Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Крок_1_друк_2012.doc
Скачиваний:
4248
Добавлен:
17.02.2016
Размер:
31.35 Mб
Скачать

Процедура проведення ліцензійних іспитів

На іспиті можуть бути присутні лише студенти, які за поданням деканату отримали ідентифікаційний код в ЦТ.

Студенти входять до аудиторії в присутності представника ЦТ в алфавітному порядку їх прізвищ відповідно до списків, і отримують персональний бланк відповідей. Власні речі, окрім олівця та гумки, в екзаменаційну аудиторію не вносяться. Студенти ідентифікуються на підставі залікової книжки чи паспорту.

Студенти займають місця в аудиторії через одне посадочне місце, послідовно заповнюючи ряди, крім першого. Після інструктажу кожний студент отримує пронумерований екзаменаційний буклет.

Для персоніфікації екзаменаційного буклету студент має вписати в його обкладинку свій ідентифікаційний код та прізвище, а номер буклету вписати до свого бланку відповідей. Екзаменаційні буклети під час іспиту з аудиторії не виносяться.

Під час ліцензійного іспиту студент не може покидати аудиторію без дозволу. Для виняткових випадків передбачена наявність додаткових місць у першому ряду аудиторії, на які пересаджуються студенти, яким дозволялося виходити з аудиторії під час іспиту. Наявність допоміжних матеріалів у студентів є підставою для припинення складання ними іспиту.

Впродовж тестового іспиту в аудиторії постійно присутні лише представник Центру тестування, Голова (член) державної екзаменаційної комісії або представник адміністрації навчального закладу та уповноважений представник іншого вищого навчального закладу (екзаменатори).

Після закінчення роботи студент має вкласти бланк відповідей у свій екзаменаційний буклет, здати їх екзаменатору та покинути аудиторію.

Форма проведення ЛІІ - письмове тестування. Загальна довжина тесту - 200 тестових завдань, які входять в так званий екзаменаційний буклет: Збірник тестових завдань для ліцензійного іспиту. Він включає тестові завдання формату А, які складаються з ситуаційної задачі, запитання або твердження і чотирьох або п'яти відповідей, які позначені латинськими літерами (А, В, С, D , Е). Правильна відповідь на тестове завдання - це одна найкраща відповідь на запитання (твердження).

Ліцензійний інтегрований екзамен «Крок 1. Фармація» включає:

10% тестових завдань з неорганічної хімії,

12% – з органічної хімії,

12% – з аналітичної хімії,

11% – з фізколоїдної хімії,

11% – з біохімії,

11% – з ботаніки,

11% – з фізіології,

11% – з патологічної фізіології,

11% – з мікробіології.

Оцінювання та перескладання ліцензійних іспитів

Відповідно до листів МОЗ України від 21.06.2011 № 08.01-47/986, «Роз‘яснення щодо перескладання ліцензійних інтегрованих іспитів «Крок» від 7.10.10 № 11.09-10/50 студентам, які отримали на тестових екзаменах «Крок 1» результат «не склав», дозволяється повторне складання екзамену «Крок 1» не більше двох разів протягом семестру у терміни, затверджені МОЗ України. У разі неперескладання екзамену «Крок 1» студент не допускається до наступної екзаменаційної сесії та відраховується з вищого навчального закладу як такий, що не виконав навчальний план.

Відраховані студенти можуть бути поновлені на навчання відповідно до «Положення про порядок переведення, відрахування та поновлення студентів вищих закладів освіти», затвердженого наказом МОН України від 15 липня 1996 р. № 245. Для цього необхідно звернутися в деканат, написати заяву на ім‘я ректора з проханням поновити його до складу студентів та укласти нову угоду про навчання.

Для проведення ліцензійних інтегрованих іспитів Міністерством охорони здоров'я України у 2012 році на підставі аналізу результатів тестових екзаменів минулих років та за допомогою експертних методик встановлено наступні абсолютні величини критерію «склав»:

- 50,5 % правильних відповідей – екзамени «Крок 1. Загальна лікарська підготовка»; «Крок 1. Стоматологія»;

- 50,5 % правильних відповідей – екзамен «Крок 1. Фармація»;

- 50,5 % правильних відповідей – екзамен «Крок 2. Загальна лікарська підготовка»;

- 50,5 % правильних відповідей - екзамен «Крок 2. Стоматологія»;

- 50,5 % правильних відповідей – екзамен «Крок 2. Фармація»;

- 55,5 % правильних відповідей – екзамен «Крок 3. Загальна лікарська підготовка» (для лікарів спеціальностей «лікувальна справа», «педіатрія»);

- 50,5 % правильних відповідей для екзамену «Крок 3. Стоматологія»;

- 50,5 % правильних відповідей – екзамен «Крок М. Сестринська справа»;

- 45,5 % правильних відповідей – екзамен «Крок Б.Сестринська справа».

(відповідно до листа МОЗ України від 21.06.2011 № 08.01-47/986)

ЗМІСТ

НЕОРГАНІЧНА ХІМІЯ

6

ОРГАНІЧНА ХІМІЯ

42

АНАЛІТИЧНА ХІМІЯ

159

ФІЗИЧНА ТА КОЛОЇДНА ХІМІЯ

204

БІОХІМІЯ

236

МЕДИЧНА БОТАНІКА

291

ФІЗІОЛОГІЯ

331

ПАТОЛОГІЧНА ФІЗІОЛОГІЯ

360

МІКРОБІОЛОГІЯ

404