

3,75

2,67

4. Черговість подання

2

1