Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
2.42 Mб
Скачать

6.1.23.1. Як створити чи відкрити другий документ

Працюючи з одним документом, можна створити новий чи відкрити вже існуючий. Для цього виконайте всі дії, необхідні для створення документа чи для його відкриття. Коротенько нагадаємо, що потрібно зробити.

  1. для створення документа, що базується на шаблоні Normal, натисніть кнопку Создать стандартної панелі інструментів;

  2. для того щоб створити документ на основі іншого шаблону чи за допомогою майстрів Word, виберіть команду Файл/Создать...;

  3. для відкриття вже створеного документа виберіть команду Файл/Открыть..., чи натисніть кнопку Открыть стандартної панелі інструментів.

Після виконання однієї з цих дій з’явиться нове вікно, що містить ваш документ. І немає значення, створений цей документ щойно чи зберігається на диску, — ви можете редагувати та роздруковувати його. Відкривайте додаткові документи доти, доки не забезпечите себе всім необхідним для роботи.

6.1.23.2. Переключення між документами

Під час роботи з кількома документами одночасно лише один з них може бути активним у даний момент. Активний документ видно на екрані (хоча інші теж можуть бути виведені на екран). Рядок заголовка активного документа виділяється темнішим кольором, і якщо документи розташовуються один за одним, то активний документ завжди перебуває поверх інших вікон. Але найважливіше — команди редагування застосовуються тільки до активного документа.

Для переключення між документами виконуються такі дії.

1. Відкрийте меню Окно. Там, унизу є список усіх відкритих документів, причому назва активного в даний момент документа позначена галочкою.

2. Виберіть з цього списку той документ, до якого ви хочете перейти. Для цього клацніть мишею на його назві чи наберіть на клавіатурі порядковий номер документа.

Після цього обраний документ стане активним і відображатиметься поверх інших.

6.1.23.3. Як керувати розташуванням кількох документів на екрані

Word надає кілька способів розташування документів у вікні. Активний документ може займати усе вікно, при цьому всі інші документи будуть тимчасово сховані. Можна вивести на екран кілька документів одночасно, і кожний з них перебуватиме у своєму невеликому вікні. Вікно документа може перебувати в одному з трьох станів:

  1. Максимізований. Займає всю робочу площину, решта документів невидима. При цьому назва активного документа з’яв­ляється в рядку заголовка Word угорі екрана;

  2. Мінімізований (згорнутий). Перетворюється в маленьку піктограму, розташовану внизу екрана Word;

  3. Відновлений. Документ розташовується у вікні середнього розміру. Назва документа — вгорі рядка заголовка вікна документа, а не вікна Word, як у максимізованому стані.

6.1.23.4. Як переглянути всі відкриті документи

Word має команду, що дає змогу переглядати відразу всі відкриті документи. У меню Окно виберіть команду Упорядочить все, щоб розташувати вікна всіх відкритих документів на екрані. Коли ви це зробите, кожен відкритий документ з’яви­ться на екрані в невеликому вікні, що не перекривається іншими. Якщо ви відкрили занадто багато документів, ці вікна будуть надто маленькими, і ви навряд чи зможете працювати з ними. Цей режим перегляду вельми корисний, коли необхідно побачити відразу всі відкриті документи й вибрати один, щоб з ним працювати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]