Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
2.42 Mб
Скачать

6.1.15.4. Закриття документа

Після того, як робота з документом закінчена, і файл збережений, ви можете закрити документ. Якщо відкрито відразу декілька документів, потрібно закрити кожен документ окремо. Існує кілька способів закриття документа, але за будь-якого з них у разі спроби закрити документ спочатку відкриється вікно запиту Сохранить изменения в документе, на який ви можете відповісти згідно зі своїми планами. Якщо ви маєте намір вийти з MS Word, то відповісте, як вважаєте потрібним, якщо ж ви помилково встановили курсор у цьому місці, натисніть кнопку Отмена, і вікно зникне. Після відповіді на запит документ закриється.

Для закриття документа скористайтеся одним з наступних способів:

  1. виберіть команду Файл/Закрыть;

  2. натисніть кнопку Закрыть, розташовану в правому верхньому кутку вікна;

  3. при подвійному натисканні кнопки системне меню не відкривається, а відразу з’явиться запит про збереження документа;

  4. натисніть одночасно клавіші Alt + F4.

6.1.16. Використання графіки

Текстові редактори призначені для введення і редагування тексту. Однак потужні сучасні редактори дають можливість розміщувати в документі й малюнки.

В документі Word може бути вставлена графіка різних форматів (РСХ, ВМР, WМР, ТІF, РІС, DRW та ін.). Для роботи з цими форматами Word використовує графічні фільтри-програми, які дають можливість відображати графіку. Ці фільтри встановлюються за повної інсталяції Word. Фільтри не потрібні лише для роботи з графікою в форматах ВМР і WMF.

6.1.16.1. Розміщення графіки

Слід встановити курсор у місце, де планується розміщен­ня. Після цього потрібно виконати команду Вставка/Рисунок/ Из файла. На екрані з’явиться вікно діалогу Вставка рисунка.

У цьому вікні слід вибрати диско, папку та ім’я файла. Ім’я вибирається зі списку Имя. У списку перебувають файли, тип яких вказано в однорядковому списку Тип файла.

Натиснувши кнопку Вывод содержимого, у вікні побачимо зображення малюнка. Встановлений прапорець Связь с файлом створює зв’язок між документом і графічним файлом. Для оновлення цього зв’язку за кожної зміни графічного файла потрібно виконувати команду Правка/Связи. В цьому разі при кожному завантаженні документа з вбудованою графікою Word відображатиме останню версію графічного файла. Встановлений прапорець Хранить в документе зберігає графічне зображення всередині документа. Це має свої переваги і недоліки. Перевагою є те, що виключається втрата графіки, наприклад, під час копіювання тексту на дискету. З іншого боку, графіка значно збільшує розмір файла документа. Після встановлення всіх параметрів необхідно натиснути кнопку ОК, і графічний елемент буде встановлено в місце курсора.

Якщо на екрані замість графіки з’явиться лише порожня рамка, то це означає, що Word позначив місце розташування графіки. Щоб зробити графіку видимою, слід виконати команду Сервис/Параметры, вибрати вкладинку Вид і відмінити опцію Пустые рамки рисунков.

Щоб змінити масштаб і положення графіки в документі, потрібно відкрити контекстне меню і вибрати команду Формат рисунка, яка викличе на екран вікно діалогу Формат рисунка. Використовуючи це вікно, можна змінити масштаб, відстань між текстом і графікою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]