Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Met_zaoch_rab.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
360.45 Кб
Скачать

Глава 3. Заливання форм, вибиття та зачищення виливків.

Заливання форм рідким чавуном, сталлю, кольоровими металами. Вибиття виливків із форм та стрижнів з виливків.

Обрубання та зачищення виливків. Механізація та автоматизація цих операцій.

Глава 4. Спеціальні методи лиття.

Виробництво точних виливків у разових формах та їх класифікація.

Виробництво виливків по виплавлюваних моделях, переваги та застосування. Виготовлення легкоплавких моделей. Процес отримання форм. Механізація процесу.

Виробництво виливків в оболонкові форми. Суть процесу виготовлення оболонкових форм. Механізація процесу.

Отримання виливків у кокілях. Переваги процесу виготовлення виливків у кокілях та область їх застосування. Загальні відомості про конструювання кокілів та їх вартість. Особливості технології виробництва виливків у кокілях.

Виробництво виливків литтям під тиском. Переваги даного способу лиття та область його застосування. Принцип дії поршневих та компресорних машин для лиття. Будова форм і технологія отримання виливків.

Відцентрове лиття. Принцип дії відцентрових машин з горизонтальною та вертикальною віссю обертання. Технологія виробництва виливків та їх застосування.

Глава 5. Технічний контроль при виробництві виливків.

Контроль початкових матеріалів, окремих операцій технологічних процесів виготовлення виливків, а також готових виливків. Основні види браку та заходи його попередження. Виправлення браку.

РОЗДІЛ 4

ОБРОБКА МЕТАЛІВ ТИСКОМ

Глава 1. Пластична деформація при обробці металів тиском.

Суть обробки металів тиском та класифікація методів. Область застосування виробів, які отримані обробкою металів тиском. Поняття про пластичність металів. Холодна, гаряча та неповна гаряча деформація. Вплив обробки тиском на механічні властивості і структуру металів.

Глава 2. Нагрівання метала перед обробкою тиском.

Призначення нагрівання. Температурний інтервал обробки тиском, час нагрівання. Нагрівальні пристрої, автоматизація їх роботи.

Глава 3. Прокатування.

Суть процесу прокатування. Гаряче і холодне прокатування. Сортамент прокату. Класифікація прокатних станів. Схема прокатного стану. Основне і додаткове обладнання прокатного стану. Види прокатування. Прокатування безшовних та зварених труб. Прокатування тонколистового матеріалу. Періодичний прокат.

Глава 4. Волочіння.

Суть процесу волочіння. Технологія волочіння і продукція, що отримується. Волочильне обладнання та інструмент.

Глава 5. Пресування.

Суть процесу пресування. Метали і сплави, які використовуються для пресування. Вироби, які отримуються пресуванням. Обладнання та інструмент для пресування. Пряме та зворотне пресування. Пресування труб.

Глава 6. Вільне кування.

Загальні відомості про вільне кування. Обладнання

для вільного кування. Операції вільного кування. Технологічний процес вільного кування.

Глава 7. Об’ємне гаряче штампування.

Загальні відомості про об’ємне гаряче штампування та області його застосування. Характеристика процесів об’ємного штампування. Види об’ємного штампування. Штампування на молотах. Штампування на пресах. Штампування на горизонтально-кувальних машинах. Технологічні особливості та використання кожного виду обладнання. Інші види гарячого об’ємного штампування. Особливості обробки тиском мідних, алюмінієвих та магнієвих сплавів.

Глава 8. Холодне обємне та листове штампування.

Суть процесів. Технологічний процес та основні операції штампування , їх характеристика. Обладнання, що застосовується. Особливості штампування неметалічних матеріалів.

РОЗДІЛ 5

ЗВАРЮВАННЯ МЕТАЛІВ

Глава 1. Загальні відомості про зварювання та розрізання металів.

Фзична суть і класифікація способів зварювання. Призначення та застосування зварювання та розрізання.

Глава 2. Термічне електрозварювання.

Зварювальна дуга та її властивості. Джерела струму для дугового зварювання. Основні способи дугового зварювання. Ручне дугове зварювання. Види зварних з’єднань. Режими та техніка виконання зварних швів. Переваги і недоліки ручного дугового зварювання. Автоматичне і напівавтоматичне дугове зварювання. Автоматичне дугове зварювання під флюсом, суть, застосування, недоліки та переваги. Дугове зварювання в захисних газах. Аргонодугове зварювання. Зварювання у вуглекислому газі. Електрошлакове зварювання. Плазмове зварювання. Лазерне зварювання. Електронно-променеве зварювання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]