Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vse_68 (2).docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
167.54 Кб
Скачать

40.Правила безпеки при виконанні робіт під час руху залізничного транспорту.

1. Починати Митний огляд потяга дозволяється тільки при повній його готовності до відправки та в присутності начальника або бригадира потяга.

2. Огляд вагонів проводити в присутності провідника, при огляді ручної поклажі та багажу пасажирів через опитування з`ясувати наявність колючих і ріжучих предметів, що можуть призвести до травмування.

3. Щоб уникнути травм, не підніматися на площадки вагонів та не зістрибувати з них, коли потяг рухається, не перескакувати й не переходити з одного вагону в інший, де не обладнано безпечні переходи;

- не ходити по коліях та шпалах уздовж колії;

- не переходити колії по центральних стрілках, не наступати на рейки та хрестовини, не ставати між рамкою, рейкою та вістряком або між рейкою та контррейкою, не сідати на рейки та шпали, не стояти біля відчинених дверей або на підніжках вагонів, коли потяг рухається;

- не ховатися під вагони під час дощу або снігу.

41.Правила безпеки при роботі з електричними установками.

1. Для уникнення враження електричним струмом в місцях, де проходять електромережі або знаходяться електроустановки, не наближатися до контактної мережі, що знаходиться під напругою, на відстань ближче 2 м, не торкатися до відкритих частин електричного устаткування рухомого складу, не підійматися на покрівлю, не знаходитись і не проводити роботи на покрівлі вагонів, цистерн, контейнерів, напіввагонів, рефрижераторів тощо, розміщених під контактною мережею, що знаходиться під напругою.

Не виконувати будь-які роботи на рухомому складі, коли працівники або механізми, пристрої, що вони використовують, можуть під час роботи наблизитися на відстань менше 2 м до контактної мережі, що знаходиться під напругою.

2. Огляд електропристроїв та місць, де проходять електромережі (міжстельовий простір вагонів), проводиться в присутності провідника або електромеханіка з додержанням вимог електробезпеки. Електрощити повинен відкривати електромеханік або провідник.

3. Інструмент, що використовується при огляді місць, де проходять електромережі, повинен відповідати вимогам електробезпеки. Металеві щупи, що застосовуються при оглядах міжстельового простору повинні мати ізоляційну обкладку та бути випробувані згідно з вимогами Правил технічної експлуатації та Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.

42.Огляд радіотехнічного та електричного обладнання.

Огляд радіотехнічних пристроїв, приладів управління дозволяється лише в присутності кваліфікованих спеціалістів, що відповідають за експлуатацію цих приладів.

У разу необхідності в процесі огляду розбирання електрообладнання цю роботу здійснює особа, яка відповідає за даний обєкт за штатним розкладом.

Перед початком огляду електрообладнання, радіотехнічних пристроїв, приладів управління, збезточують усі електричні ланцюги – відключають рубильник акумуляторної батареї і вимикачі тягових електродвигунів, випускають повітря і перекривають крани пневматичної системи електроапаратів. У разі необхідності огляду окремих апаратів, крім того, виймають запобіжники.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]