Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
посібник Основи роботи психолога ВВ.doc
Скачиваний:
404
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
1.33 Mб
Скачать

Типовий план роботи на рік посадових осіб служби психологічного забезпечення внутрішніх військ мвс України

Січень, липень

Лютий, серпень

Березень, вересень

Квітень, жовтень

Травень, листопад

Червень, грудень

1

2

3

4

5

6

1. Інструкторсько-методичні заняття з офіцерами підрозділів ротної ланки з питань роботи з військовослужбовцями групи посиленої психологічної уваги строкової служби.

2. Інструкторсько-методичні заняття з начальницьким складом та офіцерами батальйонної ланки з питань роботи з військовослужбовцями групи посиленої психологічної уваги – офіцерами, прапорщиками та військовослужбовцями за контрактом.

3. Інструкторсько-методичні заняття з власниками автотранспорту щодо профілактики подій на особистому транспорті.

4. Підбір і навчання позаштатного активу психологічної служби з числа особового складу з’єднань і частин.

1. Уточнення списку військовослужбовців групи посиленої психологічної уваги строкової служби.

2. Проведення соціометричних досліджень у штатних підрозділах (ротах) і підготовка відповідних рекомендацій.

3. Психодіагностична робота з військовослужбовцями групи посиленої психологічної уваги строкової служби та на замовлення командирів підрозділів (рот, окремих взводів); здійснення соціометричних досліджень в штатних підрозділах (рота, окремий взвод) з метою визначення наявної соціальної структури військових колективів, реального місця кожного з військовослужбовців строкової служби в системі міжособистісних стосунків, складу мікрогруп, неформальних лідерів та осіб, які користуються в колективах підрозділів найменшим авторитетом.

1. Уточнення списку військовослужбовців групи посиленої психологічної уваги: офіцерів, прапорщиків і військовослужбовців за контрактом.

2. Психодіагностична робота з військовослужбовцями групи посиленої психологічної уваги: офіцерами, прапорщиками, військовослужбовцями за контрактом і на замовлення начальницького складу (батальйонної ланки, начальників структурних підрозділів управлінь тощо).

3. Психологічний аналіз дисциплінарної практики;

планове психологічне консультування офіцерів, прапорщиків, військовослужбовців за контрактом, які віднесені до групи посиленої психологічної уваги.

1. Робота на збірних пунктах військкоматів з відбору особового складу для проходження служби у внутрішніх військах і його вивченню.

2. Здійснення психодіагностичного тестування військовослужбовців, віднесених до групи посиленої психологічної уваги за спеціальними методиками.

3. Підведення підсумків роботи з військовослужбовцями, які віднесених до групи посиленої психологічної уваги та підготовка відповідного огляду.

4. Психологічне консультування членів сімей військовослужбовців.

5. Проведення засідань атестаційних комісій щодо розгляду військовослужбовців, які недбало ставляться до виконання функціональних обов’язків, систематично порушують військову дисципліну, зловживають алкогольними напоями.

1. Робота на збірних пунктах військкоматів з відбору особового складу для проходження служби у внутрішніх військах та його вивченню.

2. Уточнення списку військовослужбовців групи посиленої психологічної уваги строкової служби.

3. Аналіз стану забезпеченості особового складу у відповідності до видів постачання.

4. Перед прибуттям молодих солдатів до військових частин та перед уведенням їх у бойову службу проводити відповідну консультаційну роботу з офіцерами та сержантами, які призначені для їх прийому та введення в службу, щодо ознайомлення з основними проявами негативних емоційно-вольових (нервово-психічних) станів, передсуїцидальними ситуаційними реакціями людей та запобігання таким порушенням.

1. Під час проведення навчальних зборів молодого поповнення здійснювати дослідження психологічних характеристик молодого поповнення за спеціальними методиками, визначати військовослужбовців, які мають ознаки емоційно-вольової нестійкості.

2. Визначення військовослужбовців, яким призначається служба без зброї.