Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
METOD_DO_OFORMLENNYa_KURS_TA_DIPLOMN.doc
Скачиваний:
84
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
499.2 Кб
Скачать

2.2. Алгоритм виконання кваліфікаційної роботи

Алгоритм виконання кваліфікаційної роботи можна представити так:

  1. Вибір одного з аспектів курсової роботи для поглибленого аналізу. Уточнення та формулювання теми кваліфікаційної роботи.

  2. Складання бібліографічного покажчика з теми дослідження.

  3. Виділення проблеми та її аналіз у науці і практиці.

  4. Виділення та аналіз базових понять дослідження.

  5. Складання плану (змісту) дипломної роботи.

  6. Обґрунтування актуальності теми.

  7. Підготовка вступу з характеристикою основних компонентів наукового апарату дослідження (об'єкт, предмет, мета, завдання, гіпотеза, теоретичне і практичне значення роботи) та обґрунтуванням актуальності теми дослідження.

  8. Складання змістовного огляду теоретичних джерел з теми дослі­дження.

  9. Підготовка теоретичних розділів роботи, у яких можуть бути представ­лені: а) історія досліджуваної проблеми (ідеї, питання); б) загальнопедагогічні та інші наукові положення, що характеризують об'єкт дослідження; в) дидак­тичні та методичні аспекти проблеми, що досліджується; г) психологічні аспек­ти, на основі яких висвітлюються об'єкт і предмет дослідження.

  10. Підготовка висновків до розділів.

  11. Розробка діагностичного інструментарію для емпіричного вивчення досліджуваної проблеми.

  12. Планування основних етапів констатувального та формувального експериментів (планування, розробка методики їх реалізації.).

  13. Проведення констатувального експерименту з метою вивчення стану проблеми (предмета дослідження) у практичній діяльності ДНЗ.

  14. Аналіз результатів первинних даних констатувального експерименту; їх інтерпретація; складання таблиць, схем, ілюстрацій.

  15. Формулювання висновків емпіричної частини дослідження в межах констатувального експерименту.

  16. Підготовка формувального експерименту (планування та розробка програми, підбір і розробка методів дослідження, способів фіксації його результатів і т.д.).

  17. Проведення та аналіз формувального експерименту (протоколи спо­стережень, письмові роботи, малюнки, записи бесід тощо).

  18. Оформлення результатів аналізу в таблицях, схемах, діаграмах, малюнках тощо, формулювання висновків і рекомендацій (якщо дозволяє матеріал) за даними формувального експерименту.

  19. Уточнення, корекція змісту підготовлених розділів.

  20. Підготовка і написання висновків до емпіричної частини роботи, контрольний етап експерименту.

  21. Написання загальних висновків за завданнями дослідження.

  22. Оформлення списку літератури.

  23. Оформлення додатків (таблиць, схем, анкет, ілюстрацій, планів- конспектів).

  24. Уточнення загального змісту дипломної роботи.

  25. Оформлення титульної сторінки.

У цілому дипломна робота є логічним продовженням курсової роботи, основні ідеї і висновки якої осмислюються, збагачуються новими фактами, ре­зультатами емпіричного дослідження проблеми. Таким чином, вона відображає вищий теоретичний і практичний рівень дослідження проблеми. Тобто диплом­на робота є результатом самостійного дослідження проблеми, що вивчалась у курсовій роботі на теоретичному рівні, але на фактичному матеріалі, отрима­ному в ході педагогічного експерименту (його констатувального та формуваль­ного етапів), та додатковому, у результаті більш поглибленого вивчення і осмислення літературних джерел.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]