Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
T_1_stud.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
91.65 Кб
Скачать

6. Перспективи використання логістики в Україні

Логістика в Україні нині стала інструментом ведення біз­несу таких відомих корпорацій, як “IBM”, “Procter&Gamble”, “General Motors”, “Ford Motors”, “Johnson&Johnson” та ін.

Як зазначалося, по суті це планування, організація, управ­ління, контроль і регулювання руху всіх ресурсів від первинного джерела до кінцевого споживача. У вартості товару, який потра­пив до споживача, понад 70 % становлять витрати на логістику.

У логістиці застосовують кілька концепцій, найвідомішою з яких є концепція “точно в час” (“just-in-time”), запроваджена ще наприкінці 50-х років компанією “Тоyоtа motors”. Ця концепція полягає у відмові від будь-яких запасів матеріалів, компонентів і напівфабрикатів на виробництві, тобто кожна запасна частина надходить тоді й туди, де вона в цей час потрібна.

Принагідно зауважимо, що логістика — не нове поняття в українському бізнесі, але допоки ще не дістала в Україні великого поширення, як у розвинених державах.

А. М. Гаджинський пропонує розрізнити п’ять функціональ­них галузей логістики: закупівельну, виробничу, розподільчу, транспортну та інформаційну.

8

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]