Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vse_68 (2).docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
167.54 Кб
Скачать

5. Техніка безпеки при проведенні митного огляду автомобільного транспорту

Інспектор митної служби при проведенні митного огляду повинен знати, де знаходяться засоби сигналізації, пожежогасіння, захисту, та при необхідності їх використовувати.

На всіх автомобілях, поставлених на стоянку для митного огляду, повинно бути вимкнене запалювання. Автомобілі повинні бути загальмовані стоянковим гальмом, а під колеса підкладені упори.Помости, площадки для виконання робіт по митному огляду, які розташовані на висоті 1 м і більше (над рівнем підлоги), повинні бути стійкі, мати драбину та поручні заввишки 1 м.

При митному огляді їдких, інфекційних, отруйних, сильнодіючих отруйних речовин необхідно використовувати такі засоби індивідуаль-ного захисту:

захисні окуляри;респіратори або протигази;гумові рукавиці;

Засоби пожежогасіння повинні знаходитись у легкодоступних місцях.Зони митного огляду повинні бути забезпечені засобами надання першої медичної допомоги.

ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПЕРЕД ПОЧАТКОМ РОБОТИ. Необхідно впевнитися про відсутність у вантажі небезпечних предметів та речовин, що під час огляду можуть призвести до травмування чи завдати шкоди здоров’ю. Необхідно перевірити, чи прибрані сторонні предмети та бруд з під"їзних шляхів, місць роботи вантажо-підіймальних механізмів. Взимку шляхи під"їзду та проходу повинні бути очищені від снігу та льоду, а в разі необхідності - посипані піском або шлаком.

ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ВИКОНАННЯ РОБОТИ. Тара з небезпечними вантажами (вибуховими, отруйними, легкозаймистими, їдкими, радіоактивними речовинами) повинна мати попереджувальне маркування про ступінь небезпеки; таке маркування передбачене правилами транспортування небезпечних вантажів. Оглядати такі вантажі дозволяється лише після отримання повної інформації про них з дотриманням вимог безпеки, зазначених у технологічних схемах митного оформлення вантажів, та використанням відповідних засобів індивідуального захисту.

Наближатися до автотранспортних засобів можна лише після повної їх зупинки.Швидкість руху автотранспорту по території митної зони не по-винна перевищувати 10 км/год, а вприміщеннях - 5 км/год. В"їзд (виїзд) на місце огляду здійснюється з дозволу та під на­глядом відповідальної особи - інспектора (керівника дільниці). При огляді автотранспорту (в т.ч. двигунів) на висоті понад 1 м працівники митної служби повинні користуватися спеціальними помостами, естакадами, площадками або інвентарними драбинами. При підійманні по драбині руки повинні бути вільні, не тримати в руках інструмент та технічні засоби контролю. З метою запобігання вибухопожежонебезпечним ситуаціям, отруєнню та травмуванню людей під час огляду вантажів дозволяється користуватися тільки справними та перевіреними засобами технічного контролю, електроприладами й електроапаратами (електророзетками, електровимикачами та ін.), не перевіряти роботу розібраних електроприладів і механізмів, що підключені до електромережі.

Прилади, що працюють як пружинно-виштовхувальні механізми, оглядати після попередньої консультації з фахівцями.

Не нюхати та не куштувати речовини, що знаходяться під підозрою, як наркотики або хімікати, не розливати легкозаймисті рідини, не торкатися виявлених вибухових пристроїв, не знаходитися в небезпечній зоні при проведенні вантажно-розвантажувальних робіт (під стрілою та піднятим вантажем), не стояти поруч зі складеним у штабель та не закріпленим вантажем.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]