Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vse_68 (2).docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
167.54 Кб
Скачать

46. Дії інспектора при поглибленому огляді вантажного вагона з навалочним вантажем.

Перед входом до вагону, який містить навалочні вантажі, здатні затягувати, наприклад льняне сім’я або просо, людина повинна одягти запобіжний пояс із страхувальним кінцем, котрий повинен бути в руках у спостерігача, що знаходиться біля входу. При цьому обов’язковим є укладення на вантаж настилів для проходу. Перед оглядом зернових вантажів треба з’ясувати в адміністрації, чи не оброблявся вантаж препаратами на основі фосфіну. У разі обробки зерна цим препаратом огляд дозволяється тільки після огляду цього вантажу фумігаційним загоном.

47. Дії інспектора при перевірці електровозу, який призначений для транспортування залізничного состава і зараз знаходиться у локомотивному депо.

Митний огляд електровозу здійснюється безпосередньо перед його зчепленням тільки у присутності старшого локомотивної бригади при опущеному токоприймачу і відключеній контактній мережі, а також при непрацюючих апаратах і двигунах допоміжних машин.

Відключивши допоміжні машини й апаратуру, залишивши в роботі тільку лінію резервного електроосвітлення на борту, опустивши токопримачі, необхідно візуально впевнитися у фактичному опускання токоприймачів незалежно від того, що стрілки вольтметрів не вказують на наявність напруги. Ключ від пульта управління при митному огляді знаходиться тільки у старшого локомотивної бригади.

Вхід до високовольтної камери дозволяється лише після повної зупинки фазорозчеплювача та допоміжних машин, двері у високовольтну камеру повинні бути відкриті на весь час огляду.

При огляді тепловозів та дизель-поїздів забороняється виконувати будь-які роботи при працюючий силовій установці. Перед оглядом дизеля, допоміжних вузлів електрообладнання необхідно збезточити всі електричні ланцюги, зняти запобіжник акумуляторної батареї.

Забороняється входити до дизельного приміщення тепловозів і дизель-поїздів з відкритим вогнем і палити там.

Для упередження захворювань шкіри рук при зіткненні з дизель-паливом, маслом, водою, що охолоджує дизель, необхідно користуватися захисними мазями, пастами, «біологічними» рукавичками.

По закінченню роботи, повязаної з використанням захисних паст, руки необхідно вимити теплою водою з милом. Після миття рук рекомендується змастити їх борним вазеліном або ланоліновим кремом, потроху втираючи їх в шкіру рук.

При виході з кабіни машиніста до дизельного приміщення при працюючій силовій установці усі працівники повинні застосовувати протишумові навушники.

48. Дії інспектора при огляді радіотехнічних пристроїв та високовольтної камери; при переході до місця проведення огляду було виявлено обірваний контактний провід.

Огляд радіотехнічних пристроїв, приладів управління дозволяється лише в присутності кваліфікованих спеціалістів, що відповідають за експлуатацію цих приладів. У разі необхідності в процесі огляду розбирання електрообладнання цю роботу здійснює особа, яка відповідає за даний об’єкт за штатним розкладом.

Перед початком огляду електрообладнання, радіотехнічних пристроїв, приладів управління збезточують усі електричні ланцюги – відключають рубильник акумуляторної батареї і вимикачі тягових електродвигунів, випускають повітря і перекривають крани пневматичної системи електроапаратів. У разі необхідності огляду окремих апаратів, крім того, виймають запобіжники.

Перед початком усіх видів робіт в електромережах із знятим напруженням необхідно повісити позначки безпеки і встановити тимчасові загороди, після чого необхідно перевірити відсутність напруження на ділянці роботи.

Вхід до високовольтної камери дозволяється лише після повної зупинки фазорозчеплювача та допоміжних машин, двері у високовольтну камеру повинні бути відкриті на весь час огляду.

Торкатися обірваних проводів контактної мережі незалежно від того, торкаються вони чи не торкаються землі або заземлених конструкцій. У разі виявлення контактного обірваного проводу, необхідно вжити заходи, щоб до нього не підходили люди на відстань менше, ніж 10 м, та сповістити про те, що трапилось, енергодиспетчеру. Особи, що опинилися на відстані менше, ніж 10 м від обірваного контактного проводу, що лежить на землі повинні виходити з небезпечної зони маленькими кроками, щоб зменшити небезпечність ураження електричним струмом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]