Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vse_68 (2).docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
167.54 Кб
Скачать

24. Огляд авто на оглядовій ямі.

Огляд автотранспортних засобів і перевезених на них товарів повинен здійснюватися на спеціально обладнаних митними органами доглядових майданчиках з навісами, оглядовими ямами, естакадами, підйомно-транспортними механізмами, знаками безпеки та знаками дорожнього руху. Майданчики повинні бути добре освітлені, а в зимову пору року очищені від снігу і посипані піском.2. Ями і естакади повинні мати перехідні містки, направляючі запобіжні реборди, для запобігання можливого падіння автосредства в оглядову яму чи естакаду під час його пересування.3. Переходити через доглядові ями або естакади слід тільки по перехідних містках.4. Знаходитися на підніжках, крилах, дахах напівпричепів, причепів, кузовів, кабін під час руху автосредства посадовим особам забороняється. (В ред. Наказу ГТК РФ від 08.04.2004 N 432)5. Митний огляд автосредства з працюючим двигуном і незаторможенном колесами забороняється.6. У разі виконання доглядових операцій, пов'язаних із зняттям коліс, слід поставити під вивішене автотранспортний засіб спеціальні козелки, а під незняті колеса-упори (черевики).

25. Правила безпеки при використанні ручного інструменту.

Вимоги безпеки під час виконання роботи:

1. Під час виконання робіт із застосуванням клинів або зубил за допомогою кувалд працівники повинні використовувати клинотримачі з рукояткою завдовжки не менше 0,7 м.

2. Під час робіт із застосуванням інструменту ударної дії працівники повинні користуватись захисними окулярами–для запобігання попаданню в очі твердих частинок що відлітають від інструмента.

3.Уразі використання кліщів необхідно застосовувати кільця, розміри яких повинні відповідати розмірам оброблюваних заготовок. З внутрішнього боку кліщів повинен бути упор–для запобігання здавлювання пальців працівника.

4. Працівники повинні працювати викруткою, у якої ширина робочої частини (лопатки) відповідає розміру шліца у головці шурупа або гвинта.

5. Розміри захвата гайкових ключів не повинні перевищувати розміри головок болтів більше, ніж на 0,3 м.Забороняється застосовувати для ключів підкладки, якщо проріз між площинами губок і головок болтів або гайок більший за допустимий.Робочі поверхні гайкових ключів не повинні мати збитих скосів, а рукоятки – задирок. На рукоятці ключа повинен зазначатись його розмір.Під час викручування і закручування гайок та болтів за необхідності слід застосовувати ключі з довгими рукоятками; подовжувати рукоятки ключів допускається тільки додатковими важелями типу “зірочка”. Не дозволяється застосовувати для подовження гайкових ключів додаткові важелі, інші ключі або труби.

6. Інструмент на робочому місці необхідно розміщувати так, щоб запобігти його скочуванню або падінню.Забороняється класти інструмент на поручні огороджень або на необгороджений край площадки,помосту, а також поблизу відкритих люків, колодязів тощо.

7. Під час перенесення або перевезення інструмента з гострими частинами ці частини повинні бути захищені.

8. Весь ручний слюсарно-ковальський інструмент повинен періодично, не рідше 1 разу на 3 місяці, оглядатись відповідальними інженерно-технічними працівниками,призначеними розпорядженням по підрозділу,у разі виявлення несправностей вилучатись з експлуатації.

9. Верстаки повинні мати жорстку і міцну конструкцію,бути стійкими. Верхній щит верстака оббивається залізом. Під час оббивки не можна залишати виступаючих кромок заліза і гострих кутів; гвинти для кріплення верхніх щитів повинні бути з потайною головкою.Ширина верстака, що допускається, не менше за 0,7 м.

10. Для захисту від відлітаючих часток металу на верстаках повинні бути встановлені запобіжні сітки з осередками не більше за 3мм або щити висотою не менше за 1 м.

11. Під час двосторонньої роботи на верстаку такі сітки або щити ставлять посередині вздовж верстака. Відстань між лещатами на верстаках береться відповідно до розміру деталей, що обробляються, але не менше 1м між осями лещат. Необхідно, щоб лещата забезпечували надійну затиснення предмета.

26.Дії старшого оглядового наряду митного посту на пункті пропуску автотранспортних засобів якщо:

1.Посадова особа повинна бути уважною, не займатися сторонніми справами, дотримуватися вимог сигналів, знаків, написів та показників.

2.Посадова особа повинна починати митний огляд ТЗ з небезпечними вантажами лише після отримання повної інформації про них із дотриманням умов безпеки.

3.Під час дощу, снігу, ожеледиці необхідно бути обережним при вході та при виході в кабіну автомобіля.

4.Наближатися до ТЗ можна лише після повної їх зупинки.

5.При виявленні речовин, схожих на наркотики чи хімікати, не слід їх пробувати на смак та нюхати, не розливати легкозаймисті речовини, не торкатися виявлених вибухових пристроїв, не знаходитись в небезпечній зоні при проведенні вантажно-розвантажувальних робіт, не стояти поруч зі складеним у штабель та не закріпленим вантажем.

6.При нещасних випадках, раптових захворюваннях, виникненні ситуацій, що загрожують життю та здоров’ю людей, негайно повідомити старшого по зміні та оперативного чергового митного органу.

7.Швидкість руху автотранспорту по території зони митного контролю не повинна перевищувати 10 км/год., а в приміщеннях – 5 км/год.

8.При огляді автотранспорту на висоті понад 1,3 м посадові особи повинні користуватися спеціальними помостами, естакадами, площадками або інвентарними драбинами.

9.При підійманні по драбині руки повинні бути вільними, не тримати руках інструмент та технічні засоби контролю. Підніматися та спускатися по драбинах необхідно обличчям до них.

10.Заливання палива повинно відбуватися у спеціально відведених місцях.

11.При огляді двигуна автотранспортного засобу з піднятою кабіною необхідно спочатку особисто перевірити закріплення кабіни спеціальною упорною штангою.

12.Щоб уникнути небезпеки опіку, під час огляду не торкатися агрегатів двигуна автотранспортного засобу.

13.Для запобігання аварійним ситуаціям та нещасним випадкам, не дозволяється під час митного огляду запускати двигун і від’їжджати на підконтрольних ТЗ.

27. Дії оглядового наряду, якщо:1) треба виконати поглиблений огляд автотранспортного засобу на оглядовій ямі;2)при огляді на шкіру попав електроліт з акумулятору.

1) Перед початком огляду авто, встановленого на оглядовій ямі: -перевірити правильність встановлення колес по відношенню до направляючих; - впевнитися в наявності вільного доступу до ями, справності драбини і грат на підлозі в ямі.

Знаходячись в оглядовій ямі, огляд автомобіля здійснювати в захисних окулярах та касці. Для усунення небезпечності опіку при огляді необхідно бути обережним при торканні до гарячих частин автомобіля (двигуна, радіатора, вихлопної труби і т. д.). При роботі поблизу крильчатки вентилятора для запобігання нещасному випадку зняти з нього приводний ремінь. При огляді двигуна у авто з піднятою кабіною необхідно спочатку перевірити закріплення кабіни спеціальною упорною штангою. Огляд самохвалу при піднятому кузові виконувати тільки після укріплення кузова міцними металевими упорами, які виключають можливість мимовільного опускання. Використання замість упору різних випадкових підставок або підкладок забороняється. При знімання агрегатів підйомника та роз’єднанні трубопроводів під кузов необхідно поставити додатковий упор.

Перед початком поглибленого огляду необхідно виключити двигун і загальмувати колеса. На рульове колесо автомобіля обов’язково повісити табличку з надписом: «Двигун не пускати – працюють люди!»

2) При виконанні робіт з акумуляторами не допускається попадання електроліту на шкіру і одяг. Забороняється торкатися голими руками, які мають подряпини, садна, до акумуляторів. При поданні електроліту на шкіру та одяг нейтралізацію здійснюють 10%-м розчином соди, а потім водою з милом. Для промивання очей застосовувати 2-3% нейтралізуючі розчини. При експлуатації лужних акумуляторів в якості нейтралізуючого розчину застосовується 5-10% розчин борної кислоти для шкіри тіла та 2-3% розчин борної кислоти для очей. Забороняється користуватися відкритим вогнем, запалювати сірники та палити при роботах з акумуляторами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]