Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
21-60.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.12.2018
Размер:
240.64 Кб
Скачать

3.Необхідність фінансів в умовах товарного виробництва

Функціонування фінансів пов’язано з такими поняттями як фінансові відносини та гроші. Фінансові відносини проявляються у грошових потоках-це рух вартості від одного суб’єкта до іншого що характеризує обмінні розподільчі та перерозподільні процеси. Суть і призначення фінансів полягає у тому, щоб створювати розподіляти і використовувати фонди грошових коштів підприємств галузей і держави в цілому для забезпечення оптимальних темпів розширеного відтворення і підвищення його ефективності.

4.Функції фінансів: розподільча функція

Проявляється при розподілі та перерозподілі ВВП та грошових коштів які утворюються в сфері матеріального виробництва. Механізм дії розподільчої функції включає в себе кільки стадій: первинний розподіл - це розподіл за новоствореної вартості і формування первинних доходів (заробітна плата, прибуток) перерозподіл - полягає у створені і використанні централізованих фондів(пенсійний, сприяння зайнятості та ін..) Вторинний розподіл – полягає у формування первинних доходів фізичних осіб які зайняті у бюджетній сфері

5.Функції фінансів: контрольна функція

Реалізується через контроль на виробництвом розподілом та використанням ВВП та через аналіз діяльності виробничої сфери за допомогою аудиту. В практичній діяльності контрольна функція знаходить свій прояв у фінансовому контролі.

6.Зміст і значення фінансової політики України

Фін.. політика – це сукупність фін.. заходів які здійснює держава через фін.. систему. Головним завданням є забезпечення реалізації певної державної програми фін.. ресурсами. Основною метою є оптимальний розподіл ВВП. Фін.. політика проявляється у фін.. законодавстві у системі форм і методів мобілізації фін.. ресурсів. В перерозподілі фін.. ресурсів між окремим верствами та регіонами в структурі доходів і видатків в бюдж.. та інше.

7.Стратегія і тактика фінансової політики. Процес формування і реалізації фінансової політики.

Принципи фінансової політики:1 Постійне сприяння розвитку виробництва підтримання підприємств активності та підвищення рівня зайнятості населення

2 Мобілізація і використання фін.. ресурсів на забезпечення соціальних гарантій3 Вплив за допомогою фін.. механізму на раціональне використання природних ресурсів на заборону технологій що загрожують здоров’ю людини.

Найважливішими умовами результативності фін.. політики держави є 1врахування дії економічних законів розвитку суспільства2 Вивчення та використання досвіду попередніх етапів гос.. будівництва3 Врахування специфіки сучасних умов зміни у зовнішній та внутрішній політиці.

8.Фінансова політика України на сучасному етапі

Для України створення своєї власної фін.. системи завдання особливо складне. Цю систему треба ств.. в умовах викривленого розбалансованого матеріального вир.., падіння рівня добробуту людей, нестабільності фінансово грошової та кредитної системи. В цих умовах проблему створення власної фін.. системи можна провести лише в два етапи

На 1 етапі – фін.. політика повинна бути спрямована на вихід з глибокої кризи, зупинення падіння виробництва. Це дасть змогу припинити падіння національного доходу і поступово нарощувати обсяги доходів фондів та ін.. Державі у допомозі створення стійкі умови для закріплення незалежності, зміцнення бюджету, забезпечення фін.. ресурсами соц..сфери утримання управління армії та інших органів.На 2 етапі це дасть змогу перейти до стабільного функціонування фін.. системи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]