Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vse_68 (2).docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
167.54 Кб
Скачать

52. Дії інспектора при перевірці тепловозу на оглядовій ямі, при цьому машиніста та його помічника викликали до адміністрації депо.

У разі необхідності розкриття і демонтажу механізмів, ємкостей, систем, трубопроводу та іншого устаткування, ця робота здійснюється особами, що відповідають за даний об’єкт за штатним розкладом.

При розбиранні паливних трубопроводів треба додержуватися заходів вибухо- та пожежобезпечності, необхідно уникати різких ударів кришкою по люку цистерн при їх закритті.

До початку розбирання трубопроводів, вентилів, апаратів, резервуарів, розкриття горловин та інших робітна устаткуванні, що знаходилось під тиском, слід вжити заходи, що виключають можливість надходження до місця роботи робочого агента. Для цього необхідно закрити відповідні засувні пристрої і вжити заходи, щоб не допустити їх випадкового відкриття. Необхідно також відкрити клапана, крани та інші пристрої для втравлювання тиску. Якщо стравити тиск цим засобом не є можливим, слід трохи ослабити болти на фланці збоку, що є протилежним місцю роботи, застосовуючи при цьому захисні засоби. Подальшу розробку треба провадити після падіння тиску до атмосферного і повного осушення трубопроводів.

Знімати гайки з різьби не дозволяється до повного ставлення тиску робочого середовища в трубопроводах і осушення їх.

Забороняється відкривати і закривати вентилі і крани ударами молотка або інших предметів.

53. При огляді тепловоза є можливість користуватися ручним пневматичним інструментом; при проведенні огляду на шкіру інспектора попало дизельне пальне й вода, що охолоджує дизель.

1. До роботи з ручним інструментом допускаються особи, які пройшли навчання безпечним методам праці, перевірку знань з питань охорони праці, одержали відповідне посвідчення, мають необхідну кваліфікацію та практичні навички роботи з ручним інструментом.

При використанні ручного інструмента забороняється використовувати молотки і кувалди, слабо насаджені на ручках, працювати гайковими ключами невідповідних розмірів, з непаралельними та зношеними губками, ударяти по ключу при відвертанні або завертанні щільно затягнутих болтів та гайок. Забороняється користуватися інструментами поверхня яких має тріщини і переносити інструменти в кишенях робочого одягу.

Перед початком робіт з використанням електрообладнання перевіряють справність захисної апаратури, яка забезпечує відключення від мережі у разі замикання на корпус. При використанні переносних електроінструментів номінальною напругою більшою, ніж 36 В, та при відсутності автоматичних захисних вимикаючих пристроїв використовують діелектричні рукавички, а корпус електроінструмента заземлюють.

При роботі з пневматичним інструментом необхідно застосовувати захисні окуляри з безкольоровим склом.

2. Для запобігання захворювань шкіри рук при дотиканні до дизельного пального, масла необхідно користуватися захисними мазями, “біологічними” рукавичками. По закінченню роботи руки необхідно вимити теплою водою з милом, після чого рекомендується змазати їх борним вазеліном або ланоліновим кремом, потроху втираючи їх в шкіру рук.

Якщо руки або спецодяг змочені дизельним пальним, забороняється користуватися відкритим вогнем, палити. У випадку спалаху пального вогонь не гасити водою, а використовувати пінний вогнегасник, засипати вогонь землею, піском, прикривати брезентом.

У випадку потрапляння води, що охолоджує дизель, на шкіру необхідно негайно зняти речовину будь-яким цупким шматком тканини, а також зняти одяг та помити уражені ділянки шкіри теплою водою з милом.

Щоб запобігти потраплянню на шкіру людини дизельного палива чи води, що охолоджує дизель, необхідно обов’язково одягати спеціальний одяг, рукавиці.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]