Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зауваження РЄ Герман.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
22.11.2018
Размер:
180.74 Кб
Скачать

IV. Заключні ремарки

Існує попередній проект українського кодексу, рзроблений у грудні 2003 року, який був представлений у Раді Європи. У деяких аспектах цей попередній проект був підданий суворій критиці.

Порівняно з попереднім проектом, новий проект від травня 2007 року закладає адекватні підвалини для добре розробленого Європейського кодексу. Він був значно поліпшений щодо загальної структури та окремих положень. Взагалі, Проект 2007 року відповідає Європейській конвенції з прав людини, як вона тлумачиться Європейським Судом. Ті випадки, що є винятками з цього твердження, були наведені у цьому Експертному висновку. Проект 2007 року також відповідає загально прийнятим стандартам кримінального права, що застосовуються в інших європейських країнах.

Основна проблема Проекту 2007 року, яка не завжди може бути окреслена в окремих коментарях, це її юридичний стиль. Проект є перевантажений положеннями, які повністю, або частково, є зайвими, оскільки вони містять неважливі деталі або говорять про очевидні речі. Положення Проекту часто є багатослівними, так що буває важко зрозуміти, що з того має вирішальне значення. Для тих, хто буде застосовувати новий закон на практиці, його положення повинні бути чіткими та лаконічними і містити лише необхідну інформацію.