Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vsi_shpori_tsyupa_byudzhetny_menedzhment.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
501.76 Кб
Скачать

82. Суть та принципи організації виконання б-ту.

Виконання бюджету — це третя стадія бюджетного процесу, що означає забезпечення надходження запланованих доходів до всіх ланок бюджетної системи та фінансування заходів, затверджених у бюджеті держави.

С-ма б.о. виконання б-тів побудована на таких принципах: законності; правильності; достовірності; незалежності; постійності; зі ставності даних; своєчасності; єдності; збалансованості; самостійності; повноти; обґрунтованості; ефективності та результативностісубсидіарності; цільового використання коштів; справедливості та неупередженості; публічності і прозорості; відповідальності.

Особливостями б.о. і звітності виканання б-тів є: 1. Фінансові операції, які здійснює д-ва чи органи місц.самоврядування пов’язані з наданням державних послуг, а не з отриманням прибутку; 2. Б-тні операції, здійснюються в межах б-тних призначень, що вст.. з-вством Укр.; 3. Б.о. з виконання б-тів відзначається складністю, що пояснюється великою к-стю учасників б-тного процесу, різноманітністю операцій, великою чисельністю зв’язку. Він дає змогу оборонити масові результати, одночасно забезпечуючи при цтому принцип ЄКР; 4. Б.о. операцій з виконання б-ту передбачає їх зв'язок через єдину б-тну класифікацію з анологічними операціями, які реєструють РБК шляхом застосування єдиних аналогічних бухг.реєстрів.

83. Оформлення результатів ревізії.

Порядок проведення ревізії і перевірок Державною КРС в Україні визначений Інструкцією Головного контрольно0ревізійного управління України . ревізії проводять безпосередньо в організаціях та установах, не частіше 1 разу на рік.

При проведенні ревізії установ та організацій, що фінансуються з б-ту, слі перевірити: 1. Правильність складання і виконання кошторису доходів і видатків; 2. Законність і обґрунтованість передбачених у кошторисі видатків; 3. Цільове використання коштів, одержаних з б-ту; 4. Дебіторську та кредиторську заборгованість; 5. Стан б.о.і звітність, їх достовірність.

За результатами ревізії ревізором складається акт – двосороннгій документ, у якому знаходяться відображення наслідки ревізії фінансового-господарської д-сті п-в, установ, організацій, а також роботи фінансових органів щодо складання і виконання б-ту; наведено перелік фактів і порушень і додаткових резервів збільшення доходів та скорочення витрат.

Розрізняють 2 види актів проміжні і загальні. Проміжні акти складаються за результатами інвентаризації коштів, ТМЦ, розрахунків з дебіторами й кредиторами, ревізії кас. Проміжні акти підписуються ревізорами та посадовими особами, які відповідають за ту ділянку, де здійснюється перевірка. Загальний акт складається після закінчення ревізії і підписується керівником ревізійної групи, керівником і головним бухгалтером п-ва, установи та організації, де була проведена ревізія.

Після підписання акта ревізор у 15-денний термін готує проект обов’язкових вимог щодо усунення виявлених порушень. Матеріали кожної ревізії ротягом 15 діб після її завершення розглядаються і приймаються від ревізорів керівниками КР управлінь або їхніми заступниками. Якщо на п-ві яке ревізується, не було усунено виявленні порушення, керівник який призначив ревізію , надсилає керівнику п-ва пропозиції щодо повного відшкодування виявлених збитків і дає пропозицію, як запобігти фактам порушень абро зловживань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]