Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
посібник Основи роботи психолога ВВ.doc
Скачиваний:
404
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
1.33 Mб
Скачать

Типові звіти за результатами психологічної роботи у військовій частині внутрішніх військ мвс України

Огляд за результатами роботи з офіцерами, прапорщиками та військовослужбовцями за контрактом, які потребують посиленої психологічної уваги та рекомендації щодо подальшої роботи з ними

Розробляється 1 раз на рік та надсилається до управління виховної роботи ГУВВ МВС України до 25 вересня

Зразок

Затверджую

Командир військової частини 0000

підполковник Павлов О.П

__ січня 200_ р.

ОГЛЯД

роботи з військовослужбовцями строкової служби військової частини 0000, яких було віднесено до групи посиленої психологічної уваги у січні 200_ р.

У січні 200_ р. до групи посиленої психологічної уваги було включено:

1) рядового Воболя П.В., стрільця 1-ї патрульної роти через виявлення за результатами тестування 3-ї групи НПС, а також виявлення того, що до служби у в/с виникали думки про самогубство;

2) рядового Цуйбіду Я.С., стрільця 1-ї патрульної роти – через те, що лікарем психіатром йому визначена служба без зброї. Із прибуттям до частини молодого поповнення призову ІІ-200_ у листопаді – грудні 200_ після проведеної роботи віднесено до ГППУ;

3) солдата Ларука В.П., стрільця 1-ї патрульної роти – через те, що він важко пристосовується до умов служби, дуже переживає розлуку з коханою дівчиною;

4) солдата Тітера П.Б., стрільця 1-ї патрульної роти – через те, що лікарем психіатром йому період адаптації визначена служба без зброї на;

Після завершення спланованої психопрофілактичної роботи та наявності позитивних результатів виключено з ГППУ таких військовослужбовців: рядового Слішина О.В., рядового Рикора В.І.

Відповідно до вимог директив КВВ МВС України № 75 від 27.09.2002 р. та № 21 від 13.10.1998 р. із вищезазначеними військовослужбовцями з боку відповідних посадових осіб здійснювалася профілактична виховна й організаційна робота, а саме: спостереження, контроль за поведінкою, індивідуальні бесіди.

Завдяки цій роботі військовослужбовцями, віднесеними до групи посиленої психологічної уваги, не було допущено злочинів, подій, дисциплінарних проступків і випадків травмувань.

Наполегливо й обмірковано профілактична виховна та організаційна робота проводилася командиром 1-ої патрульної роти капітаном Плаксименко С.О., заступником командира роти з виховної роботи ст. лейтенантом Каровим Р.О

Під час здійснення дисциплінарної практики однією з найбільш дієвих форм виховання було подання командиром підрозділу військовослужбовців на заохочення або покарання правами командира частини, також упроваджено у практику таку форму виховання, як листування командування підрозділу з батьками військовослужбовців.

Роботу з даною категорією військовослужбовців у цілому оцінено як задовільну.

Зазначено про необхідність проведення більш цілеспрямованої індивідуально-виховної роботи та здійснення дієвого контролю за військовослужбовцями даної категорії.

З метою попередження загибелі та самогубств серед особового складу, виявлення військовослужбовців, які потребують посиленої психологічної уваги та організації роботи з ними, у підрозділах частини є певні пропозиції.

  1. Роботу з групою посиленої психологічної уваги вважати пріоритетним напрямком у діяльності командирів підрозділів, їх заступників з виховної роботи. Проводити постійне спостереження та вивчення проблем військовослужбовців строкової служби.

  2. Командуванню 1-ої патрульної роти забезпечити ефективну роботу з військовослужбовцями, віднесеними до групи посиленої психологічної уваги. Щоквартально на нараді командування частини аналізувати ефективність роботи з військовослужбовцями, яких віднесено до групи посиленої психологічної уваги.

  3. Підвищити ефективність роботи з відбору військовослужбовців за контрактом для проходження служби у підрозділах частини. Особливу увагу приділити вивченню індивідуального рівня емоційно-вольової (нервово-психічної) стійкості, виявленню вірогідності наявності у кандидатів ознак девіантної поведінки, схильності до зловживання спиртними напоями, вживання наркотичних і збуджуючих речовин.

  4. Індивідуально-виховну роботу військовослужбовцями строкової служби вважати основним засобом діяльності щодо профілактики загибелі та самогубств серед особового складу.

Офіцер (психолог) групи виховної роботи військової частини 0000

капітан А.В. Панов

10.01.200_ року

Огляд за результатами роботи з військовослужбовцями строкової служби, які потребують посиленої психологічної уваги, і рекомендації щодо подальшої роботи з ними.

Розробляється двічі на рік і надсилається до управління виховної роботи ГУВВ МВС України до 25 січня та 25 липня.

Зразок