Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vse_68 (2).docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
167.54 Кб
Скачать

57. Правила безпеки при виконанні робіт на планері літака.

При виконанні робіт на планері літака:

а) підніматися на борт повітряного судна і спускатися з нього тільки по встановлених для літака даного типу спеціальних трапах та драбинах. Приставні драбини повинні мати на нижньому кінці загострені або гумовим наконечники, а сходи драбини мають бути рифлені, на верхньому кінці — прив'язані ремінці або пристосування для кріплення до конструкції літака. Приставні драбини, що не мають названих пристосувань, використовувати при огляді ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ. Трап треба встановлювати на 4 опори, а драбину закріпляти. Драбини і трапи слід встановлювати так, щоб не було необхідності переміщення центру важкості робітника за межі їх робочої площадки;

б) перед початком роботи на драбинах необхідно впевнитися в їх стійкості та в тому, що в місці їх розташування нема льоду. Використання несправних, а також замаслених або вкритих снігом трапів, драбин заборонено;

в) в нічний час на трапі повинно бути включеним освітлення;

г) при виході з повітряного судна необхідно впевнитися, що трап, драбина на місці, не забрані;

д) працювати з страхувальним поясом, карабіни якого треба закріплювати за спеціальні страхувальні вузли або троси, які

закріплені за страхувальні вузли; є) при роботі на крилах і хвостовому оперенні використовувати мати,

які запобігають падінню з висоти.

Перед відкриттям вхідних дверей, вантажних, аварійних та інших люків на їх отвори необхідно встановити обмежувальні ремні. При тимчасовому припиненні робіт всередині фюзеляжу на всі відкриті отвори в підлозі, дверях, аварійних люках, бокових і стельових нішах, в багажних, службових і технічних відсіках повинні встановлюватися технічні кришки, заглушки.

У випадку необхідності розкриття і демонтажу механізмів, систем, трубопроводу та іншого устаткування - ця робота виконується особами, які відповідають за цей об'єкт за штатним розкладом.

Перед початком робіт з використанням електроустаткування перевіряють справність захисної апаратури, яка забезпечує відключення від мережі у випадку замикання на корпус.

Перед початком огляду електроустаткування, радіотехнічних приладів, приборів управління знеструмлюють всі електричні ланцюги - вимикають тумблер акумуляторної батареї. При необхідності огляду окремих апаратів, окрім того, виймають запобіжники.

Перед початком всіх видів робіт в електроустановках із зніманням напруги на пускових приладах необхідно повісити знаки (або позначки) безпеки, після чого необхідно перевірити відсутність напруження на робочій ділянці.

При демонтажі елементів системи управління і гідросистем, щоб запобігти помилкового їх вмикання, треба повісити забороняючи написи відповідно на рульових колонках літаків і на кранах управління гідросистемою.

Роботи з використанням підсвічування впроваджувати за допомогою переносних ламп напругою змінного струму 12 В, постійного струму 24 В.

Якщо руки або спецодяг змочені керосином, забороняється користуватися відкритим вогнем, палити.

У випадку спалаху пального вогонь не гасити водою, а використовувати пінний вогнегасник, засипати вогонь землею, піском, прикривати брезентом або кошмою.

58. Дії інспектора при огляді повітряного судна, яке знаходиться на стоянці. Службовий автомобіль знаходиться у ремонті; але до стоянки буде їхати автомобіль-заправник; дії при огляді електроустаткування літака.

1. До огляду літака слід приступати тільки після повної зупинки літака на місці стоянки.

Огляд усіх приміщень повітряного судна може здійснюватися тільки в присутності представника екіпажу. Будь-які частини повітряного судна, прилади, обладнання повинні бути пред’явлені до митного огляду тільки бортінженером або бортмеханіком.

2. Підніматися на борт повітряного судна і спускатися з нього треба тільки по встановлених для літака даного типу спеціальних трапах та драбинах.

3. Перед відкриттям вхідних дверей, вантажних та аварійних люків на їх пройоми необхідно встановити обмежувальні ремні.

4. У випадку необхідності розкриття і демонтажу механізмів, систем, трубопроводу – ця робота виконується особами, які відповідають за цей об’єкт.

Перед початком робіт з використанням електроустаткування перевіряють справність захисно-відмикаючої апаратури, яка забезпечує відключення від мережі у випадку замикання на корпус.

5. Перед початком огляду електроустаткування, радіотехнічних приладів, приборів управління збезточують всі електричні ланцюги – відключають тумблер акумуляторної батареї. При необхідності огляду окремих апаратів, окрім того, виймають запобіжники.

6. Перед початком всіх видів робіт в електроустановках із зніманням напруження на пускових приладах необхідно повісити знаки (або позначки) безпеки, після чого необхідно перевірити відсутність напруження на робочій дільниці.

7. При демонтажі елементів системи управління і гідросистеми, щоб запобігти помилковому їх вмиканню, треба повісити заборонюючі написи відповідно на рульових колонках літаків і на кранах управління гідрасистемою.

8. Роботи з використанням підсвітлення впроваджувати за допомогою переносних ламп напруженням змінного струму 12В, постійного струму 24В.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]