Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Fiziologia_med_fk-t.doc
Скачиваний:
98
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
855.55 Кб
Скачать

Дисципліна структурована на 3 модулі:

Модуль 1. Загальна фізіологія

Змістові модулі:

  1. Введення в фізіологію.

  2. Фізіологія збудливих структур.

  1. Нервова регуляція функцій організму.

4. Роль центральної нервової системи (ЦНС) в регуляції рухових функцій.

5. Роль автономної нервової системи в регуляції вісцеральних функцій.

6. Гуморальна регуляція та роль ендокринних залоз у регуляції вісцеральних функцій організму.

Модуль 2. Фізіологія вісцеральних систем: крові, кровообігу, дихання:

Змістові модулі:

  1. Система крові.

  2. Система кровообігу.

  3. Система дихання.

Модуль 3. Фізіологія вісцеральних систем. Вищі інтегративні функції

Змістові модулі:

  1. Енергетичний обмін.

  2. Терморегуляція.

  3. Система травлення.

  4. Система виділення.

  1. Фізіологія сенсорних систем

  2. Фізіологічні основи поведінки

  3. Вища нервова діяльність людини

  4. Фізіологія трудової діяльності і спорту

Кредитно - модульна система організації навчального процесу спонукає студентів систематично вчитися протягом навчального року. Видами навчальної діяльності студентів згідно з навчальним планом є: а) лекції, б) практичні заняття, в) самостійна робота студентів (СРС). Теми лекційного курсу розкривають проблемні питання відповідних розділів фізіології. Практичні заняття за методикою їх організації є лабораторними, бо передбачають:

  1. дослідження студентами функцій в експериментах на тваринах, ізольованих органах, клітинах, моделях або на підставі дослідів, записаних у відеофільмах, кінофільмах, поданих у комп'ютерних програмах та інших навчальних технологіях;

  1. дослідження функцій здорової людини;

  1. вирішення ситуаційних задач (оцінка показників функцій, параметрів гомеостазу, механізмів регуляції та ін.), що мають експериментальне або клініко-фізіологічне спрямування.

Рекомендується студентам на практичних заняттях коротко записувати протоколи проведених досліджень, де зазначати мету дослідження, хід роботи або назву методу, результати дослідження та висновки. Кафедри фізіології мають право вносити зміни до навчальної програми залежно від організаційних і технічних можливостей, напрямків наукових досліджень, екологічних особливостей регіону, але мають виконати в цілому обсяг вимог з дисципліни згідно з кінцевими цілями ОКХ і ОПП за фахом підготовки та навчальним планом. Поточна навчальна діяльність студентів контролюється на практичних заняттях у відповідності з конкретними цілями та під час індивідуальної роботи викладача зі студентами. Рекомендується застосовувати такі засоби діагностики рівня підготовки студентів: комп'ютерні тести, розв'язування ситуаційних задач, проведення лабораторних досліджень і трактування та оцінка їх результатів, аналіз і оцінка результатів інструментальних досліджень і параметрів, що характеризують функції організму людини, його систем та органів; контроль практичних навичок, інші.

Підсумковий контроль засвоєння модулів здійснюється по їх завершенню.

Оцінка успішності студента з дисципліни є рейтинговою і виставляється за багатобальною шкалою як середня арифметична оцінка засвоєння відповідних модулів і має визначення за системою ЕСТ8 та традиційною шкалою, прийнятою в Україні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]